Pawel1205 0 Posted September 1, 2022 Posted September 1, 2022 Witam, Chciałbym prosić Was o pomoc. Jestem o krok (czy mały to się zaraz okaże ) od uzyskania platyny. Brakuje mi już tylko albo aż jednego The Recruiter. Jak zapewne doskonale wiecie polega ona na odblokowaniu wszystkich grywalnych postaci i przywołaniu ich za pomocą tytułowego Chrono Crossa. Tutaj pojawia się problem, ponieważ zawaliłem i mam zapis, na którym posiadam wszystkich bohaterów poza Harle (nie dodałem jej permanentnie do party, nie wiedziałem w ogóle, że się da) i stąd moje pytanie, jak w miarę możliwości najszybciej naprawić to moje przeoczenie ? A jeśli piszę w złym miejscu to może chociaż jest mi w stanie ktoś powiedzieć gdzie z takim zapytaniem mógłbym się zwrócić ? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam, Pawel1205 Quote
Pawel1205 0 Posted September 1, 2022 Author Posted September 1, 2022 4 minuty temu, LiŚciu napisał: Tu masz temat o CR: Tak, tak widziałem ten wątek przed założeniem tego ale uznałem, że on jest taki bardziej do napisania swojej opinii o grze, powiedzmy zrecenzowaniu jej, a nie zadawania konkretnych pytań odnośnie trofeów. O miejsce to chodziło mi bardziej poza tym forum jeśli nikt z tutaj zebranych nie miałby wiedzy czy pomysłu jak poradzić sobie z moją sytuacją Quote
LiŚciu 1283 Posted September 1, 2022 Posted September 1, 2022 13 minut temu, Pawel1205 napisał: Tak, tak widziałem ten wątek przed założeniem tego ale uznałem, że on jest taki bardziej do napisania swojej opinii o grze, powiedzmy zrecenzowaniu jej, a nie zadawania konkretnych pytań odnośnie trofeów. O miejsce to chodziło mi bardziej poza tym forum jeśli nikt z tutaj zebranych nie miałby wiedzy czy pomysłu jak poradzić sobie z moją sytuacją Pytaj tam, tematy są od wszystkiego a nie tylko od pisania opinii o grze. Zapytaj na luzaku, jak ktoś zna odpowiedź to na pewno ją dostaniesz. Tutaj pewnie moderka i tak zaraz usunie temat żeby był porządek na forum. Quote
ogqozo 6705 Posted September 1, 2022 Posted September 1, 2022 Można zadawać pytania w temacie o grze. I chyba trzeba. Brzmi to zaskakująco, że przeszedłeś grę trzy razy i nawet nie wiedziałeś, że Harle da się dodać na stałe do zespołu. Nie jest to chyba najbardziej sekretna postać w tej grze. W każdym razie, podejrzewam, że musisz przejść grę jeszcze raz lol. Tak, jeśli przejdziesz grę z Harle w ekipie, zapiszesz ten stan, zaczniesz na nim kolejne New Game + czy jak to się nazywa, i przejdziesz, to powinno zadziałać. Jak to najszybciej zrobić? Hmmm. na pewno musisz mieć ng+ czy jak to się nazywa, i przejść do wyrazistego momentu zwrotnego w grze, gdy ta postać trafia do twojej ekipy. W NG+ zakończenia gry są na każdym kroku, i możesz praktycznie od razu w tym momenie pójść do finałowego bossa za pomocą przedmiotu Time Egg. W tym momencie możesz przejść grę z tą postacią. Wtedy zapisujesz znowu ten stan, zaczynasz grę ponownie na tym pliku, i masz ją w ekipie, i kiedykolwiek użyjesz CC w następnym przejściu, to chyba powinien się wreszcie ten achievement zaliczyć. CHYBA bo jak widzisz gra jest skomplikowana kurde. Quote
Pawel1205 0 Posted September 1, 2022 Author Posted September 1, 2022 4 minuty temu, ogqozo napisał: Jak to najszybciej zrobić? Hmmm. na pewno musisz mieć ng+ czy jak to się nazywa, i przejść do wyrazistego momentu zwrotnego w grze, gdy ta postać trafia do twojej ekipy. W NG+ zakończenia gry są na każdym kroku, i możesz praktycznie od razu w tym momenie pójść do finałowego bossa za pomocą przedmiotu Time Egg. W tym momencie możesz przejść grę z tą postacią. Wtedy zapisujesz znowu ten stan, zaczynasz grę ponownie na tym pliku, i masz ją w ekipie, i kiedykolwiek użyjesz CC w następnym przejściu, to chyba powinien się wreszcie ten achievement zaliczyć. Tak sobie właśnie analizowałem, tylko mam jedną wątpliwość, a w zasadzie dwie. Mianowicie, zaczne NG+ na pliku, w którym mam wszystkie postacie poza Harle, dojdę do momentu, gdzie dołącza ona do teamu, zakończę wtedy grę i nadpiszę plik startowy to czy gra jest na tyle inteligenta, że doda tylko Harle czy czasem nie utracę tych postaci, których nie zrobię w podejściu gdzie zrekrutuję Harle ? A nawet jeśli nie, to wtedy muszę ukończyć grę jeszcze dwa razy, pierwszy by zdobyć Harle i nadpisać ten plik, po czym zacząć kolejne NC+ już na pliku z Harle i pozostałymi i dojść do momentu, w którym można użyć Chrono Crossa. Quote
ogqozo 6705 Posted September 1, 2022 Posted September 1, 2022 Trochę tak, żadno z nich nie jest technicznie pełnym przejściem gry ale tak, jest to dobra okazja potrenować przechodzenie całej gry żeby zobaczyć jedną rzeczy zanim spróbuje się The Quarry. Quote
Pawel1205 0 Posted September 13, 2022 Author Posted September 13, 2022 Udało się. Już jestem szczęśliwym posiadaczem platyny. Dla potomnych, zrobiłem tak jak pisaliśmy, czyli zacząłem New Game+ na zapisie, gdzie mam wszystkie postacie poza Harle. Doszedłem do momentu, gdy pojawia się ona w teamie, udałem się do Opassa Beach i zakończyłem grę pokonując ostatniego bossa. Nadpisałem zapis, na którym zaczynałem i ponownie na nim rozpocząłem New Game+, tym razem dochodząc do momentu uzyskania Chrono Crossa, przyzwałem wszystkie postacie za jego pomocą w Temporal Vortex w następstwie czego wpadło trofeum, jak i platyna. Dzięki za wskazanie drogi i utwierdzenie mnie w przekonaniu, że zapis się nie tyle co nadpisuje, co aktualizuje Quote
Recommended Posts