Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Miałem pisać właśnie o TLOU, ale widzę, że moi zieloni przyjaciele stoją na straży sprawiedliwości. :good:

Karwa jak ja się jarałem tymi randomowymi zachowaniami AI w TLOU, a potem takie rozczarowanie, że tego w ogóle w grze nie było. :/

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Prawda jest taka że przy Vicie to nawet Xbox to padaka  :doom:

przy tych wszystkch Indie gierkach czy Borderlands w 5fps?

Opublikowano

A to tylko kolejna korporacja, ktora ssie swoich slepych wyznawców

i to prosto z ust xbota, nie dało się usłyszeć większej prawdy w tym temacie, szacun :hi:

Opublikowano

Ojej no po chooj trzydiesty raz wklejać jakąś listę by usłyszeć nie ex bo wyszło na vitę/ps2/ps3, proszę bez rimejków dziesięcioletnich gier. No ale TitanFall, FH2, Halo 2 super exy kurtyzano.

Opublikowano
Shadow of The Beast

może ktoś opowiedzieć pokrótce o tym tytule? pierwszy raz widze dziś ten trailer

to kiedyś sie pojawi czy rip project? wiadomo kiedy, dużo razy już była przekładana premiera?

chętnie posłucham :P

https://www.youtube.com/watch?v=cWOsd-x6O9Q

Opublikowano

A to tylko kolejna korporacja, ktora ssie swoich slepych wyznawców

i to prosto z ust xbota, nie dało się usłyszeć większej prawdy w tym temacie, szacun :hi:

Przecież każdy bot zdaje sobie sprawę z tego czym jest Microsoft. To SONY przez klapków pokroju Mendrka jest tu przedstawiane jako fundacja charytatywna czy laska 10/10 z litości dająca nerdom. Stosowne cyctaty o szacunku, dbałości o klienta itd. dla chętnych w ilościach hurtowych są do znalezienia w tym temacie.

A Ficusia szanujcie, mimo, że ma niebieskie serce, to czasami pisze jak zielony mędrzec.

Opublikowano

Ja bylbym za wprowadzeniem jednego ogolnego podzialu co jest exem, a co nie.

Ogolem malo kto z nas lubi grac na pc/ma kompa za 3k na ktorym pojda gry z konsol/lubi blacharzy, wiec pogodzmy sie z tym, ze Transistor czy DR3 to exy.

Natomiast gry, ktore wychodza na inne konsole, nawet tej samej rodziny to nie exy. Czyli Horizon 2, TLoU i niedlugo Resogun to nie exy.

Wydaje sie to z poczatku glupie, ale biorac pod uwage, ze wiekszosc z nas, nawet decydujac sie na ps4 wybiera wygode ponad grafika, bo na pc mogliby miec jeszcze ladniej, to jedyne sluszne zalozenie.

Ja tez wolalbym ograc horizona 2 na x360 niz na pc, mimo przepasci graficznej. Mysle, ze wiekszosc z was rowniez, jesli nie to mega z was hipokryci szydzac z blacharzy.

Takze exy na ps4: killzone 6, infamous 3, knack, driveclub

Exy na xbone: forza 5, sunset overdrive, d4, ryse, killer instinct, dead rising 3

Pozdrawiam

Edytowane przez Copper

Opublikowano

Shadow of The Beast

może ktoś opowiedzieć pokrótce o tym tytule? pierwszy raz widze dziś ten trailer

to kiedyś sie pojawi czy rip project? wiadomo kiedy, dużo razy już była przekładana premiera?

chętnie posłucham :P

https://www.youtube.com/watch?v=cWOsd-x6O9Q

O tej grze wiadomo tyle, że jak pokazali tego rendera na E3 2013, to klapki popuściły, a w stosownym temacie można było poczytać o tym, jak ta gierka cudownie się zapowiada, że 2014 to będzie rok SONY bo takie exy.

Opublikowano

Czyli że Halo MCC w 3/4 nie jest exem. A z recerów 8 generacji nie wypadaa stawiać przed Driveclubem Forzy H2. Z tej dyskusji o exach robi się trochę takie rocket science.

Opublikowano

No kolekcja halo nie jest, tak jak remaster tlou.

Bo niedlugo dojdzie do sytuacji, ze sony zacznie wywalac remastery wszystkich gier z ps3 (byly juz pogloski o uncharted i beyond) i wyjdzie na to, ze ps4 ma przepastna biblioteke gier, ktora w ogole nie interesuje prawdziwych graczy (ktorzy ograli wszystko na poprzedniej gen).

Driveclub mozesz zastawiac z Forza 5 (tez zamkniete tory) i xbox w dalszym ciągu wygrywa.

SO wygrywa z infamous.

Knacka rozwali niedlugo Ori.

A Killzone nie ma konkurencji na konsoli do pif pafow, LOL

Edytowane przez Copper

Opublikowano

To się nie przyjmie Copper. Idąc tym tropem nie powinniśmy wrzucać Obcego Izolacji do kandydatów na GOTY 2014 VIII generacji. Czy uwzględniać kolekcji Halo i FH2 jako dealbreakeru dla line upu exów ps4 vs x1 ad 2014.

Jeśli Sony lub MS odstawia remaster np. H1, 3 i 4, a Sony TLOU, czyli gier ogranych ns VII generacji, to jest to jak najbardziej godne olania. Jeśli jednak trafia się nam zupełnie nowe IP jak TF, lub odsłona jak np. FH2, czy nadchodząca Persona 5, to co ma wspólnego fakt że wychodzi też na past gena konkurencji? Przecież tylko debil nie skorzystał by z dużo większej bazy posuadaczy ps3 lub 360.

Ps Wg twojej listy Transistor także powinien być wśród exów ps4. I powinien być ich #1.

Opublikowano

Mozna dopracowac te teorie, ale ja po prostu nie mam problemu, zeby ograc persone 5 na ps3, a w transistora bym chetnie zagral tez, ale nie chce mi sie sleczec przy kompie.

I mysle, ze wiekszosc ludzi z tego tematu tak ma.

Opublikowano

Jezu, podział jest taki console exclusive i exclusive i takie Tlou HD czy Forza Horizon to są console exclusive a Infamous SS czy Sunset to po prostu exclusive i skończcie tą głupia gadkę.

Opublikowano

No wlasnie wczesniej console ex to byl, ze jest na konsoli i pc, a zwykly ex tylko na konsoli, a teraz nam doszedl jeszcze 1 rodzaj exa - family ex, bo wczwsniej nie bylo takich sytuacji, zeby gra wychodzila na obie gen, albo byly to marginalne przypadki. Czy tam na handhelda i stacjonarke.

Edytowane przez Copper

Opublikowano

widze ze naczelne xboty powoli w czapkach swietego mikola, ale jak tesco czy lild 2 miesiace przed swietami wystawia kalendarze adwentowe i czekoladowe mikolaje to polactwo do kwadratu

oot taka wasza podwojna moralnosc

Opublikowano

@Copper

Zakładając że wspierasz uczciwie pracę deva i kupujesz nówkę (a do tego celu być może nawet kosnole), kupując Personę 5 dajesz zarobić także krawaciarzom z Sony, czyli firma osiąga swój cel. A exy są do robienia kasy danej korporacji. To oczywiście bez uwzględniania wersji pc, która sam przyznajesz jest złem.

@Bluber

Nazwy są ważne. <Yano>

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

To jest nasza akcja wobec klapkow, stwierdzilismy, ze skoro wierzycie Sony to nasze argumenty lepiej do Was trafia gdy sie przebierzemy za Mikolajow.

@nobody, jak dojdziemy do wniosku, ze wersje na pc sie nie licza, a wszystkie exy wypuszczane przez dane korpo to exy, to taki podzial jest bardzo krzywdzacy dla klapkow i w zyciu sie na taki nie zgodza, nawet jakby kompa kijem nie dotkneli :P

Edytowane przez Copper

Opublikowano

btw ten fragment z e3 faktycznie ma lepsze AI niz w fullu choc wcale nie jakos znacznie i kto wie czy po prostu w fullu nie zostalo troche zredukowane by uczynic gre casual friendly (choc i tak AI w fullu jest lepsze niz w zdecydowanej wiekszosci gier) ale graficznie przeciez to jest wypisz wymaluj to samo co w pelniaku

Opublikowano

btw ten fragment z e3 faktycznie ma lepsze AI niz w fullu choc wcale nie jakos znacznie i kto wie czy po prostu w fullu nie zostalo troche zredukowane by uczynic gre casual friendly (choc i tak AI w fullu jest lepsze niz w zdecydowanej wiekszosci gier) ale graficznie przeciez to jest wypisz wymaluj to samo co w pelniaku

oni tego nie wiedzą, tak jak nie wiedzieli że online nie działał w FH2 podczas premiery tak jak powinien.

Opublikowano

Szykujcie się, w następnym poście eX4ct stwierdzi, że jeden dzień zgrzytu multi w H2 = 3 tygodnie degrengolady z DC XD

Opublikowano

widze ze naczelne xboty powoli w czapkach swietego mikola, ale jak tesco czy lild 2 miesiace przed swietami wystawia kalendarze adwentowe i czekoladowe mikolaje to polactwo do kwadratu

oot taka wasza podwojna moralnosc

dupa boli?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.