Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Donguralesko - Magnum Ignotum (preludium)

Featured Replies

Opublikowano
  • Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 936
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• xddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd gurwa trzymajcie mnie xD

• ja pie,rdole ladnie trzeba miec na bani, zeby sluchac tego przecpanego lewackiego przyglupa w koszulce otworz drzwi dla hydraulika lel

Opublikowano
Gural odkrył prawdę - duchy szepczą, pada deszcz

Szkoda, kurwa, że nie widzą, co było 5 lat wstecz

Kiedy seksistowskie hasła nosił każdy gówniarz

Dzisiaj mówisz o malarzach? Skończ mnie wkurwiać!
Opublikowano
  • Autor

Wiem, co góral gadał bo słucham od początku i chuja wbijam czy autorowi cytatu nie podoba się jego całokształt artystyczny i że lawiruje w różnych klimatach. Wiadomo, że czarnuch co nawija o życiu prosto z getta będzie bardziej autentyczny ale skoro ktoś jest z Polski i umie napierdalać na majku lepiej niż bambusy i ma różne tematy i zajawki? Chuj w dupę hejterom i "znawcom" - JA SŁUCHAM MUZYKI I OCENIAM WŁAŚNIE TO. Płyta IMO przekot i czy lepsza od "Totemu" - to jeszcze trochę słuchania przede mną.

Opublikowano
skoro ktoś jest z Polski i umie napierdalać na majku lepiej niż bambusy i ma różne tematy i zajawki?

xddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd gurwa trzymajcie mnie xD

Opublikowano

nie daj się heaterom, wujek ;pppp

Opublikowano

Mnie od jakiegoś czasu zaczął Gural wgurwiać. Jak się człowiek wsłucha w jego teksty to są pisane takie pod publiczkę, sztucznie wyniosłe, patetyczne. Podobne do jakiś ulicznych raperów, co w życiu mieli ciężko i pier,dolą system, vide ostatni kawałek 'na plaży w poureville'. Co nie zmienia faktu, że flow i technikę ma zaje,bistą. Po drugiej stronie skali za to jest TEDE co nawija o hajsie :/

Opublikowano

ja pie,rdole ladnie trzeba miec na bani, zeby sluchac tego przecpanego lewackiego przyglupa w koszulce otworz drzwi dla hydraulika lel

Opublikowano
  • Autor

No pewnie kurwa, "co powie pan wujaszek to oczywiście zrobię na opak bo hejty są trendy" ale kto powie, że gural nie ma techniki i flow to ma gumowe ucho. Zresztą co ja tu dywaguje z wami? Płyta wyjebana i buja!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

PRZEYEBANY BUUUDZIK MAAAM
PRZEYEBANY W BUUUUZI STAN

gural zawsze bawił swoją sztampowością i kiczem

wynaturzenie polskiego rapu komercyjnego, posłuchać można dla zwały, albo z ciekawosci - jak ktos juz jest naprawde bardzo ciekawy - podczas jazdy samochodem, bo bit niekiedy tłusty.

z tego gatunku rapu polecam bardziej popka

Edytowane przez Andżej

Opublikowano

Sprawdziłem ten album i nie jestem w stanie sobie przypomnieć nawet jednego kawałka, zresztą po pierwszym odsłuchu nie miałem ochoty na powtórkę. Typ się skończył na Zaklinaczu Deszczu, a szkoda, bo lubię jego starszą twórczość, szczególnie w kolaboracji z Matheo. No i dobrego flow mu odmówić nie można.

Opublikowano
  • Autor

Mi dalej wchodzi. Ale ja lubię Popka i się bawię przy gangu Albanii więc pewnie dlatego. Brudny algorytm numer jeden tej płyty.