Rillas 96 Posted April 25, 2018 Posted April 25, 2018 Problem opisywalem juz raz w watku god of war, ale w związku z tym ze dalej nie jest rozwiazany przeklejam info tu i zapraszam do dyskusji. Nie ukrywam, ze aktualnie jestem strasznie zirytowany problemem i nie do konca wiem co mam robic dalej Ratunku. Kupilem gre (god of war) w piatek i niestety mam specyficzny problem. Po wrzuceniu plytki, gierka instaluje sie bez zgrzytniecia. Po instalacji kiedy probuje odpalic gre, wywala komunikat "Cannot recognize disc" . Randomowo udaje mi sie uruchamiac gre (czasami za ktoryms razem komunikat sie nie pojawia i gra sie laduje bez problemu, czasami robie restarty, wyciagam plyte - nie znalazlem jednego slusznego workarounda, przez co czasem potrzebuje 30 min zeby odpalic gre). Z dodatkowych defektow, widze ze gdy zostawiam konsole w standby i potem ja wybudze - to nie wracam do gry tylko znajduje sie w menu (gra jest killowana). Co probowalem robic? - reinstall gry, probowanie grania z paczami/bez paczow - reklamacja w ME odpulona na starcie, bo oni nosnikow nie reklamuja i moge sie tylko z dystrybutorem kontaktowac - wizyta w Sony Center tez nic nie dala, panowie nie spotkali sie z podobnym case'm, wykluczaja tez wstepnie problem z optyka bo kazda inna plytka wsadzona odpala bez problemu - odbudowa DB z poziomu safe mode -przeinstalowanie systemu z poziomu safe mode -pozyczylem gre kumplowi, u niego moja kopia dzialala bez problemow, natomiast jego egzemplarz u mnie nie chodzi Reasumujac. Moja konsola absolutnie nie radzi sobie z gowem, a inne gry odpala normalnie (po przeinstalowaniu systemu zainstalowalem od zera 5 tytulow, ktore chodza bez szwanku). Konsole kupilem w czerwcu 2016 wiec roczna gwarancja juz dawno wygasla. Pozostaje rękojmia w saturnie (chociaz sam nie wiem jak ona dokladnie dziala), naprawa u jakiegos lokalnego mirka albo naprawa w sony, ktora pewnie bedzie wyceniona na kosmiczna kwote. Jak zyc? Quote
Kinoji 763 Posted April 26, 2018 Posted April 26, 2018 Masz 2 opcje jak dla mnie: 1. rekojmia tak jak napisales, ale cos watpie, ze uznaja. 2. bezposredni kontakt z Sony (mail albo nawet fejsbuk) okraszony konkretna dokumentacja. Opisz dokladnie problem, zrob zdjecia, nagraj filmiki i przekonwertuj na gify, zalacz to wszystko i wysylaj. Szukales na necie, czy ktos ma to samo? Quote
Rillas 96 Posted April 26, 2018 Author Posted April 26, 2018 (edited) Sony zalozylo ticketa, maja filmik 3 minutowy na ktorym na kilkadziesiat prob gra odpalila sie raz. Maja tez opis, ktory zamiescilem tu - wydaje mi sie ze dosc jasno tu opisalem sprawe. Co do saturna i reklamacji problemow jest kilka: -rekojmie skladam w sklepie, ktorym kupowalem - 150km wycieczki bo zdazylem sie przeprowadzic w ciagu ostatnich dwoch lat -czytalem jakies straszne historie o wysylce konsoli do reklamacji, niesamowicie dlugie okresy oczekiwania, powroty w gorszym stanie niz wyjechaly -nie za bardzo mam argument na to, zeby udowodnic ze ta wada istniala w momencie kupna Co do poszukiwan w necie. Najwiecej sytuacji pochodzi z 2015 roku ale wtedy wyszedl jakis felerny firmware, ktory zostal szybko naprawiony. Inne sytuacje zazwyczaj wywalaly komunikat przy wszystkich grach. Jedyne co znalazlem i jest bardzo adekwatne do sytuacji to problem z fifa 18 ale niestety nierozwiazany (KLIK). Edited April 26, 2018 by Rillas Quote
ireniqs 3025 Posted April 26, 2018 Posted April 26, 2018 (edited) Może to nie wina konsoli ale samej płytki z grą? Masz od kogoś pożyczyć GoWa żeby sprawdzić czy ta druga sztuka działa? Albo idź do kogoś ze swoją płytką i sprawdź. Może sam nośnik po prostu jest źle nagrany czy coś w ten deseń? A sorki teraz doczytałem że to robiłeś Edited April 26, 2018 by ireniqs Quote
Recommended Posts