Opublikowano 28 września 20168 l Czołem. Zastanawiam się. Znajoma otworzyła niedawno biuro rachunkowe, będę stawiał jej jakąś stronkę prostą na jakimś CMSie, żeby mogła sobie sama nią zarządzać. Mam w związku z tym pytanie o pozycjonowanie strony. Nigdy się tym nie zajmowałem i nie wiem jak do tego podejść. Na co zwrócić uwagę? Na czym to polega w ogóle? Domyślam się, że ciężko jest dobrze wypozycjonować biuro rachunkowe, nie ma tam ani nic unikalnego, ani częstych wpisów ani jakiś słów kluczowych. Co myślicie?
Opublikowano 28 września 20168 l jakie miasto wchodzi w grę? sprawdź w google "biuro rachunkowe [miasto]" ile jest na początku wartościowych wyników.
Opublikowano 28 września 20168 l Podstawa to dobry content strony a nie kopiuj wklej, tagi, słowa kluczowe pod każdym wpisem, alt texty na obrazkach. Stawiałem kiedyś jedną stronkę na Wordpressie, powiedzmy że zakłąd fryzjerski i opisanie, otagowanie wszystkiego jak bozia przykazała wystarczyło aby stronka wskoczyła do top5 sama z siebie. Zero zewnętrznego pozycjonowania. Do tego google teraz zmieniło silnik wyszukiwarki więc pewnie chwila minie zanim ogarnięci ludzie dostosują pod niego pozycjonowanie aby miało to sens.
Opublikowano 28 września 20168 l Autor Miasto Warszawa, także level hard. No okej, czyli jako takich chyba nie ma. Przyjrzę się tematowi.
Opublikowano 28 września 20168 l Nic trudnego. Tylko dzisiaj już Google olewa słowa kluczowe we wtyczkach na rzecz treści na stronach. Pomijając takie podstawy jak porządny plugin do SEO, w którym wpiszesz tagi oraz sensowna treść na stronie, odpowiednio ułożone, warto pobawić się w zdobywanie linków zewnętrznych (to nie problem bo wystarczą darmowe katalogi firm). No i zdecydowanie blog na stronie. Dodanie tego to nie problem na WP, a rachunkowość to prawdziwa kopalnia tematów. Wystarczy jeden wpis raz w tygodniu, zgodny oczywiście z zasadami SEO - czyli nie mniej niż 1500 zzs., fota i nagłówki, w tym odpowiednie słowa kluczowe, a stronka mu się sama świetnie zaindeksuje i wypozycjonuje. Edytowane 28 września 20168 l przez gekon
Opublikowano 28 września 20168 l Metoda na mały wysiłek to oczywiście: płacisz firmie która to robi specjalnie, ona płaci troszeczkę takim mułom jak ja żeby wklepały w odpowiednie miejsca niepowtarzalne teksty z odpowiednimi frazami i masz wysoką pozycję.
Opublikowano 28 września 20168 l Autor No to jak tak nie chce właśnie. Chcę za darmo, jak najtaniej, zapewne ch,ujowo.
Opublikowano 28 września 20168 l No to jak tak nie chce właśnie. Chcę za darmo, jak najtaniej, zapewne ch,ujowo.
Opublikowano 28 września 20168 l Nie no w sumie fakt, przecież z czołowej pozycji po wpisaniu "biuro księgowe Warszawa" na pewno nie przybędzie więcej klientów i co za tym idzie kasy.
Opublikowano 29 września 20168 l Autor No dlatego pytam, bo nie chcę zlecać innej firmie. Jakby koleżanka miała na to budżet to bym nie zawracał dupy.
Opublikowano 29 września 20168 l Nie no, żartowałem:) Zrób tak jak pisaliśmy wyżej. Tyle tylko, że jak darmowo to będziesz musiał robić wszystko sam, a jakbyś zapłacił to miałbyś więcej czasu na gierki. Efekt ten sam.
Opublikowano 29 września 20168 l To słaby biznes, bo nawet licząc głodową stawkę zgarnąłby z 200-300 zeta za taką usługę, a dziewczyny na pół godziny od 8 dyszek tak słyszałem
Opublikowano 7 listopada 20168 l Nic trudnego. Tylko dzisiaj już Google olewa słowa kluczowe we wtyczkach na rzecz treści na stronach. Pomijając takie podstawy jak porządny plugin do SEO, w którym wpiszesz tagi oraz sensowna treść na stronie, odpowiednio ułożone, warto pobawić się w zdobywanie linków zewnętrznych (to nie problem bo wystarczą darmowe katalogi firm). No i zdecydowanie blog na stronie. Dodanie tego to nie problem na WP, a rachunkowość to prawdziwa kopalnia tematów. Wystarczy jeden wpis raz w tygodniu, zgodny oczywiście z zasadami SEO - czyli nie mniej niż 1500 zzs., fota i nagłówki, w tym odpowiednie słowa kluczowe, a stronka mu się sama świetnie zaindeksuje i wypozycjonuje. Takie bajery jak blog na stronie itp. wpływające na pozycjonowanie strony zielony człowiek w temacie ogarnie w jakimś kreatorze strony na takim home.pl czy trzeba mieć jakiegoś skilla? Edytowane 7 listopada 20168 l przez DonSterydo