friedrich 71 Posted August 1, 2021 Posted August 1, 2021 Jest już wiele gier na Switcha z polskim dubbingiem lub napisami jednak w eshopie żadna z nich które sprawdzałem nie jest opisana jako spolszczona. Czy oznacza to ze gry po polsku są tylko pudełkowe czy też eshop podaje błędne informacje i np. South Park czy Baldurs Gate po zakupie i ściągnięciu będą również w języku polskim? Quote
Di 857 Posted August 1, 2021 Posted August 1, 2021 Lista języków wyświetlonych w eShopie pokrywa się z tą, która jest dostępna w menu systemowym. Dopóki nie dodadzą języka polskiego do menu, w eShopie nie będzie się ten język pojawiał, nawet gdy gra go wspiera - kwestia infrastruktury. Pełne wsparcie językowe trzeba sprawdzać osobno. 1 Quote
SwitchMan 75 Posted August 1, 2021 Posted August 1, 2021 eshop podaje tylko te języki, które wspiera konsola, Switch nie ma j.polskiego więc na eshopie też go nie będzie. Żeby sprawdzić które wersje cyfrowe gier z eshopa i pudełkowe posiadają j.polski wystarczy poszukać na tym forum, jest cała lista. 1 Quote
friedrich 71 Posted August 1, 2021 Author Posted August 1, 2021 (edited) Czyli spoko: sprawdzam na forum, która gra jest pl, wchodzę do eshopu, kupuje i cieszę się (ew. po patchu) pięknem języka Juliusza i Adama PS Byłem niemal pewien że na Switcha jest South Park Kijek Prawdy i to z polskimi napisami. Ale teraz patrzę na Allegro i Eshop i nie ma tej gry. Walnąłem się? Edited August 1, 2021 by friedrich Quote
Di 857 Posted August 1, 2021 Posted August 1, 2021 Gra jest, ale bez polskiej wersji. https://www.google.com/search?q=south+park+stick+of+truth+switch&rlz=1C1GCEB_enPL895PL895&oq=south+park+stick+of+truth+switch&aqs=chrome..69i57j46i512j0i22i30l5j0i22i30i457j0i22i30l2.5097j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 -> https://konsolowe.info/2018/10/recenzja-south-park-kijek-prawdy-switch/ Quote Niestety, w przeciwieństwie do South Park: The Fractured But Whole, recenzowany dziś tytuł nie oferuje możliwości zmiany języka wewnątrz gry, co oznacza, że nie znajdziemy tutaj polskiej wersji językowej. 1 Quote
hajner 0 Posted December 26, 2021 Posted December 26, 2021 Witam Może mi ktoś potwierdzić czy gra z eShopie Lego Marvel: Super Heroes 2 jest w wersji polskiej ?? Wersja pudełkowa jest PL ale wersji cyfrowej nie jestem pewien Quote
Recommended Posts