Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Big Walk

Featured Replies

Jak gra ma 93 na Metacriticu to można założyć temat?

Oczekiwana od lat produkcja online opiera się na prostych przyjemnościach zabawy razem i wesołych momentach, jakie się pojawiają przy eksploracji świata. Twórcy Goose Game połączyli kompaktowy rozmiar, otwarty świat typu Zeldowego i co-opa.

Eurogamer: "zabawna, ekscytująca, satysfakcjonująca przygoda, łącząca fun danej okazji z zaskakująco dużymi konceptami"

Insider: "od czasu Astro Bota nie byłem pod taki wrażeniem gry. Nie tylko rozrywka bez końca, ale też wzmocnienie moich przyjaźni, nawet jeśli czasami partner co-opa był wkurzony, gdy wyrzuciłem ważny przedmiot tylko dlatego, że mogłem"

GameSpot: "bierze na ruszt podstawowe idee gier - przeszkody i nagrody za pokonanie przeszkód - i robi z nich coś wyjątkowo satysfkacjonującego, niezwykle tajemniczego, i nie do zapomnienia, w formie bardzo skupionego doświadczenia co-op"

Game Informer: "przez te 9 godzin, przebyliśmy razem prawdziwą przygodę, śmialiśmy się, i wymyśliliśmy sporo absurdalnych rozwiązań do tych zagadek, które o dziwo zadziałały. Zakończenie przypomniało dobitnie, że przede wszystkim szliśmy razem"

Kotaku: "nie chcę opowiadać o wszystkich magiczych momentach Big Walk, bo tak bardzo chcę, żebyś sam ich doświadczył bez spodziewania się"

Verge: "Odkrycie i radość tutaj przypominają, co wyróżniało Breath of the Wild: znajdowanie dziwnych metod na rozwiązanie zagadki, przypadkowe wpadnięcie na niezwykle przydatny przedmiot, wspinanie się na najwyższy szczyt i delektowanie widokiem. Ale tutaj mogłem podzielić się tym światem i tymi elementami odkrycia z moim przyjacielem"

I tak dalej... Wszyscy się jarają. Cena obecnie to 45 zł. PC, PS5 i Switch 2 (i Mac, lol). I chyba jest w Plusie. Ktoś gra? Ktoś się umawia?

• Replies 38
  • Views 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ten indyczek prowokuje tyle absurdalnych sytuacji, że co chwilę można tylko złapać się za głowę. Bez znaczników, bez podpowiedzi, bez przebodźcowania, przekozak no. Tutaj nawet konkretne przedmioty po

• CO xD? naczytałem się że najlepszy coop od lat, a tu taki bąk prosto w mordę.

• Ledwo kto mnie lubi w realu, a co dopiero przez sieć, popatrzę jak inni grają podpierając ścianę.

Oceny bardzo wysokie, gra w dniu premiery na darmo w podstawowym Plusie, ciekawe. Ale dziwne to czasy, że gra nastawiona na co-op nie pozwala grać lokalnie w dwie osoby, tylko online sapek

4 godziny temu, jimmy napisał(a):

nie pozwala grać lokalnie w dwie osoby, tylko online sapek

CO xD?

naczytałem się że najlepszy coop od lat, a tu taki bąk prosto w mordę.

Nie wiem kompletnie nic o grze, ale rozumiem.

Tak czy tak, nastawiałem się na "kanapowca".

Eh

do tego to coop zaprojektowany pod większą liczbę graczy niż 2. Więc nawet podzielony ekran niewiele by dał.

• Author

Cała gra opiera się na tym, że nie możesz rozmawiać z innymi.

No jest to gra określonego rodzaju. Jest przeznaczona dla co najmniej 2 osób które się znają i grają online, a idealnie dla całej grupy, powiedzmy 5-6 ma oferować najpełniejsze przeżycie uniwersum Big Walk.

Ledwo kto mnie lubi w realu, a co dopiero przez sieć, popatrzę jak inni grają podpierając ścianę.

Ej, chcecie spróbować? Miałem grać z kumplem, ale niestety coś mu wypadło i zostałem z gierką, której solo nie dam rady ukończyć xd @ogqozo @Figaro @ASX anyone? Ja wiem, że trudno się złapać i zsynchronizować, ale może uda się chociaż na tę godzinkę lub dwie tygodniowo

Edit: doczytałem teraz, że limit graczy to 12 osób, także każdy się załapie!

Edited by Xabi

• Author

Ogólnie tak, nie wiem tylko czy w tym tygodniu (włączając weekend) dam radę. Przyszły tydzień wczesne wieczorki (do 21, może 21.30) na razie realny.

Tu moze to ma sens ale niestety duzo friend slopow by spokojnie moglo miec coopa na splicie. Ja gram z rodzinka w jednym pokoju w tego typu gierki np ostatnio Crashout Crew. Ja na Xboxie, a oni na laptopach. Grounded tak przeszliśmy.

Edited by Kangus

Chyba byłbym chętny, ale poczekałbym jak załatają ten bug z voicem bo podobno bardzo uciążliwy.

To chyba friend slop pokroju Peak czy RV there yet. Wygląda słodko. Ostatnio jest zalew tego typu gierek ale już wolę to niż jakieś live service kupy z battle passem.

Ja mogę zagrać

Wybornie, to jest już nas wystarczająco dużo, żeby wystartować. Ja w tym miesiącu jestem bardzo elastyczny w temacie wolnych godzin, więc bez problemu dostosuję się do waszych preferencji, najlepiej jakbyście podali pierwszy luźny termin i lecimy, pozostałe osoby również zachęcam do zabawy

@ogqozo @ASX @Figaro

Ja mogę codziennie po 22:30. Bo mniej więcej wtedy dziecko zasypia

Git, wobec tego czekamy jeszcze na @Figaro i możemy robić jakieś wstępne ustalenia

@ogqozo jak widzisz 22:30 w ten weekend przykładowo? Albo w przyszłym tygodniu? Dałbyś radę nieco nagiąć swój codzienny harmonogram?

• Author

Poniedziałek-czwartek na pewno nie, wymogi pracy są nie do przejścia żeby zaczynać o takiej godzinie. Weekend - nie jestem pewien, na ten moment nie mogę zapewnić żebym w weekend o 22:30 był w chacie hehe.

W ogóle to PS5 ma wbudowany mikrofon? Bo że Switch 2 ma i to niezły to wiem, ale pewnie wolałbym na PS5 grać bo niby znacznie lepiej wygląda i chodzi.

DualSense ma wbudowany mikrofon i głośniczek, działa to bardzo dobrze, więc nie będzie problemu. Ja kupiłem grę na Switchu z czystej ciekawości, ale jak masz Plusa, to bez sensu wydawać hajs i lepiej sprawdzić ją sobie za darmo. Jest pełny cross-play - ja mogę grać na Switchu, ty na PS5, a Figaro i ASX na PC i spoko. Obczaj grafik i dawaj znać, ja bym mimo wszystko uderzył w miarę szybko póki mamy zajawkę, później temat się rozmyje i nic z tego nie wyjdzie, a fajnie byłoby chociaż spróbować. Jakbyś nie dał rady w ten weekend, to luz, bo można dołączać do gierki na bieżąco, nawet jak będziemy po pierwszej sesji.

@ASX @Figaro bylibyście chętni w ten weekend?

Mnie pasuje jak najbardziej

w niedzielę napewno tak, sobota dam znać jutro rano chłopaki

Ja już kupiłem i zainstalowałem. Moj nick na steam: asaxyi

Jak będziemy ruszać, to host zrobi lobby i dołączy się do istniejącej sesji po prostu, teraz tylko pytanie o start - dziś czy jutro. Piłka po stronie @Figaro