Jump to content

Littlstar

grzybiarz

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś tutaj używa tej apki? Za free pooglądałem kilka filmów - ciekawy był koncert, gdzie obracasz się i laseczki klaskają za tobą hehe, prawie się zarumieniłem. Za free tyle atrakcji (sporo filmów), ale ta jakość to chyba 480p...

Podobno wcześniej można było odpalać swoje filmy z pena "Przykładowo film 360 3D side by side musi się nazywać "nazwafilmu_360_sbs.mp4"".

A potem wprowadzili płatne usługi no i teraz nie wiem... ktoś używa? Skąd te filmy pobrać side by side ale w jakości HD? W sumie na miesiąc testu bym obczaił, tylko obawiam się że nie znajdę filmów, albo że jeden bicek będzie nieproporcjonalny. 

Zakładam temat, bo mało nawet informacji w google, a przecież to zawsze jakaś zabawa z goglami VR :)

• Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

No szkoda, że trza opłacać hajs, by oglądać własne filmy z pena (jakiś tutorial by mi się przydał tak czy siak). 

Chociaż wczoraj odpaliłem YT w wersji VR i naprawdę już sporo filmów powstało kręconych 360 w jakości niby 4K, czy nawet 8K.

Tylko że te 4K to może jest w klasycznej wersji, na okularach to jakbym oglądał wczesnego jutuba w 240p   :/
Tam gdzie obraz jest statyczny, to jeszcze obraz jest przystępny, ale jak są jakieś dynamiczne sceny, typu zjazd kolejką górską, to po prostu VHS, a nie 4K.

Szkoda, myślę, czy by nawet tych googli nie sprzedać, bo choć fajny bajer, to chyba jednak nie w tej generacji.