Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Kiedyś dominacja= gry a nie ilość sprzedanych konsol, to wszystko idzie w złym kierunku. 

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Kiedyś dominacja= gry a nie ilość sprzedanych konsol, to wszystko idzie w złym kierunku. 

Masz rację, jest to odrażające, smutne i--

--ooo, na amerykańskim Amazonie PS4 znów pokonuje Xbonka. Najwyraźniej obniżka ceny powinna być stała bo inaczej jest bida hehehehehehe

Opublikowano

no nie, zawsze dominacja to ilość sprzedanych konsol i fakt, że każdy ziomeczek w klasie, na podwórku ma tę samą konsolę i gra na tym samym padzie.

czyli tak jak dziś jest z ps4. 

Opublikowano

Czyli sie zgadzacie, ze Halo 3 to najlepszy ex 7 generacji? Czy w przypadku gier liczby juz nie maja znaczenia?

Opublikowano

dziś nie ma gier, takich jak były kiedyś.

Opublikowano

Są.

Ale teraz trzeba ciężej szukać.

Opublikowano

Czyli sie zgadzacie, ze Halo 3 to najlepszy ex 7 generacji? Czy w przypadku gier liczby juz nie maja znaczenia?

Mendrek mówi, że Halo to hate it or love it, ale Uncharted GOTG bo dużo nagród.

bd4.gif

Opublikowano

Uncharted - pikselowe ucielesnienie indiany johnes i jego pieknych kobiet

Halo - pikselowe ucielesnienie power rangers i cyfrowej laski przez ktora master chief do konca zycia bedzie prawiczkiem

:dog:

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Po Halo 4 można śmiało założyć, że MC to albo gej albo impotent.

Najlepszym exem poprzedniej generacji jest Uncharted 2, a jeśli ktoś z absurdalnych przyczyn (takich jak rok wydania - klony Pegasusa też w poprzedniej generacji wyszły; albo trendy z kontrolerami ruchowymi które obecnie są na uboczu i nawet MS wyparł się Kinkieta), zakłada że Wii to poprzednia generacja, to Mariany Któreśtam są o oczko wyżej.

Bardzo proszę nie wprowadzać w błąd. X360 przegrał poprzednią generację pod każdym względem, co nie powinno zachęcać do kupna następcy, i patrząc na jego kolejne porażki sprzedażowe, tak właśnie się dzieje.

Botki, to ostatnia wasza szansa by zmienić obóz, albo się wycofać. Inaczej będziecie traktowani jak kompletnie nieznające się na rynku i nieporadnie wybierające, betonowe nuby. Zminusowanie tego posta zaleczy ból tyłka, ale niczego nie zmieni. Przykro mi, wińcie Microsoft i nawracajcie się póki możecie...

Opublikowano

Wróc jak Sony sprzeda swojej gry 14,5 mln pudełek.

Opublikowano

Są.

Ale teraz trzeba ciężej szukać.

No są ale nie na PS4  :kaz:

Opublikowano

Ex4ct, wez prosze nagraj mi ten urywek z tego 3cio gifa i wrzuc tutaj przez ps4, czekamy.

O czym ty do mnie mówisz?
Opublikowano

Sprzedaż gry nie jest żadnym wyznacznikiem jakości, a wpisywania się w potrzeby mas. CoD czy Nintendogs świetnie to czynią, Okami czy SotC znacznie mniej.

Sprzedaż konsol to inna bajka. Oznaczają jakość sprzętu, line up i wpływają na lepszą kondycję, oraz względy wydawców. Wii U czy Vita są w tej chwili olewane z powodu niskiej ilości konsol na rynku. Wydawcy jeśli nie związali się umową, neutralnie wydają lub starają się bardziej na konsole lepiej się sprzedające lub mające lepsze perspektywy. Również rynek sam łatwiej się stymuluje. Więcej graczy, to większe kolektywy i środowiska. Ostateczna sprzedaż pokazuje jak konsola trafiła w rynek wielu grup.

W skrócie:

Sprzedaż gry =/= jakość.

Sprzedaż konsoli = jakość.

Opublikowano

Ex4ct, wez prosze nagraj mi ten urywek z tego 3cio gifa i wrzuc tutaj przez ps4, czekamy.

Szkoda czasu jednak na ciebie.

Opublikowano

To był trolling exacta.

Mendrek najlepiej ocenionym exem poprzedniej generacji jest Super Mario Galaxy 1&2

Super Mario Galaxy to najwyżej oceniony ex zeszłej generacji na MC i to jest fakt.

Ròwnie dobrze można próbować podważać Obywatela Kane czy nazywać Mona Lisę bohomazem. Tylko, że wtedy bez siły przebicia czołgu, po prostu wychodzi się nieprofesjonalnie. Tak samo jak podważa się Super Mario Galaxy ;)

i choćbyś bił głową w mur i przebierał swoimi raciczkami ze złosci to Wii jest poprzednią generacją

Opublikowano

Szkoda czasu jednak na ciebie.
Ja pytam powaznie
Opublikowano

Bluber, nie jest, technologicznie w każdym calu ta konsola na poziomie pierwszego Xboxa z ulepszonym Eye Toyem z PS2. I nie rób tu gimnazjalnych psikusów z podmienianiem tekstu w cytatach, wystarczy że manipulujesz bez tego.

Opublikowano

blubi, ale jaki trolling, ze sam siebie strollowal, uznajac ze driveclub wyglada prawie jak ten filmik z 3ego gifa?

Opublikowano

To Ty manipulujesz faktami. Wii jest zaliczane do 7 generacji razem z X360 i PS3, a SMG 1 i 2 to najlepiej oceniane exy tejże generacji. Także tup dalej nóżkami.

W ogóle przypomniało mi się jak mówiłeś, że jak jedna osoba coś mówi to nie zmieni tego, że ogół ma rację(w tym wypadku, że U2 to świetna gra bo dostała masę nagród), a jak przychodzi do Wii to robisz dokładnie to samo. Co za hipokryta. :kaz:

Opublikowano

Bluber, nie jest, technologicznie w każdym calu ta konsola na poziomie pierwszego Xboxa z ulepszonym Eye Toyem z PS2. I nie rób tu gimnazjalnych psikusów z podmienianiem tekstu w cytatach, wystarczy że manipulujesz bez tego.

Wii ma kamerkę? ;o

Opublikowano

Wszystko można dopasować tak jak nam pasuje. Wii ma świetnie oceniane gry? Degradacja do 6 generacji. Ps4 sprzedaje się świetnie - dla koneserów. Prawda niestety jest zupełnie inna i takie oszukiwanie samego siebie jest słabe. Sprzedaż gry jest takim samym wyznacznkiem jak sprzedaż konsoli - żadnym. Choć na pewno warto się zastanowić dlaczego w te wybitne exy od Sony gra 2x mniej osób niż w hity od konkurencji.

Opublikowano

blubi, ale jaki trolling, ze sam siebie strollowal, uznajac ze driveclub wyglada prawie jak ten filmik z 3ego gifa?

XD
Opublikowano

Botki są zabawne. Robią wszystko i wszystkiego się chwytają, by choć trochę uszczerbić sukcesu Playstation. Gloryfikują Wii, które wyśmiewali jako zabawkę dla każuali, ale skoro xbox nie domógł exami, to nagle Wii mega konsola z najlepszymi exami. MGS GZ wyśmiewali za to że to płatne demo, ale skoro xbox nie domógł graficznie, to ta sama gra na PC staje się mesjaszem.

Serio, musi ich bardzo pupa piec że Playstation takie dobre!

Co do Wii to podkreśliłem, źe ktoś może inaczej ode mnie uważać, ale moim zdaniem wpisywanie Wii w poprzednią generację jest ze szkodą dla tej generacji. Traktowanie Wii jako 6 generację to nic złego, zajmuje tam wszak dumne drugie miejsce za Playstation 2 ;)

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Mendrek, serio, masz zamiar brnąć w podważanie autorytetu branżowych mediów i źródeł krytyki?

The Wii (/ˈwiː/ WEE) is a home video game console released by Nintendo on November 19, 2006. As a seventh-generation console, the Wii competes with Microsoft's Xbox 360 and Sony's PlayStation 3. Nintendo states that its console targets a broader demographic than that of the two others.As of the first quarter of 2012, the Wii leads its generation over PlayStation 3 and Xbox 360 in worldwide sales, with more than 101 million units sold

Najlepsze exy poprzedniej generacji? Wii. Najlepsza sprzedaż? Wii. Do tego dochodzi najlepszy design (to już moja opinia). I radzę ci z tym handlować, ps3 przegrało z kretesem poprzednią generację po dominacji z psxem i ps2 :kaz: i może się zadowolić 2 miejscem ex-equo z xboxem360

Sprzedaż gry =/= jakość.

Sprzedaż konsoli = jakość.

Dokładnie tak mendruś, dlatego sprzedało się 100 milionów Wii bo Nintendo = jakość a nie ilość.

Edytowane przez _Be_

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.