Jump to content

Halo World Championship

JuanMag

Recommended Posts

• 2 months later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Ktoś z PL w ogóle bierze udział?

Eliminacje ffa do reprezentacji robi Xbox Polska na FB, ale nie wiem też jak to się ma do drużyn z kwalifikacji, z MLG i ESL

To ta reprezentacja FFA bedzie miala z automatu miejsce na europejskim finale czy jak ? Tam widze ze jakies punkty druzyny zbieraja w turniejach zeby sie dostac do finalow regionalnych? Bo widze ze w finalach na cala EU przypadaja tylko 4 miejsca.

W ogóle żenada, że FFA stworzy drużynę... raz, że FFA zawsze rządzi się swoimi prawami i niekoniecznie dobry grasz FFA przypasuje do drużyny jako całość... 

Powodzenia ze zgrywaniem czterech mniej lubardziej przypadkowych osób zamiast zrobienia turnieju dla choćby paru ekip. Wiadomo na FFA będzie więcej ludzi i liczby będą jakoś wyglądać... ale jest to bez jakiegokolwiek przemyślunku.... Lepiej niech 4 - 8 zorganizowanych teamów zagra polskie kwalifikacje. 

Ktoś w to w ogóle gra ze starej gwardii albo młodych wilków? ;)

Niestety w tym problem, że na ten turniej zgłosiło się 20-30 osób i nie ma szans aby te osoby tak się dogadały, by były chociaż 4 drużyny. Przez to jest FFA, dosyć randomowe, ale nadal skill i szczególnie orientacja w sytuacji wymagana. Mogłoby być 1v1, ale to znowu trochę dużo meczy. Ciężko mi znaleźć lepsze rozwiązanie, chociaż też średnio mi się to podoba.

@VeSD - dziękuje za odpowiedź. Rozumiem, że to wyjście to mniejsze zło... to tylko świadczy o tym jakie mamy pokolenie młodych graczy obecnie. Kiedyś ludzie zasuwali na LANy przez pół Polski, turnieje miały te 25-40 osób, ale każdy musiał zostawić sporo zdrowia w trasie... i tak, szło się dogadać i stworzyć nawet 8 drużyn na turniej stacjonarny (czy nawet 10 na turniej THC#1 Racibórz). Dzisiaj chłopaki mają Live'a, headsety. Sam nie gram bo nie mam na takie granie czasu, ale młodsi? ;) 

Powodzenia życzę tym co się zakwalifikują do czwórki.

• Upvote 1

@VeSD Założę się że sporo osób zrezygnowało z udziału w turnieju przez zasady :P Wybieranie najlepszej drużyny w kraju, która docelowo ma wziąć udział w turnieju 4v4 gdzie wszystkie inne drużyny to zgrane teamy, na podstawie wyników FFA ->  :rofl2:.  Dużo lepszym wyjściem było by zrobienie eliminacji 4v4 i tyle. Nawet jakby miały się zgłosić 4-5 teamów.

BTW 1. Wgl te eliminacje to chyba trochę słabo rozreklamowane byly.... 

BTW 2. Wygrał już to ktoś ? bo szukalem wyników tutaj, na Halo Arenie na FB i nic... a finaly niby o 20 miały byc wg. info na onlinecenter :P

BtW 3. Dowiem się jak ten nasz eliminator ma się do innych?? bo na esl widze ze wszystkie inne kraje w EU graja jakieś turnieje online tylko nie Polska :P

Edited by BarteQ

Turniej się już skończył, zwycięska czwórka to: TW Spartan, RacuchPL, MaZZeoPL i ja. Ogólnie to nie wiem jak to ma dalej iść, ale robienie eliminacji drużyn w Polsce tak w sumie to nie ma sensu, bo pełne drużyny mogły się po prostu zapisać na ESL i grać standardowe quali. To miało bardziej na celu wyłonienie „najlepszych” graczy w Polsce i próba zrobienia z nich drużyny (co może być trochę ciężkie xD).