Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Jak gra ma 93 na Metacriticu to można założyć temat?Oczekiwana od lat produkcja online opiera się na prostych przyjemnościach zabawy razem i wesołych momentach, jakie się pojawiają przy eksploracji świata. Twórcy Goose Game połączyli kompaktowy rozmiar, otwarty świat typu Zeldowego i co-opa.Eurogamer: "zabawna, ekscytująca, satysfakcjonująca przygoda, łącząca fun danej okazji z zaskakująco dużymi konceptami"Insider: "od czasu Astro Bota nie byłem pod taki wrażeniem gry. Nie tylko rozrywka bez końca, ale też wzmocnienie moich przyjaźni, nawet jeśli czasami partner co-opa był wkurzony, gdy wyrzuciłem ważny przedmiot tylko dlatego, że mogłem"GameSpot: "bierze na ruszt podstawowe idee gier - przeszkody i nagrody za pokonanie przeszkód - i robi z nich coś wyjątkowo satysfkacjonującego, niezwykle tajemniczego, i nie do zapomnienia, w formie bardzo skupionego doświadczenia co-op"Game Informer: "przez te 9 godzin, przebyliśmy razem prawdziwą przygodę, śmialiśmy się, i wymyśliliśmy sporo absurdalnych rozwiązań do tych zagadek, które o dziwo zadziałały. Zakończenie przypomniało dobitnie, że przede wszystkim szliśmy razem"Kotaku: "nie chcę opowiadać o wszystkich magiczych momentach Big Walk, bo tak bardzo chcę, żebyś sam ich doświadczył bez spodziewania się"Verge: "Odkrycie i radość tutaj przypominają, co wyróżniało Breath of the Wild: znajdowanie dziwnych metod na rozwiązanie zagadki, przypadkowe wpadnięcie na niezwykle przydatny przedmiot, wspinanie się na najwyższy szczyt i delektowanie widokiem. Ale tutaj mogłem podzielić się tym światem i tymi elementami odkrycia z moim przyjacielem"I tak dalej... Wszyscy się jarają. Cena obecnie to 45 zł. PC, PS5 i Switch 2 (i Mac, lol). I chyba jest w Plusie. Ktoś gra? Ktoś się umawia?
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Oceny bardzo wysokie, gra w dniu premiery na darmo w podstawowym Plusie, ciekawe. Ale dziwne to czasy, że gra nastawiona na co-op nie pozwala grać lokalnie w dwie osoby, tylko online