Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Enchant Arm

Featured Replies

Opublikowano

Imo w ogole nie warto.Ja ich nie uzywalem mimo ze moglem sobie na nie pozwolic.W pozniejszym etapie gry zauwazysz ze ilosc max HP postaci ma duze znaczenie i nie raz bedzie Ci troche latwiej pokonac danego bossa,niz walic za mocniejszy dmg.Pozatym jakos przy tym etapie gry dostaniesz niedlugo lepsze bronie + bedziesz mogl wykuwac ostateczne oreza dla postaci ktore maja najlepsze statystyki.

• Odpowiedzi 34
  • Wyświetleń 7,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ok, dzięki za odpowiedź :)

Zaopatrywałeś się może w 4 legendarne golemy? :> (z każdego żywiołu po jednym) Jako, że jestem na drodze do

Iwato Village a mam tylko jednego golema (ognia), na pustyni nie mogłem dojść do świątyni, bo leżały śmieci :/ - czy później będę mógł tam dotrzeć?

Przydają się one w ogóle?

Edytowane przez diesvindu

Opublikowano

Tak bedziesz mogl tam potem pojsc,jak sie rozwinie story.

Mialem zdaje sie 3 legendarne golemy,ognia,ziemi i wiatru.Po wodnego nie chcialo mi sie isc.Tamte zdobylem mimo ze mialem niski lvl i byl hardcore,ale po stronie taktycznej z mojej storny udalo sie je zdobyc w miare wczesnie w grze(praktycznie odrazu jak przechodzilem kolo shrine).Aczkolwiek malo ich uzywalem,denerwowaly mnie ich niskie VP wiec byly dobre na bossow ale w dluzszym dungeonie bardzo uciazliwe.

Co prawda sa one swietne,jest opinia za to najlepsze golemy w grze ale mi sie nie chcialo ich uzywac,chociaz czasem Phoeniciam sie przydawal i ratowal mi tylek w trudniejszych starciach to glownie uzywalem takiej ekipy --> Atsuma,Raigar,APO i tu na zmiane Karin,Yuki i Marlin Glaive,aczkolwiek w pozniejszym etapie gry na stale do teamu weszla mi Karin bo zaczela byc przydatna z healem i ladnie pakowac dmg.Yuki uzywalem na walki z bossami/legendarami i sniper shot.

Warto tez zainteresowac sie Floresia,najlepszy healer golem w grze.

Opublikowano

Skoro będzie można po nich wrócić to super. :) Posiadam obecnie golema ognia i wiatru, których pokonałem za pierwszym razem ;) Niestety, ale nie posiadam żadnego dobrego golema wodnego, co jest bardzo uciążliwe w walce z Kryjówce "Ninjów" :/

Ja praktycznie od samego początku gram taką ekipą: Atsuma, Marlin, Floresia, X (tutaj zawsze jakaś zapchaj dziura, zależnie od tego jakiego elementu są przeciwnicy).

APO jest taki dobry? Ma u mnie w miarę wysoki lvl (od początku gry jest na rezerwie) ale chyba skille ma słabe?

IMO Ralgar to słaba postać. :P

Opublikowano

APO moim zdaniem jest swietny.Wystarczy go odpowiednio dopakowac skill pointami (wszystko w support,sporo w HP i troche w mane tak do 400-500).APO trzymamy na tylnych liniach i jako zasloniety dostaje praktycznie zero dmg,wali atakiem na cala mape,uderza we wszystkich dosc mocno i regeneruje sobie zadany dmg.Moim zdaniem ostry Overpower...wyobraz sobie 4 przeciwnikow,kazdy co ture dostaje 200-300 dmg a apo leczy sobie 1200.Jak sie go odpowiednio zasloni to jest nie do zabicia.

Drugim plusem jest jego buff,napelnia wszystkim licznik combo do max,wiec w nastepnej turze mozna odpalic morderczy atak.

Raigar mi przypadl do gustu,mial sporo hp,ladnie u mnie tankowal i dawal oslony calemu party.(ma fajne EX pod koniec gry).Przyznam ze APO jak i Raigar czesto uratowali moja druzyne gdy Atsuma gryzl glebe.

APO i Raigar sa bardzo przydatni podczas walki z Lord of Earth or Queen of Ice.W tej drugiej Atsuma praktycznie ginie po 2 turze jesli ostro go nie napakowales.

Opublikowano

Hm. Muszę się jutro bliżej przyjrzeć APO ;)

Jakie miałeś lvl postaci jak kończyłeś grę? Obecnie mam 68% i postacie mają 35lvl :>

Opublikowano

Nie pamietam niestety ktory mialem lvl,ale napewno nie pakowalem jakos szczegolnie.Poprostu lecialem z fabula i nie omijalem zadnych walk.

Opublikowano

Mam problem w walce z Queen of Ice. :/ Jak ją pokonać? Czy można w jakiś sposób (oprócz walki) napełnić EX GAUGE ? :/ Bo przystępując do walki z nią mój ex gauge wynosi 0.

EDIT

Jest niby jakiś Enchant Dance, ale jak go uaktywnić poza walką?

Edytowane przez diesvindu

Opublikowano

Ja w walce z queen of ice mialem praktycznie tylko 3 postacie.Atsuma bardzo szybko padl i nie bylo sensu to wskrzeszac bo byl poprostu zmiatany z mapy.Staralem sie nim zrobic jak najszybciej jakis powazny dmg za pomoca ognistych atakow.

Wazne zeby rzucic na druzyne redukcje dmg,najlepiej o 50%.APO u mnie stal w ostatnim rzedzie,zaslanial go Raigar a obok niego stala Karin i leczyla(jako ze miala wodny element dawala rade).APO co ture pakowal dmg lub dawal combo pointsy,Raigar castowal bariere i sporadycznie jakis atak,a Karin leczyla i wysysala EP.Gdy APO rzucal ladowanie combo meter,w nastepnej turze atakowalem wszystkimi z najsilniejszych atakow (EX jak Ci sie naladuje).

To jest walka w ktorej powinno sie uzywac zakupionych itemow na leczenie itd.

Ogolnie radze w tym momencie gry wykupic wszystkie mozliwe itemy na leczenie i resurekcje,bo tych "ostatnich" walk jest sporo a niektore dosc wkurzajace.Ogolnie tylko pierwsze starcie z Queen of Ice jest takie trudne,reszta walk o wiele latwiejsza.

Opublikowano

Dzięki, jednakże już jak to pisałeś widziałem napisy końcowe EA :P

Team jakim skończyłem grę to: Atsuma, Karin, Florecia, Phoenicia. ;)

Dzięki za wszystkie podpowiedzi Velius.

Generalnie co do zakończenia bardzo się zawiodłem (skończyłem grę jako 'dobre zakończenie').

To co najbardziej kuleje w tej grze to postacie, muzyka oraz fabuła (prosta jak drut). :/

Ode mnie ocena końcowa 6.5/10