Opublikowano 23 lipca 20168 l A mi się finał podobał. Mocno poetycki, w niewymuszony sposób smutny i dość głęboki. Jedyna głupota to potężny Drakula przez dobre pięć minut nawalający się z ziomkami Chandlera, gdy ten niezauważony wymknął się do Vanessy No ale nie wiem, jakby mieli inaczej to rozegrać. Zabijanie legendy w pojedynku wiadomo kogo z kim raczej byłoby dziwne, a może nawet głupie.Poza tym sztosik. Dla mnie najlepszy ze wszystkich sezonów. A klimat z dwóch ostatnich odcinków to czysta poezja - twórcy chyba musieli grać w Bloodborne Chyba wszystkie wątki ładnie zamknięte i w sumie nie dbam o Hyde'a, wprowadzili go tylko jako tło dla dalszej przemiany Frankensteina i po części Lilly. Acz przyznam, że mogli w ogóle darować sobie tę postać, skoro nie było czasu i miejsca żeby jakkolwiek ją rozwinąć.Jakoś nie czuję smutku, ze serial się skończył. Wolę 3 solidne sezony z zamkniętą historią niż rozwleczone 6. Pewnie długo nic z takim klimatem się w TV nie pojawi. Zostają więc giereczki.
Opublikowano 20 czerwca 20177 l Ostatnio nadgoniłem dopiero czwarty epek trzeciego sezonu, no ale co tam się działo Niby prawie cała akcja w tym białym pokoju , ale klimat 12/10. Greenowa i ten drugi dali popis aktorstwa Racja, aktorsko to było mistrzostwo świata, ale pod względem dialogów również świetnie. W dwóch momentach miałem ciarki, pierwszy to scena z braćmi i ich dialog z Vanessa, a drugi moment, to dialog o zimnym miejscu, w którym nie ma ludzi Dawno nie widziałem czegoś tak dobrego w serialu, genialny odcinek. Ogólnie trzeci sezon najlepszy (jestem przy 7 odcinku), dzieje się znacznie więcej niż w poprzednich, pod względem dialogów nadal ten sam, świetny poziom, a aktorsko Green powinna dostać niejedną nagrodę za ten serial. Podobno finał rozczarowuje, ale ja już teraz mocno żałuje, że to nie doczekamy się kontynuacji. Edytowane 20 czerwca 20177 l przez YETI
Opublikowano 1 listopada 20186 l Showtime zamówił spin offa Penny Dreadful - Penny Dreafdul: City of Angels!!! News dnia Edytowane 1 listopada 20186 l przez sprite
Opublikowano 2 listopada 20186 l No mam nadzieję, że Eva będzie. Zresztą cała obsada oryginału była w pyteczkę
Opublikowano 2 listopada 20186 l Świetna informacja, oby z Green na pokładzie i takiem samym poziomem dialogów i zdjęć.
Opublikowano 2 listopada 20186 l Nie będzie Evy ani nikogo z oryginalnej obsady, a poza tym akcja będzie się rozgrywać 46 lat później.
Opublikowano 2 listopada 20186 l Świetna wiadomość. Oby utrzymali poziom. Edytowane 2 listopada 20186 l przez wodny1988
Opublikowano 19 stycznia 20205 l Nie wiem kurde, coś mi tu nie pasuje. Poczekam na recenzje forumków najpierw.
Opublikowano 24 kwietnia 20205 l Pierwszy odcinek nowego sezonu już na HBO. Niestety, z recenzji wynika, że jest mocno średnio.