Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z Sega Mega Drive

Featured Replies

Opublikowano

Witam. Nabyłem konsole Sega Mega Drive i mam problem. Otóż konsolę podłączyłem więc jest zasilanie, telewizor po podłączeniu do wejścia antenowego wyszukał sygnał konsoli niestety nic nie widać tylko śnieży i dźwięku też nie ma. 

Nie wiem co jest przyczyną. Czy to konsola jest popsuta a może przełącznik antenowy ten co kieruje sygnał na TV lub monitor ? I jeszcze jedno czy konsola ma wbudowany głośnik a jak tak czy po włączeniu konsoli powinien być słyszalny jakiś dźwięk ??

Jeśli ktoś może mi pomóc to będę wdzięczny.

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 22,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ostatnia oficjalna to Frogger (1998) a nieoficjalna to Tanglewood, które wyszło w 2018 (fajna gra btw., jest też na PC)  

Opublikowano

Włożyłeś do konsoli grę?

Konsola nie ma wbudowanego głośnika.

Opublikowano

Dawniej konsole nie posiadaly biosow w formie takiej jakie mamy obecnie, wiec poki gierka nie zostala odpalona ekran byl ciemny, tzn wlasnie z tego co pamietam powinien po odpaleniu samej konsoli chociazby "pstryknac" ekran I pozostac czarny, a nie sniezyc itd.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Jesli na TV. nadal widac "snieg" to nie wyszukal sygnalu. Moze cartridge nie styka ?

Edytowane przez saptis

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje za odpowiedzi.

Więc tak, gra jest w konsoli a telewizor wykrył tylko jeden sygnał. Jak przełączam z On na Off to jeszcze gorzej śnieży i na tej podstawie wywnioskowałem że to ten sygnał z konsoli. Może mam uszkodzone przewody od konsoli do tv ??? Jakim wejściem powinienem najlepiej ją podłączyć ??

Tak czy siak jutro spróbuje jeszcze raz ją podłączyć i sprawdzę na wszystkich grach a może i ją przeczyszczę.

Opublikowano

Dziękuje za odpowiedzi.

Więc tak, gra jest w konsoli a telewizor wykrył tylko jeden sygnał. Jak przełączam z On na Off to jeszcze gorzej śnieży i na tej podstawie wywnioskowałem że to ten sygnał z konsoli. Może mam uszkodzone przewody od konsoli do tv ??? Jakim wejściem powinienem najlepiej ją podłączyć ??

Tak czy siak jutro spróbuje jeszcze raz ją podłączyć i sprawdzę na wszystkich grach a może i ją przeczyszczę.

Najlepiej kabelkiem euro/chinch, ale musisz wyłożyć na taki pieniążki i nie zawsze łatwo go znaleźć.

Opublikowano

Nie chcę robić nikomu darmowej reklamy, ale ten gostek z Allegro ma kable euro/chinch do różnych konsol, w tym do Mega Drive'a/Mega Drive'a 2.

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4560469

Sam u niego kupiłem i wszystko śmiga elegancko.

Ewentualnie polecam stronkę http://www.mmmonkey.co.uk/ - są tam poradniki jak samemu taki kabel zrobić w domowym zaciszu :-)

• 5 lat później...
Opublikowano

Ostatnia oficjalna to Frogger (1998) a nieoficjalna to Tanglewood, które wyszło w 2018 (fajna gra btw., jest też na PC) :)