MBeniek 3260 Posted August 6, 2020 Posted August 6, 2020 (edited) Chyba jedna z pierwszych gierek, która rozpoczęła boom na indie. Do dzisiaj ją miło wspominam. Kupię po raz kolejny chociażby z sentymentu i dla soundtracku. Plus te zapowiadane komentarze na temat każdego aspektu gry chętnie sprawdzę, choć do gamedevu się nie wybieram. W sumie szkoda, że tego typu komentarze nie są częściej spotykane, z tego co kojarzę to jeszcze tylko valve je wrzucało do swoich singlowych tytułów. "Remaster" wyjdzie na początku 2021 na wszystkie możliwe platformy. Edited August 11, 2020 by MBeniek Quote
giger_andrus 3238 Posted August 6, 2020 Posted August 6, 2020 Z tego co kojarzę to grę zrobił jeden człowiek a zdobyła ona sporo nagród w światku indie. Wreszcie nadrobię. Quote
devilbot 3800 Posted August 7, 2020 Posted August 7, 2020 Muzykę ma super. Polecam ost. Wjedzie u mnie na switcha day 1. Quote
Ryo-San 1756 Posted August 7, 2020 Posted August 7, 2020 (edited) 10 godzin temu, giger_andrus napisał: Z tego co kojarzę to grę zrobił jeden człowiek a zdobyła ona sporo nagród w światku indie. Wreszcie nadrobię. No nie tak jeden bo przy grze pracowało kilkanaście osób chociaż to główny designer Jonathan Blow odwalił tu lwią część roboty a sam Braid to jedna z pierwszych gier które zapoczątkowały szał na indy. Było sporo o tej grze i jej designerze w dokumencie Indy Gaming. A ta edycja spoko tylko jestem trochę rozczarowany datą premiery. Taki indyczek to powinien wczoraj zostać zapowiedziany a dzisiaj już powinien wisieć na storze do kupienia a nie pół roku czekania Więc może sobie na PS3 to ogram w takim razie. Edited August 7, 2020 by Ryo-San Quote
MBeniek 3260 Posted August 7, 2020 Author Posted August 7, 2020 9 minut temu, Ryo-San napisał: A ta edycja spoko tylko jestem trochę rozczarowany datą premiery. Taki indyczek to powinien wczoraj zostać zapowiedziany a dzisiaj już powinien widzieć na storze do kupienia a nie pół roku czekania Wiesz, jak małe niezależne studio musi przygotować wersję na 8 platform (plus do tego jeszcze pecety) to trochę czasu to zajmuje. I pewnie to nie jest ich główny projekt, i Jonathan tam już raczej ciężko pracuje nad nowym tytułem (od The Witness minęło prawie 5 lat). Quote
giger_andrus 3238 Posted August 7, 2020 Posted August 7, 2020 7 godzin temu, Ryo-San napisał: No nie tak jeden bo przy grze pracowało kilkanaście osób chociaż to główny designer Jonathan Blow odwalił tu lwią część roboty a sam Braid to jedna z pierwszych gier które zapoczątkowały szał na indy. Było sporo o tej grze i jej designerze w dokumencie Indy Gaming. Pewnie zapamietalem tylko Jonathana bo jako jedyny wypowiadal sie w dokumencie a i internety podaja go jako tworce gry a nie wspominaja o zespole. Mniejsza z tym. Ja jednak poczekam na wersje na Switcha a i Tobie polecam cierpliwosc bo zmiany w movemencie na PS4 wzgledem PS3 moga dac wygode. Quote
marcinwks 1004 Posted August 8, 2020 Posted August 8, 2020 W dniu 6.08.2020 o 23:25, MBeniek napisał: Chyba jedna z pierwszych gierek, która rozpoczęła boom na indie gierki. Do dzisiaj ją miło wspominam. Kupię po raz kolejny chociażby z sentymentu i dla soundtracku. Plus te zapowiadane komentarze na temat każdego aspektu gry chętnie sprawdzę, choć do gamedevu się nie wybieram. W sumie szkoda, że tego typu komentarze nie są częściej spotykane, z tego co kojarzę to jeszcze tylko valve je wrzucało do swoich singlowych gierek. "Remaster" wyjdzie na początku 2021 na wszystkie możliwe platformy. A teraz będzie jedną z pierwszych gierek indie, która zostanie zremasterowana. A ja myślałem, że w tej branży już nic nie jest w stanie mnie zaskoczyć. Quote
MBeniek 3260 Posted August 11, 2020 Author Posted August 11, 2020 W dniu 8.08.2020 o 21:11, marcinwks napisał: A teraz będzie jedną z pierwszych gierek indie, która zostanie zremasterowana. A ja myślałem, że w tej branży już nic nie jest w stanie mnie zaskoczyć. Nie chcę cię martwić, ale remastery wśród indie gierek to nic nowego. Z tego co mi na szybko przychodzi do głowy to np. Mark of the Ninja czy Castle Crashers. Głównie to "zasługa" switcha - jak jakiś dev odświeża swój starszy tytuł, to już przy okazji robi też wersje na pozostałe konsole aktualnej generacji. Quote
Recommended Posts