Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak & Daxter Trilogy - nie ma możliwości uzyskania trofeów ?

Featured Replies

Opublikowano

Witam,

Kupiłem ostatnio na allegro używkę Jak & Daxter Trilogy. Po kliknięciu w uruchomienie gry wyskakuje mi komunikat: "W tej aplikacji nie ma możliwości uzyskania trofeów. Czy nadal chcesz uruchomić tę aplikację? Tylko pierwszy gracz korzystający z aplikacji może gromadzić trofea. Aby zdobywać trofea, należy usunąć wszystkie dane powiązane z tą aplikacją, a następnie uruchomić aplikację."

Komunikat jest dla mnie ogólnie zrozumiały. Albo kupić nówkę, albo ten 'pierwszy właściciel' musiałby usunąć dane o tym ale to już trochę mniej rozumie. Musiałby usunąć trofea ze swojej Vity?

Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 3,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Port straszny do tej pory nie skończyłem żadnej części 

• Jeżeli chodzi o Cerny'ego to ciężko wyrokować. Z jednej strony gość ma imponujące folio i tego odmówić mu nie można, ale z drugiej - wiadomo że gry tworzy sztab ludzi, a nie On jeden. Ktoś kiedyś stwi

Opublikowano

Usun save z tej gierki i bedziesz mogl robic trofki. Wypieprz inkonke z gra, wloz cart od nowa i bedzie smigac.

Opublikowano

Witam, spotkałem się z tym problemem.
Wysyłam zaproszenie do "PARTY PSN" bo nie chcę się rozpisywać  gdyż jest kilka źródeł tego problemu:
1) Format konsoli.
2) Usunięcie bąbelka z grą.

Edytowane przez Zdunek

Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiązany. Wystarczyło usunięcie gry z konsoli, wyciągnięcie karty, włożenie jej jeszcze raz i ponowna instalacja. Jestem tylko zaskoczony ponieważ myślałem że trofea z Vity i PS3 są ze sobą zsynchronizowane a tu pokazała sie oddzielna ikonka.

W każdym bądź razie wielkie dzięki :)

Opublikowano

przy okazji wyrazy wspolczucia przy ogrywaniu tak fatalnie wykonanego portu

Opublikowano

Nowicjusze mogą się zrazić,(choć genialność tej serii działa i będą pewno dalej grali pomimo tych wszystkich technicznych srak) a weterani s(pipi)ić sobie wspomnienia - ludzi odpowiedzialnych za tą wersje, powinno się przypiec nad zgliczowanym (petardy, opony, spreje do włosów) ogniem.

Opublikowano

Kupiłem to jakiś czas temu i odpaliłem (zaraz po spędzeniu kilku godzin z Ratchetem i Clankiem Trilogy)... cóż... mogłem zagrać wcześniej w Run-Z - przy tej grze Jak & Daxter wydaje się być wspaniały... przy R&C:T już nie bardzo.

Ale tak całkiem serio. Trochę spartolili grę. Spodziewałem się czegoś lepszego. Jednak grę skończę... za stare dobre czasy :)

Edytowane przez ArioX

Opublikowano

Wiesz, to nie jest tragiczna gra, jest całkiem fajna. Chodzi jednak o to że to jeden z gorszych (chyba najgorszy) remastered.

Opublikowano

Najgorszy jest chyba haczący framerate. No i zdaje się że "jedynka" chyba i tak chodzi najlepiej z całej Trylogii. Ogólnie się dziwię że tak spartolili ten port, bo kolekcje Ratchet'a i Sly'a pokazały że takie tytuły mogą świetnie chodzić i jednocześnie bardzo dobrze wyglądać na Vicie. A tym nawet się nie chciało przysiąść do optymalizacji kodu żeby jakiegoś pacza choćby i po premierze wydać. Dobrze że tytuł był dostępny w PS+ bo plułbym sobie w brodę gdybym wydał na to pieniądze.

Opublikowano

co ciekawe ci od portu jaka robili port ratcheta i juz on smiga jak sam piszesz - bardzo ale to bardzo poprawnie

Opublikowano

Najciekawsze jest to, że w tą spie..o.oną  wersje wmieszany jest Mark Cerny. Także teraz nie wiem czy jego wielkość czasem nie jest rozdmuchana na wyrost - jak wiadomo z Knackiem też się nie popisał.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o Cerny'ego to ciężko wyrokować. Z jednej strony gość ma imponujące folio i tego odmówić mu nie można, ale z drugiej - wiadomo że gry tworzy sztab ludzi, a nie On jeden. Ktoś kiedyś stwierdził że wszystko to co w zdaniu pada przed "ale" jest nieistotne. Może faktycznie coś w tym jest? ;-)

Edytowane przez lechu

Opublikowano

nawet nie wiedzialem ze Cerny jest w to zamieszany - skad info? co do knacka to obojetnie ilu tam grzebalo i kto tym sie zajmowal ale po grze czlowieka, ktory zaprojektowal konsole no po prostu nie wypada by dzialala tak jak dzialala (a knack gubi klatki nawet do ponizej 20k/s)

Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie.

Nie będę rozpoczynał kolejnego tematu tylko napiszę w tym o co chodzi.
Ogrywam właśnie Jak II na Vicie - port jest jaki jest ale grać idzie tongue.gif ale nie o tym. Chodzi mi o trofea w drugiej części: czy są jakieś trofea które można przeoczyć i jak jest z tymi 'jajkami', czy trzeba je wszystkie zbierać jak fabuła leci czy można np pod koniec gry lub całkowicie po skończeniu?

Opublikowano

@Ficuś, w napisach końcowych jest Mark Cerny Team czy jakoś tak, nie pamiętam dokładnie już. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie potrzebuję pomocy przy jaku 2  w levelu  strip mine eco wells   

jak wyjeżdżać na te rampy bo mnie chyba K...A trafi na PS3 udało mi się od razu a na vicie udaje mi się zapalić dwie lub trzy a później lipa jeżdżę wciskam x i nic :angry: sterowanie w tej grze na vicie to jest jakaś paranoja ci co wydali tą grę na vite to chyba w ogóle nie grali na niej.
Opublikowano

No ja podchodziłem do tych ramp z pięć razy :/ 
Jedyne co mogę poradzić to próbować i próbować.