Jump to content

Vinyl [HBO]

Rozi

Recommended Posts

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Petarda! Są narkotyki, sex, jest kamera z bagażnika, miażdżenie głowy i nawet chłopaków z ferajny można wypatrzeć przez moment :) Pilot bardzo dobry. Mamy tu oczywiście rożne historyjki i skoki w czasie. Jest dobry humorek (w scenach z Niemcami lałem ze śmiechu). Najbardziej mi się podobała historia murzyna który nie darzy sympatią głównego bohatera. Oczywiście po kolei dowiadujemy się o co poszło. Aktorzy? Wszyscy grają równo, na dobrym poziomie. Bobby Cannavale nadal kojarzy mi się ze zboczuchem z Boardwalka. Świetna jest Juno Temple i jej szuflady :) Realizacja na medal, lata 70te wylewają się z ekranu (ten zarost, te kurtki), momentami celowo mamy w tle chamską nakładkę (np. widok na miasto). No dobrze, a muzyka? Rewelacyjna! Miałem mokro jak usłyszałem Iron Man. Tak więc mamy kolejny świetny serial od HBO.

Pilot 9/10

• Upvote 4
Guest _Be_

hbo ma wyje.bane na oglądalność, im zależy tylko na dobrych ocenach i przyjęciu przez krytyków aby mogli współpracować z najlepszymi reżyserami i ludzmi z hollywoodu tylko na tym im zależy w sumie, boardwalk stoczył się przy okazji 3 sezonu a i tak pozwolili na zrobienie 5ciu więc wiecie.

• 2 weeks later...

Polecam wersję z lektorkiem, piękne 720p. Niemal od razu te lektorki wychodzą, nie trzeba czekać na napisy.

Drugi odcinek to już 10/10, rewelacja, czysta petarda! Co tu Richie wyprawia to ja nawet nie... W sumie nie będę pisał żeby wam nie psuć, powiem tylko że odcinek zaczyna się w kinie gdzie naćpany Richie robi dużą trzodę. Gościu postanawia namieszać w branży, znów budzi się w nim pasja. Ten serial jest pięknym prezentem dla fanów muzyki którzy ogarniają historię rocka i trendy muzyczne z XX wieku. Niezłe pociski lecą w kierunku niektórych wykonawców. Jedyne do czego mogę się przyczepić to zbyt współczesne brzmienie punkowego bandu Nasty Bits.

Olivia Wilde :wub: :wub: :wub:

• Upvote 2

Polecam wersję z lektorkiem, piękne 720p. Niemal od razu te lektorki wychodzą, nie trzeba czekać na napisy.

Drugi odcinek to już 10/10, rewelacja, czysta petarda! Co tu Richie wyprawia to ja nawet nie... W sumie nie będę pisał żeby wam nie psuć, powiem tylko że odcinek zaczyna się w kinie gdzie naćpany Richie robi dużą trzodę. Gościu postanawia namieszać w branży, znów budzi się w nim pasja. Ten serial jest pięknym prezentem dla fanów muzyki którzy ogarniają historię rocka i trendy muzyczne z XX wieku. Niezłe pociski lecą w kierunku niektórych wykonawców. Jedyne do czego mogę się przyczepić to zbyt współczesne brzmienie punkowego bandu Nasty Bits.

Olivia Wilde :wub: :wub: :wub:

no chyba nie srales dzis