Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

2.Bardzo chciałbym zobaczyć kolejną konsolę Nintendo jak najszybciej, najlepiej mocniejszą od PS4 i Xone, ze wsparciem dla multiplatform, ciekawym sterowaniem, lepszą siecią i sklepikiem. To byłby pogrom na rynku. 

Czyli Nintendo ma w 2 3 lata stać się Sony + MS + Nintendo + PC.

Może jeszcze Shenmue 3 do tego.

Nie.

Wiadomo, że tak nie będzie, ale załóżmy, co robicie jako gracze?

Backlog, później pozostałe konsole, później retro. a co później ? Nie wiem.

Na PC od dawna fizyczny napęd nie istnieje i daja rade, wiec czemu MS mialby nie dac rady, dział PS przynosi super zyski, a Nintendo ma kase w banku, jakoś przezimuje Wii U i 3DS.

Teraz każdy narzeka na DLC i wszyscy je kupują. Wtedy to się powtórzy.

Garden Warfare nie bylo w plusie, EA takie dobre ze dalo za free podczas eventu sony +gierka na vite i ps3

To już nawet za darmo dali exa ?

Hańba !

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Nie wyobrazam sobie grać w gry przez jakieś CloudBoxy z pingiem wyższym niż ten jaki mam w TV

Ty nie musisz, wazne aby Twoj syn juz umial bo innego wyboru mial nie bedzie.

zasmuciłeś mnie, kupiłem mu na wszelki wypadek PSX-a, kupię też PS2, GameCuba, Dremcasta, i wezmę Wii U

Opublikowano

Nintendo ma inny problem. Ich gry mogą mieć nawet 101% na MetaCritic, ale jeśli nie nazywają się Mario Kart lub Super Smash Bros., to w sklepach przegrywają z kretesem z dowolnym przeciętniakiem 16+/18+, które wypuszcza Sony na PS czy MS na Xboksa. Czasy się zmieniły, mainstreamowe media uganiają się za "innymi" grami i już nawet bez beki CW, sprawa jest jasna i klarowna.

Jeśli Nintendo nie będzie miało na swojej stacjonarnej konsoli multiplatform, które wychodzą na PS/X/PC, oraz przede wszystkim ZACHODNICH GIER EXCLUSIVE Z KATEGORIĄ WIEKOWĄ 16+, TZW. GŁÓWNONURTOWYCH, to choćby geniusze z Nintendo EAD wysmażyli w Tokio w ciągu roku pięć gier z Donkeyem, Kirbym i Samus, które rozwaliłyby skalę na MC czy GameRankings, to ta konsola będzie w lesie tak samo, jak teraz - i już do końca tej generacji - Wii U.

A i tak żadnych gwarancji na sukces taka konsola by nie miała, bo ten tort już kolejną generację podzielili między sobą Sony i MS...

Edytowane przez Kasias

Opublikowano

Majster, ty się lepiej o Nintedo  bój. Oni są w najciemniejszej dziurze teraz.

Ja życzę Nintendo jak najlepiej, ich najnowszą Zeldę z wielką ochotą kupię, a myślę tez o Wii U dla paru eksów.

Bardzo chciałbym zobaczyć kolejną konsolę Nintendo jak najszybciej, najlepiej mocniejszą od PS4 i Xone, ze wsparciem dla multiplatform, ciekawym sterowaniem, lepszą siecią i sklepikiem. To byłby pogrom na rynku. Muszą wreszcie coś takiego wprowadzić, bo Wii U niestety jest niewypałem.

gamecube byl mocny, mial wsparcie 3rd part dev, a i tak malo kto kupil ;/

Opublikowano

gamecube byl mocny, mial wsparcie 3rd part dev, a i tak malo kto kupil ;/

Tak, miał. Ale Fif i PES-ów tylko na początku generacji, nie było GTA, innych gier R*, Silent Hill-ów, tylko jeden Burnout. GC miał jedno z lepszych wsparć 3rd party devów w historii konsol Nintendo, ale i tak na tle PS2 czy nawet pierwszego Xboksa wyglądało to blado.

No i nikt szans nie miał z PS2, to był kompletny szał. GC z czasem leciał do kogoś jako "druga" konsola, nieźle schodził w USA, choć tam i tak przegrywał jeszcze z Xboksem. Dwa exowe RE, Eternal Darkness czy remake MGS-a to było za mało.

Edytowane przez Kasias

Opublikowano

choćby geniusze z Nintendo EAD wysmażyli w Tokio w ciągu roku pięć gier z Donkeyem, Kirbym i Samus, które rozwaliłyby skalę na MC czy GameRankings, to ta konsola będzie w lesie tak samo, jak teraz - i już do końca tej generacji - Wii U.

Na co komu 5 gier z Donkeyem, Kirbym i Samus w ciągu roku, jeśli można wiedzieć ?

Wyobraźcie sobie, że Ubi zapowiada 5 części AC co roku. Pół forum by padło na wylew, reszta z przepicia.

Ktoś na poważnie mówi o wsparciu 3rd party dla konsol Nintendo ?

Naprawdę ?

Tak po 10 latach ?

Edytowane przez aphromo

Opublikowano
Jakie Nintendo.

To Nintendo co już za figurki się bierze i szuka nowych biznesplanów ?

A czemu by nie , Big N wykupuje pewien % udziałów w marce PS dzięki czemu koncentrują się na wydawaniu swoich gierek only PS. Nie musieli by się więcej martwić o projektowanie i sprzedawania kawałka plastiku którego i tak by nikt nie kupował. Sony by poszerzyło swoje portfolio o gierki Big N i przy okazji o odpowiednie ilości $ wynikającą ze sprzedaży owych % , Big N też ze swoimi gierkami miało by łatwiejsze dotarcie do większej ilości potencjalnych klientów.  Obie strony by na takiej fuzji zyskały ;)

Opublikowano

to bylo by najgorszy scenariusz dla branzy polaczenie nintendo z sony 

Opublikowano

choćby geniusze z Nintendo EAD wysmażyli w Tokio w ciągu roku pięć gier z Donkeyem, Kirbym i Samus, które rozwaliłyby skalę na MC czy GameRankings, to ta konsola będzie w lesie tak samo, jak teraz - i już do końca tej generacji - Wii U.

Na co komu 5 gier z Donkeyem, Kirbym i Samus w ciągu roku, jeśli można wiedzieć ?

Wyobraźcie sobie, że Ubi zapowiada 5 części AC co roku. Pół forum by padło na wylew, reszta z przepicia.

Tzn. po jednym exie na uniwersum czy postać, a te postaci tylko jako przykład na szybko podałem.

Opublikowano

grałbyś w Ratchety, Wipeouta, czy jap. exy od Level 5, Wanillaware, czy Segi, to nie pieprzyłbyś takich głupot. :hi: No i zawsze mogła by być jeszcze gorsza kombinacja.  :rolleyes:

Opublikowano

Obie strony by na takiej fuzji zyskały ;)

Przecież Nintendo z samodzielnego gracza stało by się podmiotem zależnym. To raczej korzyść dla fanów Sony i Sony.

Tzn. po jednym exie na uniwersum czy postać, a te postaci tylko jako przykład na szybko podałem.

Bez 1080p, nowoczesnej grafiki, nowatorskich pomysłów, specyfikacji dającej nadzieje na długie życie konsoli i szerokiego i zróżnicowanego line upu na cały rok, to nic im nie pomoże. No i najpierw, to na kolanach do EA, Acti, Rockstar, Ubi itp.

Rak branży, a żyć się bez niego nie da !

Nawet po 20 gier na postać od geniuszy z EAD. 50 Mario Kartów, 30  Zeld itp.Zelda w górach, Zelda w morzu, Zelda z Zeldą itp.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

grałbyś w Ratchety, Wipeouta, czy jap. exy od Level 5, Wanillaware, czy Segi, to nie pieprzyłbyś takich głupot. :hi: No i zawsze mogła by być jeszcze gorsza kombinacja.  :rolleyes:

sony sie skonczylo sorry, nie moja wina ze 99% klapkow zyje wspomnieniami i wydaje im sie ze ich firma w roku 2015 to jest ta sama firma co w roku 94 ;/

duzo lepiej bylo by zobaczyc polaczenie microsoftu z nintendo <3

Opublikowano

Obie strony by na takiej fuzji zyskały ;)

Przecież Nintendo z samodzielnego gracza stało by się podmiotem zależnym. To raczej korzyść dla fanów Sony i Sony.

Niby czemu zależnym "fuzja" to jednak źle dobrane słowo , nie mówię o całkowitym połączeniu a raczej o zwykłej umowie , jedynym zobowiązaniem Big N było by dostarczanie jedynie gierek w momencie kiedy to Sony musiało by zapewnić Big N całą resztę.Mam tu na myśli jedynie działalność Big N na rynku stacjonarek , jeśli chodzi o całą resztę mieli by przecież wolną rękę jak do tej pory.

Chyba jedynie z punktu widzenia bota , już to widzę jak to Japońskie Big N łączy się z Amerykańskim MS prędzej to pierwsze zwinie manatki niż do tego dojdzie.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

, jedynym zobowiązaniem Big N było by dostarczanie jedynie gierek

To już nie lepiej na PS4/X1/PC ?

Więcej im by gier zeszło, kosz portu minimalny.

No ale nie wiadomo, czy Nin dałoby radę stworzyć gry na takich sprzętach. Oni dalej są w 720p, przypominam.

A 1080p i 60 FPS to już bardzo, bardzo duże schody.

sony sie skonczylo sorry, nie moja wina

nie Twoja wina, ale w jakim sensie się skończyło by myślę i myślę i nie rozumiem :(

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

To przez te klapki / ropę na oczach :frog:

Opublikowano

sony sie skonczylo sorry, nie moja wina ze 99% klapkow zyje wspomnieniami i wydaje im sie ze ich firma w roku 2015 to jest ta sama firma co w roku 94 ;/

A pomimo to:

- jarasz się zremasterowanym multi w grze ND i zagrywasz w DC na ps4

- "twój własny obóz jest solidnie podzielony wobec serii Un", czego dowodem jest choćby jaranie się oskryptowanym Drake wannabe TR i QB

- Ratchety z lat 07 i 09 trzymają ten sam poziom co jego poprzednicy z czasów ps2 

- serię Resistance szanują tu nawet jedni z najzacieklejszych antyklapersów 

- Wipeout HD - wg spory liczby osób uważany jest na najlepszą odsłonę cyklu, także wg przedstawicieli obydwu obozów (Wezyr, Chris, Ins), a którą Nintendo z powodzeniem mogła by wskrzesić.

Wciąż jest to również firma dzierżąca w rękach Yakuzy i całą masę innych, jap. IP których większość januszy obydwu obozów nie ruszy no bo japońskie.

I dlatego to właśnie te exy stały się powodem dlaczego ps3 miało wg milionów graczy najlepszy exluzywny line up w latach 2007-2013. 

To nie jest ta sama firma co w czasach psxa i ps2. Jasne, ale nie jest nią także Microsoft, który po świetnym debiucie wydał technologicznie świetny sprzęt, ale którego line up exów nie ma startu do tego z przeszłości (Ninja Gaiden, Otogi, Doom 3) i poza kilkoma najbardziej komercyjnymi markami kompletnie olał rynek AAA w 2011, poświęcając się popierdółkom dla casuali. I choćby dlatego oferta Sony była dla większości ludzi na tym portalu lepsza. 

Ja tu jem.  :geek:

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

No i najpierw, to na kolanach do EA, Acti, Rockstar, Ubi itp.

EA Acti i Ubi na początku wspierały i zapowiadały stałe wsparcie i dla Wii i dla Wii U.

Wydali trochę gier które sprzedały się na poziomie błędu statystycznego. Zwyczajnie szkoda środków by robić gry na platformę na której się nie sprzedają i prośby Nintendo tutaj niewiele pomogą. Co gorsza, nawet taka marka jak GTA prawdopodobnie by nie pomogła. Była już próba na DSie i sprzedaż była tragiczna. Ninny jest w kropce bo ich klientela interesuje się tylko grami z ich markowymi postaciami. Gracze mainstreamowi mają aż 3 platformy do wyboru, dla Nintendo nie zostały nawet okruchy z tego tortu.

Opublikowano

Sony? Ta firma, której wewnętrzne studio wydało w 2013 i 2014 grę wszech czasów, co najmniej do czasu debiutu jej kontynuacji?

Ta firma, która stworzyła najszybciej sprzedającą się konsolę w historii branży?

Firma, której konsola jest najmocniejsza na rynku i posiada najwięcej gier ze średnią powyżej 75% ze wszystkich trzech aktualnych platform?

To Sony, którego najmłodsze dziecko otrzymało na 2015 rok mocarny line-up, a projektów większości wewnętrznych studio nawet jeszcze nie ujawniono?

Odpowiadam ci: nie.

Edytowane przez Kasias

Opublikowano

Nie pomagasz.  :/

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Sony? Ta firma, której wewnętrzne studio wydało w 2013 i 2014 grę wszech czasów, co najmniej do czasu debiutu jej kontynuacji?

Ta firma, która stworzyła najszybciej sprzedającą się konsolę w historii branży?

Firma, której konsola jest najmocniejsza na rynku i posiada najwięcej gier ze średnią powyżej 75% ze wszystkich trzech aktualnych platform?

To Sony, którego najmłodsze dziecko otrzymało na 2015 rok mocarny line-up, a projektów większości wewnętrznych studio nawet jeszcze nie ujawniono?

Odpowiadam ci: nie.

Ta firma się już skończyła. Na rok 2015 są same indyki + kontynuacje znanych gierek + remastery/reedecje + jedna nowa marka warta uwagi (Bloodborne) mająca nawet te same assety co Dark Souls i bazująca na identycznych założeniach.

Sony nie ma hajsu na odpowiedni rozwój swojej platformy. Mają szczeście, że im się sprzedaje to PS4 tak dobrze, bo w przeciwnym wypadku byłaby jeszcze większa tragedia.

No i nie chcę, żeby którykolwiek z dzisiejszych konsolowych gigantów padł, ale Sony do tego najbliżej :/

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Jeden post i tyle kłamstw :facepalmz:

Opublikowano

Zapomniałem, że w Twoim świecie Sony zapewne jest już bliskie wykupienia Xboxa i dominacji rynku, jak za czasów PS2.

Opublikowano

Maciomaniak mylisz sie, w Sony, PlayStation jako nieliczne generuje dochód i to marka PlayStation pomaga jeszcze Sony żyć, odwrotnie jest u konkurencji, Xbox nie generuje zadowalających dochodów, dodatkowo Xbox One okazał sie technologicznym bublem a Forza i Halo tej konsoli nie sprzedadzą, dodatkowo wciąż w szeregach jest osoba która liczy ba potknięcie by moc to zamknąć w pizdu.

Uwierz mi ze w obecnej sytuacji to Xboxowi bliżej do upadku niz marce Playstation

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Maciomaniak mylisz sie, w Sony, PlayStation jako nieliczne generuje dochód i to marka PlayStation pomaga jeszcze Sony żyć, odwrotnie jest u konkurencji, Xbox nie generuje zadowalających dochodów, dodatkowo Xbox One okazał sie technologicznym bublem a Forza i Halo tej konsoli nie sprzedadzą, dodatkowo wciąż w szeregach jest osoba która liczy ba potknięcie by moc to zamknąć w pizdu.

Uwierz mi ze w obecnej sytuacji to Xboxowi bliżej do upadku niz marce Playstation

częściowo masz racje, teraz są czasy chińskiej tandety (jak przegrzewające się i trzeszczące PS4) i na zbyt dobrze jakościowo wykonanym produkcie (jak Xbox One) łatwo się przejechać biznesowo. Ale myślę, że Microsoftowi bardzo zaszkodziłoby na giełdzie zamknięcie Xboxa. Akcjonariusze wpadli by w panikę. Dlatego jedyną możliwość likwidacji pudełek pod telewizorami ze strony microsoftu widzę w przejściu na streaming w następnej lub jeszcze następnej generacji. Inna sprawa, że jak dwie firmy przejdą na takie coś to trzecia firma na tym skorzysta, bo przyjdą do niej (po pudełka pod telewizor) bardziej konserwatywni klienci.

Edytowane przez Wieslawa

Opublikowano

, jedynym zobowiązaniem Big N było by dostarczanie jedynie gierek

To już nie lepiej na PS4/X1/PC ?

Więcej im by gier zeszło, kosz portu minimalny.

No ale nie wiadomo, czy Nin dałoby radę stworzyć gry na takich sprzętach. Oni dalej są w 720p, przypominam.

A 1080p i 60 FPS to już bardzo, bardzo duże schody.

Oj kolega chyba nie gra na wii u. Tam większość exów w 1080p i 60 fps:)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.