Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Anime Godzilla

Featured Replies

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 9,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

To samo studio, które zrobiło oba sezony Rycerzy Sidonii i obecnie tworzą jeszcze film BLAME, czyli na 100% CGI w 14 fpsach.

Co do Godzilli od Anno, to widziałem tylko kilka urywków nagranych telefonem.

Strzał z ryja wyglądał nieźle, bo rzygał na początku czymś czarnym zanim go odpalił. Ale potem była scena jak strzela ogonem i z pleców (kilka laserów naraz), co bardziej przypominało jakieś akcje Aniołów z Evangeliona.

• 1 rok później...
Opublikowano

Będzie oglądane dzisiaj, ale nie nastawiam się na jakieś cudo. :D

Opublikowano
W dniu 28.08.2016 o 10:30, MLeKSk napisał:

Tak na marginesie, widział już ktoś nowy film? W kilku recenzjach czytałem, że to najlepsza odsłona Króla od oryginału z 1954. Zaskoczyło mnie to stwierdzenie.

Mocny odkop, ale tak - oglądałem kilka dni temu. Jaszczur faktycznie kilkukrotnie

ewoluuje i wychodzi to nawet spoko, poza pierwszym stadium, które jak dla mnie jest strasznie komiczne - wygląda i porusza się jak jakiś gumowy Muppet :/

Później jest już na szczęście lepiej. Sam film jest... średni, taki se. Wątek "ludzi" jest prowadzony bez ładu i składu. Poznajemy pierdylion postaci, z których 99% nie ma większego znaczenia. Miejscami też widać biedne CGI, no i zakończenie jest według mnie... trochę głupie. W sumie takie 6/10, ale bawiłem się lepiej niż przy ostatniej amerykańskiej Godzilli. Tutaj faktycznie w tej niezamierzonej slapstickowości czuć ducha starych filmów.

No i wielki plus za tą panią

Satomi-Ishihara-Named-Fashion-Ambassador

CTl422vUkAAMMAv.jpg

:wub:

Edytowane przez Frantik

Opublikowano

Godzilla Monster Planet (Netflix)

Będzie krótko - bałaganiarski, pobieżny, wymuszony film, który na dodatek niczego nie kończy bo ma być jeszcze druga część "niewiadomokiedy". A może nawet i jeszcze trzecia część będzie. Netflix sam nie wie. Czuje się, że to chyba miał byś serial, później przerobiony na film w odcinkach. Przynajmniej nie ma żadnych wypełniaczy. :reggie:

Wizualnie to spokojnie mógłby być kolejny odcinek "Knights of Sidonia" (to samo studio). Wszechobecne CGI, które nawet całkiem nieźle radzi sobie z krajobrazami i widoczkami, ale już twarze czy projekty stworów to porażka. W scenariuszu nawpychano wątków,  ale to wszystko już było w tuzinach innych anime. A przez pośpiech fabularny żaden z nich nie ma szans się rozwinąć. Końcowy zwrot akcji słaby straszliwe - jak w jakiejś gierce, gdzie mniejszego bossa zastępuje taki sam, tylko większy i silniejszy. 

Klimatu Godzilli tyle co kto napłakał. A sam król jest "MEH". 

Fanatycy gumowego jaszczura mogą rzucić okiem, ale film prawie w ogóle nie odnosi do kultowych motywów serii.  Dałbym takie 4-5/10, z zastrzeżeniem że po drodze musiałem sobie zrobić herbatę z prądem, aby oglądnąć do końca.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Obejrzałem. Dałem radę bez przewijania czy generalnie zmuszania się. Reszta tak, jak wyżej pan @Cedric pisze, niestety. :/

5/10

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Premiera drugiej części - Godzilla: Kessen Kidou Zoushoku Toshi - 18 maja