Jump to content

e-sport - profesionalne granie?

wyzga rafal

Recommended Posts

Posted

WE wtorek na Eurosport2 bedzię transmisja z mistrzostw świata w grach wideo.

Dokładnie o 21.30. Główna nagroda 500tys dolarów. Grają drużyny w 5gier

Dead or Alive(Najpierw Panie pózniej panowie)

FiFa

cs source

PGR

Nareszczie coś sie dzieje w temacie gier ale szkoda że nie ma takich zawodów w Polsce ale zawsze wolno pomarzyć specjalnie rodzicą pokazałem że na konsoli można jednak zarobić

• Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted
Jaka jest 5ta gra?

Raczej czemu jest PGR, mimo że jest FM2 (i WoW na PC).

Napisałem raz więc powtórzę: to zapowiadana dawno temu relacja z CGS.

http://thecgs.com/

Te zawody zakończyły się dawno temu i wygrało Birmingham Salvo z iPicaso i DaveySkiils-em. To co oni robili w FM2 porazi wielu, totalna demolka, a zaręczam że to nie nooby ale najlepsi z najlepszych.

Posted

Przykro sie to ogląda, już nie mówie o to w co grają, ale aranżacja i prowadzenie tej imprezy przypominają mi stare teleturnieje typu trzynsatolatki albo czy wydra wygra :<

Nawet mają w studiu tą dzi.weczke fatala, ciekawe co on ma wspólnego z tymi grami.

Posted

Hej, powoli zbliża się największa coroczna impreza poświęcona grom komputerowym. Tym roku padło na kolonię, czyli w miarę blisko "nas". Szczerze mówiąc obok gier na PS3 jestem wielkim fanem Warcraft: The Frozen Throne'a. I że za rok wychodzi Star Craft 2, rok 2008 może okazać się ostatnim w którym wc3 będzie się szczycił wielkim zainteresowaniem. Z tego powodu chciałem choć raz wybrać się na jakiś turniej póki od gier się nie uwolnię(hehe... tak jakby mi się kiedyś miało udać^,^). WCG odbywa się od 5.XI do 9.XI.

I przechodząc do sedna sprawy: czy nikt nie jest zainteresowany wybraniem się za odrę aby także zrelaksować przez "dłuższy weekend" przy turniejach najlepszych gier? Oferta tyczy się rzecz jasna ludzi powyżej 18 roku życia- raz że nie szukam aby pobawić się w niańkę a raczej aby się dobrze zabawić, gdyż w gronie znajomych o grach komputerowych nawet nie mówię gdyż ostatnie w co oni grali to tetris na game boy'u 10 lat temu.

Z organizacją nie powinno być problemów gdyż niemiecki znam jak polski, więc dogadamy się wszędzie. Wejście na 4 dni kosztuje 24€ + około drugie tyle za nocleg w Jugendherberge.

Nie rozpisuje się dalej co do szczegółów bo byćmoże nikt nie jest zainteresowany. Jeśli jednak ktoś chciałby się choćby raz wybrać na e-Olimpiadę to chyba okazja wyśmienita- bo na przyjazd imprezy do polski nawet nie mamy co liczyć.

Pozdrawiam,

...

• 8 months later...
Posted

Niestety w tym roku konsolowcom nie dane będzie walczyć o sloty na listopadowe finały World Cyber Games w Chinach. Dziwne, że M$ zrezygnował tym razem, skoro wspiera inne inicjatywy: FunDay czy Cyberarena36i6 (w 2. przypadku chodzi tylko o PC).

W dniu dzisiejszym o godzinie 18 w warszawskim klubie Lucid odbyła się konferencja prasowa WCG poświęcona polskim eliminacjom do finałów, które w dniach 11-15 listopada zostaną rozegrane w Chinach. Oto garść informacji na temat krajowych rozgrywek z tej konferencji.

Poznaliśmy tytuły, w które grać będą w tym roku osoby starający się o udział w ogólnoświatowych finałach. Tym razem będziemy mieli do czynienia wyłącznie z grami komputerowymi, którymi są: Trackmania Nations Forever (nowość w polskich eliminacjach), FIFA 09, Warcraft 3, Starcraft oraz Counter-Strike 1.6 (tym razem tylko dla osób pełnoletnich - wymogi "z góry"). W tym roku rozgrywki sponsorować będą: Samsung World Electronics, Netia oraz R20. Najlepsi polscy Gracze poza nagrodami rzeczowymi dostaną również bonifikatę pieniężną.

W trakcie okresu wakacyjnego trwać będą eliminacje online, spośród których zostaną wyłonieni finaliści. Ci z kolei będą walczyli o sloty do Chengdu w trakcie dwudniowej imprezy, która w dniach 19-20 września odbędzie się w Warszawie, w klubie Lucid. Organizatorzy przewidują, że na polskie finały przyjedzie 52 profesjonalnych Graczy, 200 amatorów i 60 przedstawicieli mediów. Miejsca ma starczyć dla 8000 widzów, a ci, którym nie będzie dane dotrzeć na miejsce, będą mogli oglądać całą rozgrywkę dzięki streamowi na żywo. Poza finałami w wymienione w poprzednim akapicie gry planowane są dodatkowe atrakcje dla widzów w postaci mini-turniejów w różne tytuły, nie tylko eliminacyjne na WCG.

Co więcej, organizatorzy tegorocznych polskich finałów chcieliby, żeby ogólnoświatowe finały w 2011 roku odbyły się właśnie w stolicy tego kraju. Na pytanie jednego z dziennikarzy o miejsce, gdzie taka impreza mogłaby się odbyć, jedną z odpowiedzi była hala Expo, w której w 2006 roku odbyło się Playstation Experience. A inne miasto? - nie, odpowiedziano. Zgłoszenia kandydatów odbywają się pod koniec roku kalendarzowego, więc na jesieni powinniśmy wiedzieć, jak ta sytuacja się rozwinie. Ja trzymam kciuki!

źródło: http://nsports.pl/index.php?site=news_comm...amp;newsID=8025

(wybaczcie, jeśli w złym miejscu założyłem ten temat, nie byłem pewny, gdzie będzie dla niego odpowiednie miejsce)

Posted (edited)

ja tylko czekam na relacje z sc ;d chyba starcraft będzie na wcg koreańce by nie podarowali.

edit. aha zapomniałem że to polskie wcg ale sc i tak jest ! ;d

Edited by Raiga
Posted
chyba starcraft będzie na wcg koreańce by nie podarowali.

WCG jest Samsunga, Samsung jest koreański, pierwsze WCG było w Seulu; wniosek jest jeden - Starcrafta nie będzie podczas WCG, to WCG będzie podczas rozgrywek w Starcrafta przy okazji, czysto z nudów dodając inne gry :)