Jump to content

!!MHWorld Forumowy Squad PS4!!

devilbot

Recommended Posts

Było kilka zapytań w temacie o squad więc stworzyłem.

Dodanie do niego jest nieco problematyczne bo żebym mógł was dodać musimy być znajomymi i musicie dołączyć do mojej sesji. 

Warto więc walcie śmiało.

Zaprosić do Squadu można tylko graczy którzy są w tej samej sesji online co my.

Jakie są korzyści bycia w squadzie? Nie musimy grać z randomami i możemy łatwo dołączyć do sesji członków Squadu.

Zapraszam.

Mój PSN id: omega_gascan 

Zaproście mnie do sesji albo dołączcie do mojej abym mógł was zaprosić. Oczywiście wcześniej zaproście do znajomych na PSN.

Jak się już jest w składzie to trzeba w menu -> start -> communication wybrać aktywny squad na forumowy.

Podchodzimy do tablicy albo do quest counter w gathering hall i dajemy Online Session -> Squad Session Search - > go to your squad online session aby dołączyć do online sesji kogoś ze squadu. Można, a nawet najlepiej wybrać to od razu przy uruchamianiu gry z menu start.

Capcom trochę skomplikował ale można ogarnąć XD

Kilka porad o online i Squad systemie:

- najlepiej zawsze uruchamiać grę w sesji online squadowej

- żeby dołączyć do questa TRZEBA być w tej samej sesji co inny gracz - dotyczy to także graczy z tego samego Squadu

- nie można dołączyć do questów które są dalej w fabule niż sami doszliśmy

- nie próbujcie grać questów fabularnych online - często nie da się do nich dołączyć bo są ukryte za cutscenkami, jest to w(pipi)iające i lepiej olać

- najczęściej granymi typami questów będą Optional i Investigations

- questy wyżej wspomniane możemy farmić szybko nie wracając do HQ tylko do obozu i wybierając je tam ponownie

- żeby zagrać razem Ekspedycje należy wybrać się na nią i puścić z niej sygnał SOS, inaczej nie da rady

- można być w wielu Squadach online równocześnie ale tylko jeden ustawić na aktywny

- maksymalna ilość graczy w Squadzie to 50 a w sesji online 16

- aby dotrzeć szybko do Gathering Hub wystarczy gdziekolwiek w HQ włączyć mapę i wybrać Gathering Hub

Edited by devilbot
  • Upvote 1
  • Thanks 1
Godzinę temu, Shen napisał:

Jak potrzebuje dwoch ogonow to pewnie ze dwa razy trzeba bedzie ubic. Bede o 17 jak cos.

Można za jednym razem i 3-4 ogony dostać. 2 carvy z ogona + nagrody po queście za to że ogon się odcięło. I jak odetniemy ogon to najlepiej wyciąć go odrazu w trakcie walki bo potem można nie zdążyć.

5 minut temu, devilbot napisał:

Można za jednym razem i 3-4 ogony dostać. 2 carvy z ogona + nagrody po queście za to że ogon się odcięło. I jak odetniemy ogon to najlepiej wyciąć go odrazu w trakcie walki bo potem można nie zdążyć.

czasem ogon trzeba i 10 razy uciąć bo nie zawsze dostajesz ogon za ucięcie ogona :D Przynajmniej ja tak miałem z 2 potworami.