Skocz do zawartości

Monster Hunter Freedom 2/2G/Unite

Featured Replies

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Wyświetleń 154,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• cos nie moge dorwac rathalos plate, ucinam mu ogon, potem łapie i nic, to naprawde tak rzadki item? i czy mozna go zdobyc z normalnego rathalosa?

• Imo bardziej chodzi o ilosc sprzedanych konsol a nie silnik, Wii brakuje w sklepach a ps3 sprzedalo sie tylko pare milionow.

• nie ma co sie jarac MHP2G bo i tak nigdy nie wyjdzie po angielsku

Opublikowano

Dobry news ze stronka sie pojawila :D

Brakuje mi wielu informacji z soc, np jak odblokowac fatalisa hr9, bo wlasnie jestem nad morzem i slaba pogoda wiec meczylem treningi XD mam wszystkie battle, polowie specjal i kilka g-rank, dzis wracam wiec moze w pociagu pocisne XD

edit:

haha udalo mi sie zrobic wszystkie treningi battle i special, mam sword saint piercing w koncu ;d

zostaly g-rankowe (wszystkie nowe potwory) , bedzie ciezko ;p

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Jaki jest sens grania w MH bez podłączania PSP do sieci?

Edytowane przez Hela

Opublikowano

Duży, ja jeszcze nigdy nie grałem w MH po sieci ;]

Opublikowano

gra wciaga nawet solo, na singlu nabilem ponad 180h, ale jak sprobowalem multi z dwoma kumplami, to juz wiecej nie gralem sam ;p

Opublikowano
co jest za wszystkie g treningi?

za battle - barrage piercing (hełm ze skillem load up) , i chyba czarny fatalis

za special - sword sain piercing (hełm z ESP) i ewentualnie czarny fata (nie wiem w koncu kiedy sie odblokowal;p)

za g rankowe - hełm ze skillem zwiekszajacym szczescie (nagrody) i g rankowy fatalis

co do fatalisow trzeba spelnic tez kilka innych rzeczy

sens mniejszy i jest bardziej hardkorowo ale nawet bez multi mozna sie swietnie bawic przez setki godzin :P

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Fatal Ci sie odblokowal jak wgrales dodatek ;b W mhf2 tylko trzeba robic treningi w 2g juz nie, tylko na g rankowego ;q

Opublikowano

hmmm mozliwe, ale nie zauwazylem go wczesniej bo bardzo pobieżnie przegladalem questy na hr6 bo wszystko juz mialem

Opublikowano

Jak to jest z tym fatalisem, czy trzeba zrobić wszystkie treningowe questy każdą bronią, czy wystarczy tylko jedną?

Opublikowano

kazdą ;p ale nei jest to takie trudne

ja dopiero po 350 godiznach gry na psp zebralem sie w sobie zeby zrobic wszystkei trening i sie okazalo ze tak naprawde sa dosyc łatwe :D przynajmniej wiekszosc ;p tylko kilka musialem powtarzac ze 4-5 razy zeby sie udaly a tak to za 1-3 razem, chcoiaz jednak trzeba miec troszke wprawy ;p

gozej z g-rankowymi ale na szczescie wystarczy zrobic po jednym zeby odblokowac fatalisa ;p

problem w tym ze zeby odblokowac białego trzeba zrobic 6 najgorszych questów w grze w stylu - w jednym quescie zabic czarnego graviosa, czarnego diablosa i naruge, albo w jednym Q 4 potwory itp ... w(pipi)iajace :P

Edytowane przez Yano

Opublikowano

zastanawiam sie czy w ogole do nich podchodzic :P

gdybym mial xlinka to spoko ale tak to nędza ;p chociaz niektore nie sa takie złe ;pp

chcoiaz np tigrex i rajang w 1 quescie to tez wątpliwa przyjemnosc :P

Opublikowano

niestety tak ;/

od dawna sie przymierzam do kupna jakiegos urzadzenia wifi ale jakos nie wiem czmweu nie kupuje ;p boje sie ze zabardzo sie wciagne ;p

Opublikowano

gdybys sie jeszcze bardziej wciagnal to bys musial przestac spac ;p

Opublikowano

siema. mam do was prosbe. mogli byscie podac stronke na ktorej byłby jakby poradnik do monsters huntera 2. albo jakis na forum. bo chciałbym zaczac w to grac a widze po postach ze to bardzo rozbudowana gra jest i nie rozumiem zbytnio waszego slangu i nie mam jak gdyby podstaw wiedzy na temat gry ;P z góry dzieki za odp.

Opublikowano
siema. mam do was prosbe. mogli byscie podac stronke na ktorej byłby jakby poradnik do monsters huntera 2. albo jakis na forum. bo chciałbym zaczac w to grac a widze po postach ze to bardzo rozbudowana gra jest i nie rozumiem zbytnio waszego slangu i nie mam jak gdyby podstaw wiedzy na temat gry ;P z góry dzieki za odp.

Bardzo proszę, tutaj masz poradnik Blaze'a, proboszcza(userzy forum PSPoland) i częściowo mojego: http://forum.pspoland.pl/viewtopic.php?f=37&t=20464 ;).

Edytowane przez Gazer

Opublikowano

łooo dzięki bardzo może teraz wreszcie pogram sobie w miare zrozumiały sposób w ta świetna grę :)

Opublikowano

niezly poradnik, pomijam to ze pewnie dla mnie malo przydatny ale komus sie neizle chcialo narobic xD

jutro poczytam wiecej bo musze spadac ;p

Opublikowano
niezly poradnik, pomijam to ze pewnie dla mnie malo przydatny ale komus sie neizle chcialo narobic xD

jutro poczytam wiecej bo musze spadac ;p

Tobie się na pewno nie przyda, to jest głównie dla takich osób jak pele15 czyli totalne podstawy. Z Blaze'em mamy ambitne plany opisać jeszcze questy w Guild Hall(ale raczej tylko te które są potrzebne do odblokowania następnych HR) ale kiedy zaczniemy to pisać i czy to wogóle wejdzie w życie to ci nie umiem odpowiedzieć :P. Narobić? No ja opisywałem questy 4 gwiazdkowe tylko, trochę pracy było ale nie licząc tych dni w których leniuchowałem(czyt. miałem coś innego do roboty) to tak z kilka dni zeszło ;)(oczywiście nie mówię tutaj o non stop pisaniu ^^)

Właściwie to nie wiem czemu wcześniej nie powiedziałem o tym poradniku :P.

Edytowane przez Gazer

Opublikowano

jak by co to ja chetnie pomoge w pisaniu jakiegos poradnika itp :D

Opublikowano
niestety tak ;/

od dawna sie przymierzam do kupna jakiegos urzadzenia wifi ale jakos nie wiem czmweu nie kupuje ;p boje sie ze zabardzo sie wciagne ;p

Ja mam o tyle dobrze że mam trzech kumpli z którymi mogę czasami pograć.

Wczoraj z jednym ubiłem Akantora na mojej drugiej postaci (hr 6).

W mojej pierwszej postaci (hr 9) szykuje sie już na Ukamu (biały Akantor).

Opublikowano

Pograłem 3 godziny, porobiłem jakieś treningi dotyczące mechaniki gry, po jednym każdą bronią, zrobiłem 5 questów 1* i tak się teraz zastanawiam czy jest sens to granie w MH kontynuować. Jeśli są tylko 4 rodzaje questów, a ja już po tak krótkim czasie tutaj nudę widzę... Nie ma doświadczenia z zabijane przeciwników, to się slalomem pomiędzy wszystkimi przechodzi, połowa broni jest idiotyczna, i jakieś tam pierdółki rodem z Harvest Moona jak uprawianie roślinek, łapanie robaczków. Nie dla mnie to raczej.

Edytowane przez Hela

Opublikowano

Myślisz, że to co najlepsze w Monster Hunterze dostaniesz od razu? Ja do MH miałem 2 podejścia, pierwsze przemęczyłem przez 10h i odłożyłem na półkę z napisem "Fail". Potem coś mnie ruszyło i znów odpaliłem, a kolejny tytuł na PSP uruchomiłem po 3 miesiącach gry i 350h nabitych w MH:F. Pograj trochę, poczekaj na pierwszą, poważną walkę z wiwerną, którą może i przegrasz, ale zbierzesz doświadczenie na kolejne podejścia. Do MH trzeba czasu, tak jest skonstruowany po prostu.