Crono 0 Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 Oldschool z najwyższej półki, jeszcze parę tygodni temu ukończyłem ponownie ToP-a w wersji SNESowej a tu taka niespodzianka Gierke polecam wszystkim a w szczególności ta właśnie wersje PSX-owa zdecydowanie najlepsza obecnie dostępna. Ciekawe czy tłumaczenie jest równie dobre jak to zrobione w 2001 na SNESA Quote
Guest ChOomik Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 Hoh, a tak się składa, że od dwóch dni gram w tą grę przez emu. Nice! Quote
Berion 207 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Szkoda, że dopiero teraz, szczególnie kiedy już skończyłem wersję na SNESa. Dostać (kupić ofkoz) tą grę graniczy z cudem Paskudne mordy, brzydka mapa świata i jakieś dziwne menu. Eee, na SNESa lepszy ;p Sam fakt jednak zasługuje na pochwałę, szczególnie że w obroty poszła disassemblerka. Może ktoś się weźmie za PL? ;] Mi cały czas po głowie chodzi Chrono Cross, ale to jest ogrom pracy, nawet na kilka osób. Quote
Velius 5799 Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 (edited) Imo tlumaczenie rpgow na PL to oszpecanie gry A co do tales of phantasia to jestem mile zaskocozny Edited January 8, 2008 by Velius Quote
Berion 207 Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Nie jeśli tłumaczenie jest profesjonalne. Ale żeby takowe było trzeba chociaż rozpracować tablicę z pointerami. Nie można tłumaczyć czegoś na język polski mając ograniczoną ilość używanych znaków. Ten ból miałem z Tenchu, które i tak ma płytkie dialogi (no ale to się już zmieniło ;]). Quote
WooshaQ 0 Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Coz, imo takie fanowskie tlumaczenia maja wiecej klimatu niz te profesjonalne. Jesli dobrze pamietam, to ostatnio czytalem o jakichs "arkadach" zamiast "arcade". Nie sadze by ktos w fanowskim tlumaczeniu takiego babola walnal... zenada normalnie! Quote
Recommended Posts