tk___tk 4795 Posted July 8, 2014 Posted July 8, 2014 (edited) http://movietrailers.apple.com/trailers/fox/gonegirl/ w linku nowy zwiastun. bardzo jestem ciekaw jak finczer poradzi sobie z przełożeniem dość nietypowej narracji z literackiego pierwowzoru na język filmowy. no i dość ryzykowne nazwiska w obsadzie (neil patrick harris, tyler perry). za muzykę po raz trzeci odpowiadają reznor i ross. ps: proszę o korektę w nazwisku dejwida Edited July 8, 2014 by tk___tk Quote
tk___tk 4795 Posted July 8, 2014 Author Posted July 8, 2014 nie. niezły kryminał z ciekawym twistem. Quote
tk___tk 4795 Posted September 20, 2014 Author Posted September 20, 2014 https://www.youtube.com/watch?v=0Fp-9cgcRHE Quote
El Loco Chocko 2029 Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 Jutro ide, żona mi kazała #takbardzopantofel Quote
tk___tk 4795 Posted October 6, 2014 Author Posted October 6, 2014 idealny film na randkę, nie zawiedziecie się . Quote
Kalinho_PL 334 Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 Nom, poznacie nowe pozycje. Film przestrzegający mężów przed zdradą Bardzo fajnie się to ogląda. Muzyka 10/10. Cały film ocieka wręcz gęstością klimatu. Quote
Q-Jot 321 Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 idealny film na randkę, nie zawiedziecie się . Własnie chcę iść na niego w piątek na randkę. Dobry, tak jak ludzie piszą? Poziom starszych filmów Finchera i wyżej niż Dziewczyny z Tatuażem? Quote
tk___tk 4795 Posted October 8, 2014 Author Posted October 8, 2014 tak. zodiak to to nie jest, ale daje radę. Quote
Daffy 10704 Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 pisalem wczoraj prosto po seansie w "ostatnio widzialem" ale wkleje tez tu: ojjj juz dawno Fincher nie byl w takiej formie, ojjj dawno, swietny po prostu swietny, nawet Afleck zagral dobrze, malzenstwo - laska nagle znika, maz zaczyna ja szukac, rownoczesnie leci druga historia pokazujaca co sie dzialo w malzenstwie zanim laska zniknela....i tyle bez spoilerow , jest wciagajaco, jest zaskakujaco, warto Ksiazek nie czytam wiec nie wiedzialem nic o tej historii, trailery tez mnie jakos nie potrwaly, dobor aktorow tez mi sie nie podobal ale to jak to wszystko zagralo w filmie mimo moich obaw to glowa mala, swietny film, nie najlepszy w repertuarze Finchera ale zdecydowanie jego najlepszy od dluzszego czasu Quote
Daffy 10704 Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 przy okazji co powiecie odnosnie zakonczenia i tego co dalej? ja bym na miejscu Aflecka zaje.bal ta psychiczna dzide w nocy i chyba potem sam siebie, no zyc tak cale zycie i udawac przed spoleczenstwem idealna pare po tym co ta furiatka odwalila bym nie potrafil, a raczej po tym wszystkim juz wyjsc z twarza by sie nie dalo by uniknac dozywocia lub kary smierci, kij z tym, ze w sumie to Alfeck to wszystko sprowokowal bo po przeprowadzce interesowal sie tylko chora matka, a potem bzykaniem swojej studentki Quote
tukan 1917 Posted October 17, 2014 Posted October 17, 2014 Świetnie zrealizowany film. Aktorzy dobrze dobrani, gęsty klimat, twisty z dokładnością co do sekundy aby widz się nie znudził a do tego szczypta humoru. Do tego wszystkiego dreszczowa elektronika od Rossa i Reznora. Szczerze polecam w te jesienne wieczory. Quote
Guest Posted October 25, 2014 Posted October 25, 2014 Zacznijmy od zalet. Afleck. Wybranie drewnianego Bena było w stu procentach skalkulowane, bo kto miał wypaść mniej wiarygodnie w serwisach informacyjnych? Wyszło to dosyć autentycznie i główny bohater budzi mieszane uczucia. Pike też bardzo dobrze wypadła. Ona z kolei musiała poszaleć, moim zdaniem podołała i kocham ją jeszcze bardziej. Syntetyczny język w retrospekcjach, uzasadniony fabularnie. Muzyka. Minusy. Trochę nie łapię konwencji. Thriller? Dramat? Kryminał? Czarna komedia? Ja pod koniec brechtałem w myśl "ale jaja!", tyle, że przez większość filmu nie czułem się specjalnie zaangażowany w proponowaną intrygę. Nie czułem specjalnych emocji ani po pierwszej połowie, ani po zakończeniu seansu, który przecież "na papierze" wydaje się jednak intrygujący (np. zupełnie inaczej odbieram tę końcówkę niż Ficuś w spoilerze). Filmik się skończył, a ja hyc do domu. Klimatu nie trzeba kroić nożem, bo go specjalnie nie ma. Tyle, że co, to ma być wada? Nie do końca, w końcu nie mamy do czynienia z thrillerem (bo niby gdzie tutaj się buduje to napięcie?). Jak się tak trochę zastanowić, to Fincher trochę się zabawił formą i jeszcze może nie dojrzałem do tego, ale na dzisiaj -4/5 Quote
Harbuz 955 Posted October 25, 2014 Posted October 25, 2014 IMO przedłużona końcówka zepsuła cały twist z Doogie Howserem Quote
tukan 1917 Posted October 25, 2014 Posted October 25, 2014 Moja dziewczyna nie wiedziała kto to Doogie Houser , poczułem się taki stary siedząc na tym seansie. ;/ Quote
Recommended Posts