Jump to content

Gry po polsku, a sklep cyfrowy Nintendo

friedrich

Recommended Posts

Posted

Jest już wiele gier na Switcha z polskim dubbingiem lub napisami jednak w eshopie żadna z nich które sprawdzałem nie jest opisana jako spolszczona. Czy oznacza to ze gry po polsku są tylko pudełkowe czy też eshop podaje błędne informacje i np. South Park czy Baldurs Gate po zakupie i ściągnięciu będą również w języku polskim?

Posted

Lista języków wyświetlonych w eShopie pokrywa się z tą, która jest dostępna w menu systemowym. Dopóki nie dodadzą języka polskiego do menu, w eShopie nie będzie się ten język pojawiał, nawet gdy gra go wspiera - kwestia infrastruktury. Pełne wsparcie językowe trzeba sprawdzać osobno.

• Thanks 1
Posted

eshop podaje tylko te języki, które wspiera konsola, Switch nie ma j.polskiego więc na eshopie też go nie będzie. Żeby sprawdzić które wersje cyfrowe gier z eshopa i pudełkowe posiadają j.polski wystarczy poszukać na tym forum, jest cała lista.

• Thanks 1
Posted (edited)

Czyli spoko: sprawdzam na forum, która gra jest pl, wchodzę do eshopu, kupuje i cieszę się (ew. po patchu) pięknem języka Juliusza i Adama :)

PS

Byłem niemal pewien że na Switcha jest South Park Kijek Prawdy i to z polskimi napisami. Ale teraz patrzę na Allegro i Eshop i nie ma tej gry. Walnąłem się?

Edited by friedrich
Posted

Gra jest, ale bez polskiej wersji.

https://www.google.com/search?q=south+park+stick+of+truth+switch&rlz=1C1GCEB_enPL895PL895&oq=south+park+stick+of+truth+switch&aqs=chrome..69i57j46i512j0i22i30l5j0i22i30i457j0i22i30l2.5097j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

->

https://konsolowe.info/2018/10/recenzja-south-park-kijek-prawdy-switch/

Niestety, w przeciwieństwie do South Park: The Fractured But Whole, recenzowany dziś tytuł nie oferuje możliwości zmiany języka wewnątrz gry, co oznacza, że nie znajdziemy tutaj polskiej wersji językowej.

• Thanks 1
  • 4 months later...
Posted

Witam 

Może mi ktoś potwierdzić czy gra z eShopie  Lego Marvel: Super Heroes 2 jest w wersji polskiej ?? Wersja pudełkowa jest PL ale wersji cyfrowej nie jestem pewien :/