Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Jest demko, to chyba można założyć temat.Mina the Hollower to w końcu nowa MAJOR produkcja od Yacht Club Games, i szykuje się na podobnej miary hit. Po wieeelu latach, gra nadchodzi - 31 października.Znów mocno gramy z retro i hołdem. Grafika gry BARDZO przypomina Zeldy z GameBoya, do stopnia, że trochę to jednak dziwne. To nie jest łże-retro z Unity, gra nie posiada nic zrobionego w silniku 3D, trzyma się też limitów takich jak 4 kolory na jeden klocek. Granie na TV to... dziwne przeżycie, gra wydaje się dużo lepiej pasować na mały ekran, nawet ten Switcha wydaje się dość duży. Łączy się to ciekawie z widescreenem (rozdzielczość 256x144) i 120 fps. Zamiast tutoriali mamy wszystko opisane w stylizowanej instrukcji... szkoda że chyba musimy klikać za każdym razem trzy razy z przejściami w menu, żeby ją zobaczyć (a wolnych przycisków chyba trochę jest). Jednak pod względem zawartości, gra szybko pokazuje, że ma wiele nowego. Sterowanie i ekwipunek są bardziej kompleksowe, niż w tamtych czasach, akcja żwawa. Jest też ciekawy nowy świat, który w nieco Zeldowy sposób bierze gotycki setting (gra nawet początkowo miała tytuł "Gothic").No i cóż. Trzeba w końcu użyć słowa na "S". Gra podobno zawiera walki w których łatwo zginąć, ciężkich bossów, oraz punkty zapisu które odnawiają i naszą leczącą butelkę, i potwory. I chyba jak zginiesz to wypada z ciebie waluta i musisz robić corpse run.Jak wrażenia z demka? Ja byłem pod wrażeniem, jak fajnie się gra, i pewności siebie i jakości w każdym elemencie, gra się nie cacka ale jednocześnie gra się bardzo przyjemnie. Z drugiej strony... no pewnie wolałbym Zeldę, tutaj naprawdę duże będzie chyba nastawienie na walkę i na przeżycie, z mniejszymi elementami eksploracji, świata, zagadek czy jakiejkolwiek interakcji. No ale może to tylko wrażenia po tym, jak mnie boss parę razy zabił w ciągu sekund hehe.