Opublikowano czwartek o 07:552 dni Ktoś zmodyfikował w ten sposób swojego Makarona? Zastanawiam się nad zakupem GDEMU albo jakiegoś klona i zainstalowania go w swojej konsoli, może odzyskałaby drugie życie bo od kilkunastu lat skitrany leży w kartonie. Oryginałów mam mało, a nagrywanie płyt już nie chce mi się bawić. Tak się wrzuci kartę SD z całą biblioteką DC i zabawa będzie na lata. Martwi mnie jedynie wadliwy PSU w moim egzemplarzu, bo konsola randomowo potrafiła się wyłaczać, nie wiem czy nie będzie to problemem przy instalacji GDEMU.
Opublikowano czwartek o 16:442 dni Ja mam takiego klona, wszystko śmiga, tylko z jedną czy dwoma grami miałem problem. Jeśli chodzi o zasilacz to standardowa usterka, trzeba takie blaszki lekko podgiąć bo po jakimś czasie przestają stykać.
Opublikowano wczoraj o 09:47 1 dzień To najbardziej optymalne rozwiązanie, bo fabryczny zasilacz bardziej się grzeje na GDemu przez brak obciążenia linii 12v albo 5v, nie pamiętam teraz która jest używana przez napęd. Niektórzy lutują rezystory albo podłączają do tej linii dodatkowy wentylator. Póki co mam dalej fabryczny zasilacz, ale zastanawiam się czy nie kupić zamiennika.
Opublikowano wczoraj o 09:58 1 dzień Właśnie wczoraj udało mi się wylicytować sprawnego Dreamcasta golasa właśnie pod przeróbkę GDEMU. Polowałem dłuższy czas, szkoda mi było brać jednego z kolekcji pod przeróbkę.Ktoś testował ten patent z dodatkowym wentylatorem? Wydaje się to dobrym pomysłem, ten oryginalny nie jest zbyt wydajny a obniżenie temperatury wewnątrz do dobry patent na przedłużenie życia konsoli.
Opublikowano wczoraj o 11:39 1 dzień Autor 1 hour ago, Ukukuki said:Właśnie wczoraj udało mi się wylicytować sprawnego Dreamcasta golasa właśnie pod przeróbkę GDEMU. Polowałem dłuższy czas, szkoda mi było brać jednego z kolekcji pod przeróbkę.Ktoś testował ten patent z dodatkowym wentylatorem? Wydaje się to dobrym pomysłem, ten oryginalny nie jest zbyt wydajny a obniżenie temperatury wewnątrz do dobry patent na przedłużenie życia konsoli.Widziałem, że ludzie wymieniali fabryczny wentylator na Noctua i też polepszało to kulturę pracy. Mam jednego Dreama (z boxem i wszystkim) i nie szkoda mi wmontować GDEMU bo to mało problematyczna instalacja i wystarczy kilka śrubek więc jak cos to zawsze można wmontować napęd z powrotem, ale nie wiem po co miałbym to robić.Na Aliexpress widzę parę opcji różniących się typem wiązki. Co to dokładnie znaczy? Mam Dreamcasta NTSC-U,
Opublikowano wczoraj o 23:21 1 dzień To tylko koślawe tłumaczenie, chodzi o wersję. Klonów nie da się aktualizować w przeciwieństwie do oryginalnego GDemu.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. W dniu 22.08.2025 o 11:58, Ukukuki napisał(a):Właśnie wczoraj udało mi się wylicytować sprawnego Dreamcasta golasa właśnie pod przeróbkę GDEMU. Polowałem dłuższy czas, szkoda mi było brać jednego z kolekcji pod przeróbkę.Z ciekawości, ile dałeś?W dniu 22.08.2025 o 11:58, Ukukuki napisał(a):Ktoś testował ten patent z dodatkowym wentylatorem?Ja instalowałem Noctua fan parę lat temu, kultura pracy na pewno poszła w górę, a instalacja była bardzo prosta. Polecam.W dniu 22.08.2025 o 13:39, Czoperrr napisał(a):Na Aliexpress widzę parę opcji różniących się typem wiązki. Co to dokładnie znaczy?To wersje, bierz 5.20, zawiera poprawki do paru gier, z tego co pamiętam to do Code Veronica np. bo nie dało się jakiejś zagadki na wersji starszej przejść. Ja mam jeszcze 5.15, ale też kupowałem kilka lat temu. Instalacja to raptem podłączenie jednego kabla i przykręcenie kilku śrubek. Polecam przy okazji kupić z wydrukowanym „opakowaniem”, wtedy nie widać bebechów konsoli po otwarciu wieczka i generalnie wygląda mniej amatorsko, a przy okazji łatwiej jest zresetować GDEMU i wrócić do menu wyboru gier.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Autor 39 minutes ago, TomciooPL said:Z ciekawości, ile dałeś?Ja instalowałem Noctua fan parę lat temu, kultura pracy na pewno poszła w górę, a instalacja była bardzo prosta. Polecam.To wersje, bierz 5.20, zawiera poprawki do paru gier, z tego co pamiętam to do Code Veronica np. bo nie dało się jakiejś zagadki na wersji starszej przejść. Ja mam jeszcze 5.15, ale też kupowałem kilka lat temu. Instalacja to raptem podłączenie jednego kabla i przykręcenie kilku śrubek. Polecam przy okazji kupić z wydrukowanym „opakowaniem”, wtedy nie widać bebechów konsoli po otwarciu wieczka i generalnie wygląda mniej amatorsko, a przy okazji łatwiej jest zresetować GDEMU i wrócić do menu wyboru gier.Dużo miałeś problemów z grami oprócz Code Veronica?
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 16 minut temu, Czoperrr napisał(a):Dużo miałeś problemów z grami oprócz Code Veronica?Tam było chyba dosłownie z trzy-cztery gry mające problem, reszta działa w 100% sprawnie. Przy 5.20 nie ma już żadnych problemów z kompatybilnością.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Chyba jest do pobrania wersja RE:CV z poprawką na 5.15, może nawet taką załadowałem, ale nawet jeszcze nie grałem, więc nie mogę potwierdzić. Nie działa na pewno Vigilante 8 second offence. Próbowałem różnych wersji, shrink, bez shrink, i dupa.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 6 godzin temu, TomciooPL napisał(a):Z ciekawości, ile dałeś?175 zł ale gotowy byłem licytować do 280.