September 12, 201411 yr z czym masz problem? zazwyczaj pobierasz emu, wrzucasz na kartę i odpalasz z poziomu hbc (homebrew chanel) miliony tutków na necie
September 13, 201411 yr Author Tak, mam już emu i działają elegancko. Chodzi o coś innego. Jest takie coś jak USB Loader GX lub WiiFlow itp, programiki które pokazują okładki gier itd. I nie widzą moich gierek z emulatorów, widzą tylko gry z Wii jak wrzucę na pena. A chciałbym żeby USB Loader GX widział mi wszystkie gry retro właśnie. Wiem że się da, widziałem, ale nie mam pojęcia jak to zrobić. Chyba trzeba jakoś "podpiąć" loadera pod katalogi z romami. Ale jak?
September 13, 201411 yr Ten loader widzi gry retro, ale tylko te oficjalne z Virtual Console, które masz na konsoli/karcie. Edited September 13, 201411 yr by Czappi
September 13, 201411 yr Author No właśnie nie tylko, widziałem filmiki na YT gdzie ludzie mają wszystkie tytuły z NES, SNES, SMD itd i widzą je z okładkami w USB Loaderze.
September 14, 201411 yr dla gier możesz zrobić sobie forwarder, czyli skrót na ekran główny działa to z grami na wii (sam takie robiłem) ale czy zaskoczy z grami dla emulatora? pliki są z rarach lub zipach to skąd konsola ma wiedzieć czym to uruchomić?
September 15, 201411 yr Nie ma opcji aby USB loader współpracował z innymi emu, prawdopodobnie widziałeś to: http://www.youtube.com/watch?v=nmuKXPlLV6g jest to modyfikacja emu pozwalająca na wyświetlanie "okładek" gier.
September 17, 201411 yr Author Okejos, macie racje. A w takim razie olać usb loadera, mam inne pytanie:) Mam gry z WiiWare na karcie SD, bo pamięć konsoli jest za mała żeby je przechowywać. Chciałbym żeby były widoczne na głownym ekranie, a nie dopiero po wejściu na kartę sd. Czy to możliwe? Edited September 17, 201411 yr by Dzik84