Jump to content

Jaki tani tablet 10" da radę do neta i YT?

friedrich

Recommended Posts

Posted

Potrzebuję tableta do okazyjnych podróży pociągiem. Mam co prawda ipada 10,2" ale ponieważ przeniosłem na niego niemal wszystkie funkcje laptopowe (wygoda) stąd nie chcę go brać w podróże i potrzebuję czegoś taniego czego nie żal będzie stracić czy uszkodzić. I tutaj pytanie: jaki tablet z androidem i ekranem ok. 10" da radę:

- strony www po wifi udostępnianym z komórki

- YT w ten sam sposób

- prasa offline już wyczynem być nie powinna

- budżet 300-500zł ale im mniej tym lepiej

- przyzwoity ekran

Czas pracy na bateriach przy YT i słuchawkach BT ok. 3-4godz. Ważne by nie zamulał albo przynajmniej niezbyt często. Gry nieistotne. Na allegro jest mnóstwo tanich tabletów marek "nie daj się" ale nie chciałbym wtopić w chłam. Np. tani Lenovo był ciekawy ale później doczytałem iż ekran ma fatalnie fatalny. 

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

moze huawei t3? nie wiem jak tam z wydajnoscia ale ma 2gb ram zamiast jeden(jednak 1.5 tylko android bardzo stary). na olx mozna spokojnie dostac nowke w tej cenie a czasami nawet t5. na alle tez na pewna sa.

Edited by tehrokc
dopisanie tekstu
Posted

Skorzystałem z porady i kupiłem używanego Samsunga Tab E T560 i jest OK. Do iPada oczywiście nie ma startu ale ze stronami www, YT i PDF/ePub daje spokojnie radę. Kilka prostych gier również odpaliłem. Jedynie do OneDrive nie udało mi się znaleźć żadnej apki działającej pod Androidem 4.4 ale to już byłby luksus :)