Jump to content

Story of Seasons

Elanczewski

Recommended Posts

• Replies 18
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

od Lost Valley. Story of Seasons to w końcu normalny harvest moon i czuć feeling starych części ;) Póki co mam jedne zastrzeżenie - nie wiem czy to wina, że gram w cyfrówkę czy nie, ale w polu gra strasznie zwalnia. W domkach itd. chodzi elegancko, a na zewnątrz wydaje się, że w 15-20fpsach :/ 

Ale się tak gra rozkręca... nieco szybciej niż A New Beginning, gdzie w miasteczku były na początku 3 domy na krzyż (dosłownie), ale tak - idę na pole, podlewam kartofle, obrabiam krowę i... tyle. W mieście niewiele się dzieje, czasem tylko coś kupię.

Dwie wady:

- nie ma shipboxa, trzeba latać do handlarzy, którzy u mnie są teraz np. tylko dwa dni w tygodniu na rynku. W dodatku miasto jest kilka ekranów od farmy, nie wiem po co,

- bohater męczy się jak więzień obozu, 3 dni rozwalałem jeden duży kamień na farmie.

Na bardziej wiążące opinie czas przyjdzie znacznie później, ale tak po 4-5 godzinach nie jaram się. Ale podobnie było z A New Beginning.

• 2 months later...
  • 4 months later...

Ahh szczerze to dalej w moim top 3 Harveściaków to Back to Nature, Friend of Mineral Town i A Wonderful Life i od lat próbuje się skusić na jakąś odsłonę to wydają mi się takie nijakie.....ale w sumie przydałby się szpil do popykania bez większego zaangażowania.....

Nie wiem, mam wrażenie że duch harveściaków z tych nowych odsłon ulotnił się. Wszystko byłoby fajnie ogólnie gdyby też sama prezencja wyglądała lepiej bo jak widzę tą płaską brzydką teksturę podłoża, która ma przypominać trawę to nawet BttN wygląda lepiej. Czy tak ciężko na 3DS'ie zrobić taką grafę jak w A Wonderful Life tylko z przepychem lokacji? Na razie nie jestem do końca przekonany i obecnie wygrywa Rune Factory 4

Edited by chrno-x

To to ja wiem, widziałem ich jakże fantastyczne miałkie kopię Minecrapa w połączeniu z rolnikiem i jest to jedna wielka tragedia. Szczerze na razie mam w co grać więc zlewam na Story of Seasons ciepłym sikiem koszącym (jak będzie obniżka zimą to wtedy kupię). 

Cóż jak myślałem że Japończycy pogubili się na poprzedniej generacji tak teraz całkowicie rozum stracili. Naprawdę nie licząc serii od Nintendo to nie kojarzę obecnie jakąkolwiek serie, która przez ostatnie dwie generacje dalej by się liczyła (lub w ogóle wyszła w formie gry or somethin) albo by tego chociaż nie można było nazwać totalną tragedią....no cóż żegnaj Natsume, wróć jak przyjmiesz z powrotem ojca serii Harvest Moon bo bez niego to IP umrze śmiercią tragiczną.