Jump to content

Heart of Darkness

Recommended Posts

grałem kilka lat temu w wersji na PC. Ta gra ma niesamowity klimat. W oczy raziły pixele, ale jakoś nie przeszkadzało mi to żeby grać dalej. Bardzo wtedy podobały mi sie animacje między poszczególnymi etapami. Do dziś pamietąm wyspę która latalą do góry nogami i animacje ktora sie zalączala po osiągneciu szczytu. Pod koniec naprawde trudna. Ja nie moglem przejsc momentu kiedy atakowaly jakieś białe łapy. To był chya koniec gry a ja nie wiedzialem co zrobic lol :)

Prostota i Klimat !

• 1 month later...
  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

• 1 month later...

Za gówniarza była to jedna z moich najulubieńszych gier na PSX'a, potem oczywiście gdzieś się zawieruszyła, jak to kopia zapasowa. Ostatnio przypadkowo trafiłem ją na allegro i kupiłem za niewygórowaną cene, głównie po to by mieć (=zachować dla potomnych ;]). Wczoraj w końcu odpaliłem, obawiając się że to co mnie bawiło 10 lat temu, dzisiaj, w dobie Jaków i Ratchetów, zbytnio mnie nie ruszy. Jak włączyłem o pierwszej w nocy, tak wyłączyłem nad ranem, po napisach końcowych. Świetna gra :)

• 2 months later...

Ciekawa gra platformowa z widoku 2,5d opowiadająca o przygodach Andy'ego i jego psa porwanego przez moce ciemności. Do dyspozycji oddano nam specjalną broń dzięki której niszczyliśmy kolejne zastepny wrogów - cieni. Szczerze? Nigdy nie ukończyłem z powodu braku drugiej płyty z grą <_< , pierwsza kończyła się bodajże po levelu wodnym. Jeżeli ktoś skończył może mi zaspoilerować odpowiednio to zaznaczając ;) byłbym wdzięczny

• 2 weeks later...

Możecie się śmiać ale kiedy nie miałem jeszcze PSXa , to kupowałem sobie PSX EXTREME i czytałem go z wielkim zapałem , to tam właśnie wyczytałem pierwsze zapowiedzi tej gierki i zobaczyłem pierwsze zdjęcia.Gdy zaszła ta wiekopomna chwila gdy kupiłem swoje wymarzone playstation to kupiłem razem z nią dwie gry.Pierwsza to Fighting force a druga to właśnie Heart of Darkness.

Jak mi się ta gra podobała, poprostu byłem nią zachwycony nie mogłem się doczekać kolejnej przechodzonej planszy . Piękny świat , ręcznie malowane tła i animacja głownego bohatera to było wszystko takie piękne.Jakże żałuje że już nie powstają już takie gry.Tylko jeden minus dla tej gry moge dać , niestety jest bardzo kruciutka ale za to doznania jak najbardziej pozytywne.

• 4 weeks later...
  • 2 months later...
  • 4 months later...
  • 3 months later...
  • 2 years later...

Pamiętam wersję demo, również pamiętam później jakąś edycję gry na PC która była dostępna w kiosku za 29,99. Zawsze chciałem zagrać w pełną wersję ale nie było okazji, a jak już mogłem sobie pozwolić na kupno takich gier to nigdzie nie można było tego dostać.