Opublikowano 5 marca 20169 l Autor Oprocz walki to reszta mi sie bardzo podoba, ale walka pewnie zajmie połowe czasu gry. Dam szanse.
Opublikowano 5 marca 20169 l Największym problemem tej gry jest fakt, ludzie spodziewają się po niej systemu rozgrywki jak w pokemonach i przez to wielu się odbije, bo to jednak taka arkejdowa zabawa zręcznościowa. Sporo się dzieje i to jest plus, ale czy jest to w stanie utrzymać na dłużej to ocenię po premierze. Tak czy siak pokemony są niezagrożone
Opublikowano 5 marca 20169 l Ludzie spodziewają się po niej systemu rozgrywki, który nie powoduje, że człowiek chce sobie wydłubać oczy stylusem. Moim zdaniem porażka jak w jakiejś gierce na iOSa. Smutno mi, bo mimo dyskusyjnego designu potworków, sama gra jest bardzo ładna. Edytowane 5 marca 20169 l przez ragus
Opublikowano 7 marca 20169 l Ograłem niezwykle króciutkie demko. Wrażenia? Gra sprawia wrażenie bajecznie prostej, potworki atakują, a Ty jedyne co musisz wybierać odpowiednie yo-kaie i wykonywać proste minigierki, tudzież używać itemków. Muzyka jest świetna, grafika też, ale ciężko mi cokolwiek więcej powiedzieć po tak krótkiej rozgrywce. Niemniej, za jakiś czas pewnie kupię - nie na premierę, ale w tym roku raczej
Opublikowano 9 marca 20169 l Demo, krótkie. Fajnie, że można połazić po mieście. Nie wiem tylko dla czego cały czas wydawało mi się, że rozgrywka będzie wyglądać inaczej - trochę filmików z gry widziałem, a mimo zdziwiłem się na prostotę gry. Muzyka jest fajna, gra wygląda dobrze tylko, że mechanika nie jest zbyt uniwersalna i przygotowana typowo pod bardzo młodego odbiorcę. Ogólnie ze dużego zainteresowania grą teraz raczej patrzę z rezerwą i pozycja ląduje w kategorii "kiedyś zagram, jak będę miał czas". Demo warto przetestować choćby dlatego, że jest do bólu krótkie. Zamiast Yokaia lepiej zagrać w Projekt X Zone 2 - to jest dopiero pojechana gierka. Edytowane 9 marca 20169 l przez _mike
Opublikowano 11 marca 20169 l Po demie odeszła mi ochota na pre order. Zrobiłem anulowanie i te pieniążki wydam chyba na bijatyke z pokemonami
Opublikowano 11 marca 20169 l Ja po dłuższym namyśle chyba też anuluję. Wolę dopłacić i uzupełnić kolekcję o jakieś pokemony, gdzie samo się nie gra.
Opublikowano 11 marca 20169 l A mi się gierka bardzo podoba. Jest świetnym odstresowaczem. Taka sielankowa, dziecięca przygoda. Grafika rewelacyjna. A że walki prostackie, no cóż. Też bym wolał Poke-turówkę ale nie można mieć wszystkiego. Mam nadzieję że będzie sukces i wydadzą u nas kolejne części.
Opublikowano 11 marca 20169 l Generalnie mi też się podoba, ale jednak jak mam już wątpliwości po 10 minutowym demie, to podejrzewam, że po 2h odłożył bym grę i żałował, że nie dopłaciłem do uzupełnienia jakiejś perełki w kolekcji. Nie ma co się oszukiwać, jeśli w fullu nie ma żadnych zmian, to rozgrywka jest jak w jakiejś grze za $1 z iOS. Wygląd to najmocniejsza strona tej produkcji, dla mnie to znaczy tyle co nic.
Opublikowano 11 marca 20169 l Hej. Mnie demo również niestety zawiodło, głównie za sprawą walki. Chaos, auto mode , skupienie wzroku na dolnym ekranie i jego ciągłe "macanko". Pewnie jednak w pełnej wersji jest bardziej klarownie na początku, zdobywamy duszki po kolei (w demie od razu dostępna pewna pula), uczymy się na bieżąco ich umiejętności, dokładnej specyfiki a menu jest aktywne. Ciekawi mnie wymiar taktyczny. Na ile naprawdę należy lawirować składem by pokonać dany tym rywala, a na ile duszki są wszechstronne i tak naprawdę jedną, niezbyt różnorodną drużyną skompletowaną na początku gry, można rozbić wszystkich.
Opublikowano 11 marca 20169 l Sam mam zamiar kupić, przejść i sprzedać, bo słyszałem, że gra jakoś bardzo długa nie jest.
Opublikowano 25 kwietnia 20168 l Panowie, czyli co? Gunwo obsrane??? Zagrałem tez w demo... I nieco mnie rozczarowała walka... Tu się nic nie da robić. Wybieramy stworki, coś tam kręcimy kołem i chuy. Reszta dzieje się sama? Bez sensu To co właściwie w grze jest do robienia skoro jej główny element - walka, jest tak uproszczony?
Opublikowano 25 kwietnia 20168 l No w sumie nic, pewnie łazisz spotykasz innych ludzi, ale kto w to czy inne pokemony gra dla fabuły, wszystkim raczej chodzi o fun z walki i zbierania. Dobrze, że demo jest bo bym białej gorączki dostał gdybym się połapał o co kaman dopiero po zakupie. Rzuciłem okiem na reckę na PPE i pisali, że walka wygląda dokładnie tak samo - automat + minigierki z atakami specjalnymi. Wielka szkoda, bo z tego co się zorientowałem to wykreowali sympatyczny świat no i sporo roboty poszło w te wszystkie stworki, no ale chyba nie o to chodzi, żeby siedzieć nad grą bo ładnie wygląda. Edytowane 25 kwietnia 20168 l przez DonSterydo