January 16, 201412 yr Jacyś fani papierowych RPGów czy tylko pocinacie w elektroniczne ? Ktoś gra, grał, a jak tak to w co?
January 17, 201412 yr Już się nie bawię, ale dużo siedziałem w naszej Neuroshimie. Drzewiej trochę Młotka, trochę D&D, a nawet kalkulator w postaci Kryształów Czasu. Dzisiaj chyba człowiek trochę za leniwy, a i ludzi znaleźć chętnych do współpracy też sztuka. Udzielałem się swego czasu na zmarłej śmiercią naturalną Valkirii.
January 17, 201412 yr Author W dużych miastach zebrać drużynę można całkiem sprawnie, ale fakt, do klasycznych RPGów trzeba jednak więcej czasu. Kryształy Czasu, rany jak ja dawno w to nie grałam. Ale do dzisiaj chce mi się trochę śmiać na ich wspomnienie . No prosze, nawet nie wiedziałam, że Valkiria padła. Ja dalej gram czynnie, w różne systemy, często zbieram ludzi, no dobra może nie często ale staram się grywać raz w tygodniu.
January 17, 201412 yr Vka padła już ładnych parę lat temu, Olu (?) ;] Tzn. niby regularnie pojawiają się jakies newsy, zapowiedzi, niby recki, ale to tak naprawdę jedynei cień tego, czym ten serwis był z 10 lat temu.
January 17, 201412 yr World of Darkness 2.0 Mage: The Ascension To jak doskonale polaczyli tam elementy fantastyczne z rzeczywistoscia jest wprost niepojete. Czytalem ten podrecznik do poduszki. Mega
January 17, 201412 yr Akurat w "moich" kręgach (w cudzysłowie, bo chodzi mi raczej o światek, nie o znajomych) zawsze się nabijano z wodziarzy Dziś już nawet nie pamiętam dlaczego. Wampirki srirki ;]
January 17, 201412 yr Author Niektórzy nabijali się ze specyficznej grupy wodziarzy, który uznawali WoD i pewien sposób grania jako prawdziwe tru RPGie. Bez sensu. Ja też bardzo lubię WoDa (a właściwie nowego WoDa, czy WoDa 2.0 jak zwał tak zwał). Niedawno prowadziłam kampanię w Werewolf the Forsaken, naprawdę smakowity setting. Co do Maga, również uważam, że to fajny kawał RPGa, chociaż chyba większy sentyment żywię do starej wersji (wydaje mi się, że daje więcej wolności). Z nWoDa bardzo lubię jeszcze Changelinga.
January 17, 201412 yr No, ja niestety nie trzymałem nawet w dłoniach nic z tego tematu, więc nie pogadamy
January 17, 201412 yr Author A szczerze polecam bo mechanika jest bardzo player friendly. Hmm z ciekawości, grałeś jeszcze w Nerkę 1.0? Czy tą lekko podrasowaną? I w sumie nie napisałeś w którą edycje Młotka grałeś, pewnie 1kę ale wolę się upewnić.
January 17, 201412 yr W pierwszą za starych górali jeszcze. A NS wszystko jak szło Ostatnich pare dodatków już nie obczaiłem. Ale poczytać, to sobie lubię choćby i dziś. Wyobraźnia jednak wciąż dużo potrafi.
January 17, 201412 yr Dawno juz nie gralem, jakies 10 lat bedzie. Zaczynalismy ze znajomymi jeszcze w podstawowce od Warhammera, pozniej Wampir: Maskarada. Kiedy troche nam sie "druzyna" rozrosla i kazda grupka miala swojego GMa po jakims czasie do wachlarza dolaczyl Wilkolak: Apokalipsa oraz AD&D. Pozniej doszly jeszcze Earthdawn, Gasnace Slonca oraz Zew Cthulhu. Z wszystkich najlepiej wspominam Wampira oraz Earthdawna, na trzecim Zew Cthulhu. Najgorzej wspominam AD&D i Wilkolaka. Wrecz meczylem sie na sesjach, ale mogla to byc wina Mistrzow Gry. edit: Z online tylko Ultima Onlina Dziedzictwo Mistrzow II lub podobne darmowe shardy. Reszta MMORP jest slaba i nie porownuje sie kompletnie do tego klasyka, moze oprocz Eve. Edited January 17, 201412 yr by Guest
January 17, 201412 yr Kurde, na śmierć zapomniałem o Zewie! Nawet teraz wyszukałem wzrokiem księgę strażnika na regale Fhtagn!
July 13, 201412 yr A szczerze polecam bo mechanika jest bardzo player friendly. Ona się mocno różni od WoDa 1.0? Pogrywałem kiedyś w Maskaradę i Mroczne Wieki i mechanika była imho ich mocną stroną.