August 4Aug 4 Jak gra ma 93 na Metacriticu to można założyć temat?Oczekiwana od lat produkcja online opiera się na prostych przyjemnościach zabawy razem i wesołych momentach, jakie się pojawiają przy eksploracji świata. Twórcy Goose Game połączyli kompaktowy rozmiar, otwarty świat typu Zeldowego i co-opa.Eurogamer: "zabawna, ekscytująca, satysfakcjonująca przygoda, łącząca fun danej okazji z zaskakująco dużymi konceptami"Insider: "od czasu Astro Bota nie byłem pod taki wrażeniem gry. Nie tylko rozrywka bez końca, ale też wzmocnienie moich przyjaźni, nawet jeśli czasami partner co-opa był wkurzony, gdy wyrzuciłem ważny przedmiot tylko dlatego, że mogłem"GameSpot: "bierze na ruszt podstawowe idee gier - przeszkody i nagrody za pokonanie przeszkód - i robi z nich coś wyjątkowo satysfkacjonującego, niezwykle tajemniczego, i nie do zapomnienia, w formie bardzo skupionego doświadczenia co-op"Game Informer: "przez te 9 godzin, przebyliśmy razem prawdziwą przygodę, śmialiśmy się, i wymyśliliśmy sporo absurdalnych rozwiązań do tych zagadek, które o dziwo zadziałały. Zakończenie przypomniało dobitnie, że przede wszystkim szliśmy razem"Kotaku: "nie chcę opowiadać o wszystkich magiczych momentach Big Walk, bo tak bardzo chcę, żebyś sam ich doświadczył bez spodziewania się"Verge: "Odkrycie i radość tutaj przypominają, co wyróżniało Breath of the Wild: znajdowanie dziwnych metod na rozwiązanie zagadki, przypadkowe wpadnięcie na niezwykle przydatny przedmiot, wspinanie się na najwyższy szczyt i delektowanie widokiem. Ale tutaj mogłem podzielić się tym światem i tymi elementami odkrycia z moim przyjacielem"I tak dalej... Wszyscy się jarają. Cena obecnie to 45 zł. PC, PS5 i Switch 2 (i Mac, lol). I chyba jest w Plusie. Ktoś gra? Ktoś się umawia?
August 4Aug 4 Oceny bardzo wysokie, gra w dniu premiery na darmo w podstawowym Plusie, ciekawe. Ale dziwne to czasy, że gra nastawiona na co-op nie pozwala grać lokalnie w dwie osoby, tylko online
Tuesday at 09:28 PM5 days 4 godziny temu, jimmy napisał(a): nie pozwala grać lokalnie w dwie osoby, tylko online CO xD?naczytałem się że najlepszy coop od lat, a tu taki bąk prosto w mordę.
Tuesday at 10:02 PM5 days Nie wiem kompletnie nic o grze, ale rozumiem.Tak czy tak, nastawiałem się na "kanapowca".Eh
Wednesday at 12:47 PM5 days do tego to coop zaprojektowany pod większą liczbę graczy niż 2. Więc nawet podzielony ekran niewiele by dał.
Wednesday at 06:40 PM5 days Author Cała gra opiera się na tym, że nie możesz rozmawiać z innymi. No jest to gra określonego rodzaju. Jest przeznaczona dla co najmniej 2 osób które się znają i grają online, a idealnie dla całej grupy, powiedzmy 5-6 ma oferować najpełniejsze przeżycie uniwersum Big Walk.
Wednesday at 06:49 PM5 days Ledwo kto mnie lubi w realu, a co dopiero przez sieć, popatrzę jak inni grają podpierając ścianę.
Wednesday at 08:03 PM5 days Ej, chcecie spróbować? Miałem grać z kumplem, ale niestety coś mu wypadło i zostałem z gierką, której solo nie dam rady ukończyć xd @ogqozo @Figaro @ASX anyone? Ja wiem, że trudno się złapać i zsynchronizować, ale może uda się chociaż na tę godzinkę lub dwie tygodniowoEdit: doczytałem teraz, że limit graczy to 12 osób, także każdy się załapie! Edited Wednesday at 08:15 PM5 days by Xabi
Wednesday at 08:08 PM5 days Author Ogólnie tak, nie wiem tylko czy w tym tygodniu (włączając weekend) dam radę. Przyszły tydzień wczesne wieczorki (do 21, może 21.30) na razie realny.
Wednesday at 08:33 PM4 days Tu moze to ma sens ale niestety duzo friend slopow by spokojnie moglo miec coopa na splicie. Ja gram z rodzinka w jednym pokoju w tego typu gierki np ostatnio Crashout Crew. Ja na Xboxie, a oni na laptopach. Grounded tak przeszliśmy. Edited Wednesday at 08:38 PM4 days by Kangus
Wednesday at 08:37 PM4 days Chyba byłbym chętny, ale poczekałbym jak załatają ten bug z voicem bo podobno bardzo uciążliwy.
Wednesday at 09:24 PM4 days To chyba friend slop pokroju Peak czy RV there yet. Wygląda słodko. Ostatnio jest zalew tego typu gierek ale już wolę to niż jakieś live service kupy z battle passem.
Thursday at 10:03 AM4 days Wybornie, to jest już nas wystarczająco dużo, żeby wystartować. Ja w tym miesiącu jestem bardzo elastyczny w temacie wolnych godzin, więc bez problemu dostosuję się do waszych preferencji, najlepiej jakbyście podali pierwszy luźny termin i lecimy, pozostałe osoby również zachęcam do zabawy@ogqozo @ASX @Figaro
Thursday at 11:35 AM4 days Git, wobec tego czekamy jeszcze na @Figaro i możemy robić jakieś wstępne ustalenia
Friday at 01:56 PM3 days @ogqozo jak widzisz 22:30 w ten weekend przykładowo? Albo w przyszłym tygodniu? Dałbyś radę nieco nagiąć swój codzienny harmonogram?
Friday at 02:29 PM3 days Author Poniedziałek-czwartek na pewno nie, wymogi pracy są nie do przejścia żeby zaczynać o takiej godzinie. Weekend - nie jestem pewien, na ten moment nie mogę zapewnić żebym w weekend o 22:30 był w chacie hehe.W ogóle to PS5 ma wbudowany mikrofon? Bo że Switch 2 ma i to niezły to wiem, ale pewnie wolałbym na PS5 grać bo niby znacznie lepiej wygląda i chodzi.
Friday at 04:02 PM3 days DualSense ma wbudowany mikrofon i głośniczek, działa to bardzo dobrze, więc nie będzie problemu. Ja kupiłem grę na Switchu z czystej ciekawości, ale jak masz Plusa, to bez sensu wydawać hajs i lepiej sprawdzić ją sobie za darmo. Jest pełny cross-play - ja mogę grać na Switchu, ty na PS5, a Figaro i ASX na PC i spoko. Obczaj grafik i dawaj znać, ja bym mimo wszystko uderzył w miarę szybko póki mamy zajawkę, później temat się rozmyje i nic z tego nie wyjdzie, a fajnie byłoby chociaż spróbować. Jakbyś nie dał rady w ten weekend, to luz, bo można dołączać do gierki na bieżąco, nawet jak będziemy po pierwszej sesji. @ASX @Figaro bylibyście chętni w ten weekend?
Saturday at 04:59 PM2 days Jak będziemy ruszać, to host zrobi lobby i dołączy się do istniejącej sesji po prostu, teraz tylko pytanie o start - dziś czy jutro. Piłka po stronie @Figaro