Jump to content

Klawiatura i myszka na XO - wrażenia

Recommended Posts

Posted (edited)

War Thunder Ground Forces na XOX: podłączyłem tani bezprzewodowy zestaw klawiatura + myszka Logitecha. W ustawieniach War Thunder pododawałem klawisze i przyciski myszy. Jedyne co mi jakoś nie szło to zamiana triggerów na WSAD ale za bardzo nie chciałem kombinować aby nie wykasować sobie zupełnie ustawień pod pada - brakuje czegoś takiego jak profil pod pad/profil pod K+M. Generalnie strzela i jeździ się OK ale nie wiem za bardzo jak pozmieniać szczegółowe ustawienia myszy (czułość, płynność itd) bo obecnie celownik (w porównaniu do gry na padzie) porusza się w widoku snajperskim z takimi mikroskokami które jednak trochę przeszkadzają. A na padzie tego nie ma. Nie jest to raczej wina niskiej rozdzielczości myszy bo grałem nią na lapku i czegoś takiego nie było.

W efekcie po kilku godzinach zabawy z ustawieniami wróciłem do pada :) Poczekam na lepszych by podpatrzeć ich ustawienia K+M.

PS

Pobawiłem się dalej ustawieniami plus czułością myszy w WT i w końcu jestem zadowolony. Gra się świetnie, zdecydowanie dokładniej się steruje niż na padzie. A ponieważ większość przeciwników to PC więc wyrównałem szanse.

Edited by friedrich
  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic