Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wersje językowe gier

Featured Replies

Opublikowano

Witam wszystkich :greeting: Jestem tu nowa, to mój pierwszy post, więc jeżeli wstawiam go w złym miejscu lub jeśli taki temat już się przewinął - z góry przepraszam. Od razu przejdę do rzeczy, bo w innym miejscu nie mogłam znaleźć odpowiedzi, może tutaj uda się rozwiązać mój problem. Chodzi mi o to czy wie ktoś może, jak poznać jaka jest wersja językowa gry po zerknięciu na okładkę? Podobno – tak mi powiedział jeden sprzedawca – da się jakoś znaleźć informację o tym, jaka wersja językowa jest w grze, bo nie zawsze jest to ta sama, co wersja języka na okładce, a z racji tego, że na rynku jest dość sporo gier w cenach niższych niż ogólnie przyjęte ( zwykle jest to niżej o 20 – 30 zł. ), lecz z okładkami w wersjach innych niż angielskie/polskie ( najczęściej te tańsze mają niemieckie okładki, często też jakieś francuskie, czy jakieś jeszcze inne ) – ciężko się zorientować, co właściwie się kupuje. Problem rozwiązało by, gdyby dało się jakoś odczytać z okładki, czy gra – nawet w opakowaniu w języku niemieckim – jest do ogrania w wersji angielskiej/polskiej. Może ktoś coś wie na ten temat? :scratch_one-s_head:

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 991
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie ma chyba na to jakiegoś uniwersalnego sposobu, przykładowo gra z Angielskiej dystrybucji może nigdzie nie mieć wzmianki o tym że zawiera Polską wersje językową, pomimo faktu że znajduję się na płycie. Podobnie gra z Niemieckiej, o tym że zawiera angielski [choć z reguły zawierają].

Żeby się upewnić zawsze najlepiej jest po prostu gdzieś zapytać czy dana gra z danej dystrybucji zawiera polski lub inny język.

Opublikowano

Na PS4 porównujesz nr CUSA takiego niemca (jest na grzbiecie pudełka oraz samej płycie) z tym z polskiego wydania.

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję Wam za odpowiedzi ^_^ - muszę poczytać o tym nr. CUSA żeby dowiedzieć się więcej.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Też słyszałem o tym, że na podstawie tych cyferek z kodu kreskowego można co nieco odczytać o wersji językowej. Jak się dowiem co i jak, to dam tu znać.