Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wygląd waszego pulpitu

Featured Replies

Opublikowano

Szukam szukam i znaleźć nie mogę, a przez szukanie na deviancie zaraz oslepne - ma ktoś jakiś pack ciemnych ikon, żeby zastąpić teclipboard02qk.jpg ? Zależy mi żeby był spójny, to znaczy nie bawia mnie orginalne ikony przerobione w irfanie na b/w ;)

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Wyświetleń 263 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Light_Icons

Mi sie ten pakiecik ostatnio spodobał, ale by nie pasował do mojej drewnianej tapety.

Opublikowano

Wiekszy format trza bylo dac.Ten sie za krotko laduje :diablo:

dla mnie to maleństwo na monitorze z rozdziałką 1920x1200 :)

Edytowane przez peter

Opublikowano

no ale czasem ktoś musi wrzucić swoje 3 grosze. żeby było, że jest aktywny na forum i potępia takie zachowanie :/

Opublikowano

MeL: wrzuć miniaturkę tego pulpitu!

Opublikowano

Tylko ja się ciesze, że masz taki duży monitor czy ktoś jeszcze?

Dobra, moje pytanie. Jaki pliczek windowsa 7 zawiera ikonki systemowe, żeby mozna je było podmienić?

Opublikowano

th_zrzut_ekranu.pngKliknij by powiększyć ;)

czysto i schludnie ;]

Pasek u góry gdzie jest 'desktop' działa tak samo jak w Macu, tj robi za Globar Menu Bar, czyli zamiast w każdym oknie wyświetlać pasek z 'plik, edycja, widok itp' to wyswietla to dla każdego aktywnego okna. Mega przydatna rzecz.

np :

oqvqc7.png

Opublikowano

nawet gdybyś miał 2560x1600, to nie zmienia faktu, że przez Twoje ch'ujowe ikony będzie szpetnie.

Opublikowano

Dobrze rozumiem, że DOCK na dole/górze ekranu w formie zbliżonej do tego z Mac OS X to taki fetysz użytkowników Windowsa :teehee:

Opublikowano

Myślę, że to ludzie robią Docki, bo to fajnie wyglada, a 90% uzytkowników windowsa nawet nie wie, że to pomysł z macow

Opublikowano

Myślę, że to ludzie robią Docki, bo to fajnie wyglada, a 90% uzytkowników windowsa nawet nie wie, że to pomysł z macow

90% ludzi nie wie, bo 90% ludzi tego nie używa. Dock jest przydatny i ładniejszy niż ikony.

Poza tym , jaranie się że coś jest z maca lub innego łorkbencza jest już passe .

no ale czasem ktoś musi wrzucić swoje 3 grosze. żeby było, że jest aktywny na forum i potępia takie zachowanie :/

Łap 20% za rozmiar screena. Potępiam ;)

Opublikowano

Dock jest sto razy wygodniejszy. Zamiast za każdym razem przełączać się na pulpit by uruchomić nową aplikację to sobie najeżdżam na krawędź ekranu i działa, wygląda też lepiej no i łatwiej utrzymać porządek. A kto to wymyślił już mnie nie obchodzi :P.

Opublikowano

IMo dock w porównaniu do takiego Gnome-Do jest niewygodny, inna sprawa, że mi nie pasi takie coś (choć lepsze niż ikony na pulpicie czy klikanie w start->program....).

Gnome-do to programi działający w tle dzieki któremu mozna robic mase rzeczy - klikasz np. windows key + spacja, wpisujesz piersze literki programu np. Op ( w locie pokazuje Ci sie Opera i w nazwie podkresla) i enter.

tak to wygląda

2qjdl5y.png

a moze działac tez jako dock.

filmik : http://www.youtube.com/watch?v=7EKAlLvpovE

w ogóle nie spotkałem się jeszcze z wygodniejszą rzecza niźli ten programik. mnie osobiscie wkurza jeżdzenie myszką po menusach zeby cos uruchomic, napisać do jakiegos kontaktu z gg czy cos a dzieki temu mam wszystko pod ręką ;)

tak w ramach ciekawostki ;]

Opublikowano

To jest tylko na linuxa?

Opublikowano

Nie obraźcie się ale znowu poczułem w tym Inteligent Launcherze powiew z Maca ;) Nie chcę tu pisać, że jest to gorsze czy lepsze rozwiązanie bo z tego co widzę sprowadza się do tego samego (więc po co przepłacać - 1:0 dla Linuxa). Na Macu jednak wszystkie dane które są na HDD są przeskanowane przez ten program efektem czego można przez niego szukać nawet pojedynczych fraz znajdujących się w plikach tekstowych, których położenia na dysku nie pamiętamy. Przykłady już zamieściłem, większość odpowiedzi wskazuje na podpisy do filmów. Widzicie jaki kulturalny ze mnie gość :D

Mowa o tej lupie w prawym górnym rogu ekranu:

Pulpet:

zrzutekranu20091003godz.th.png

Widać co wpisałem i jaki jest tego efekt. Poniżej macie jak wygląda wyszukiwanie programów.

zrzutekranu20091003godz.png

Wyszukiwanie jest błyskawiczne. Wraz z kolejnymi literami wklepanymi do okienka zmienia się zawartość wyników. Jeżeli kogoś to interesuje może sobie poczytać: http://www.apple.com/macosx/what-is-macosx/spotlight.html

Opublikowano

ew. na maca jest jeszcze "Quicksilver", działający jak to z linuksa co pokazał wyżej Dark Serge. choć ja preferuje spotlight, tak jak kolega wyżej (dobra sprawa z szukaniem wewnątrz maili czy dokumentów).

zrzutekranu20091003godzz.th.png

Opublikowano

Ja jednak wolę klikać myszką na wielkie kolorowe ikonki niż biegać palcami po klawiaturze i szukać literek.

90% ludzi nie wie, bo 90% ludzi tego nie używa. Dock jest przydatny i ładniejszy niż ikony.

A czy ja napisałem coś innego?

Ponawiam pytanie o ikonki systemowe, gdzie sa?

Opublikowano

Ja jednak wolę klikać myszką na wielkie kolorowe ikonki niż biegać palcami po klawiaturze i szukać literek.

A czy ja napisałem coś innego?

Z Twego posta wynika, że 90% ludzi UŻYWAJĄCYCH DOCKA nie wie skąd on się wziął. A to nie zupełnie tak wygląda, bo większość ludzi bawiących się w robienie z pulpitem czegoś więcej niż zmiana tapety wie skąd owo ustrojstwo się wzięło ;)

EOT

Co do dziobania po klawie, też nie lubię. Wolę w całości obsługę z mychy. Dlatego tak wkur..za mnie brak dolnej listwy menu na tym nowym , uber skinie do foruma :(