Binek 0 Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Temat ten chciałbym poświęcić Polskiemu wydaniu najpopularniejszej gazety na świecie poświęconej muzyce szeroko pojętej jako elektroniczna. W zeszłym miesiącu ujrzał światło dzienne pierwszy numer w naszym kraju. Na dniach ukaże sie kolejny, jakie są Wasze opinie na temat tego pisma?? Quote
Cerb 7 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Nawet nie wiedzialem ze cos takiego wyszlo, jutro przejde sie po sklepach poszukac. Quote
Binek 0 Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 Nawet nie wiedzialem ze cos takiego wyszlo, jutro przejde sie po sklepach poszukac. Ano wyszło, mnie osobiście się bardzo podoba. Można dowiedzieć się sporo na różne tematy związane z muzyką elektroniczną. Pierwszy numer ma aż 100 stron , jest sporo do czytania. Mnóstwo wywiadów z twórcami muzyki, opisy imprez, polskich klubów, recenzje najnowszych albumów. Quote
ojejcu 86 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Skupiają się tam na jakiejś konkretnej muzyce, czy raczej starają się pisać o każdym rodzaju elektroniki? Quote
Yacek 852 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 http://www.ftb.pl/djmag.asp?opcja=aktualnie Patrzac po zajawkach to bedzie taki misz masz. Atb i trance xplosiony nie sa fajne, umek i valentino sa fajni. Quote
Cerb 7 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 U mnie na wsi tego nie znalazlem, ale z tego co widze na stronie www to taki bardziej rozbudowany LAIF. Ciekawe tylko ja z recenzjami pytek, bo w LAIFie bylo tego sporo i mozna bylo wylapac duzo fajnych nowosci. Quote
Binek 0 Posted January 5, 2008 Author Posted January 5, 2008 Skupiają się tam na jakiejś konkretnej muzyce, czy raczej starają się pisać o każdym rodzaju elektroniki? Myślę że każdy znajdzie tam coś dla siebie. Quote
Kroolik 7 Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 D'n'B tam są? Bo po okładce i streszczeniu plastikiem mi zajeżdża Quote
Binek 0 Posted January 5, 2008 Author Posted January 5, 2008 D'n'B tam są? Bo po okładce i streszczeniu plastikiem mi zajeżdża Ogólnie to o D'n'B' w tym 1 numerze to zbyt dużo nie ma, z tego co pamiętam jest kilka recenzji najnowszych albumów z tego gatunku, ale tak to więcej sobie nie przypominam. Quote
=PiT= 13 Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 D'n'B tam są? Bo po okładce i streszczeniu plastikiem mi zajeżdża Ogólnie to o D'n'B' w tym 1 numerze to zbyt dużo nie ma, z tego co pamiętam jest kilka recenzji najnowszych albumów z tego gatunku, ale tak to więcej sobie nie przypominam. skandal. Jak w drugim nic nie bedzie o dramach to trzeba bedzie z(pipi)y poslac, a lcf dorzuci waglika ;q Quote
Kroolik 7 Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Poważnie można by do nich coś wysłać (petycja, groźba) wąglik już nie skutkuje, masę ich sms'ami posłałem i nic Quote
koso 114 Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Magazyn na poziomie - w realu wygląda lepiej niż na zdjęciach, chociaż kolorystyką dorównuje kredkom Bambino. Widać, że ekipa zna się na rzeczy. Nacisk przede wszystkim na to, co trendy - house i trance, jest też trochę o techno i minimalu. Niemal wszystkie teksty napisane "w Polsce" - fajne jest podsumowanie klubowego roku (obszerne arty o SQ, eventach). Trochę o gwiazdach, trochę o polskich producentach. Ogólnie miłe zaskoczenie. Quote
kempa 0 Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 D'n'B tam są? Bo po okładce i streszczeniu plastikiem mi zajeżdża Ogólnie to o D'n'B' w tym 1 numerze to zbyt dużo nie ma, z tego co pamiętam jest kilka recenzji najnowszych albumów z tego gatunku, ale tak to więcej sobie nie przypominam. skandal. Jak w drugim nic nie bedzie o dramach to trzeba bedzie z(pipi)y poslac, a lcf dorzuci waglika ;q drumandbass jest za mało lansiarski jeszcze. na szczescie. Quote
laki 0 Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Którego każdego miesiąca ukazuje się pismo? Quote
Binek 0 Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 Dokładnie to jeszcze nie ma określone, ale mogę Ci powiedzieć, że jutro ma swoja premiere 2 numer. Quote
Kriseh 26 Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Tak jak wyzej, na razie nie ma okreslonego terminu, okolice 10-15 kazdego miesiaca. A jak Wam tak bardzo brakuje dramow to piszcie do nich, chetnie przyjmuja nowych ludzi, ktorzy znaja sie na rzeczy. 2 numer jest swietny, masa ciekawych artykulow, no i fajnie ze duzo pisza o innych odmianach elektroniki niz trance/house. Quote
Cegla 8 Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Puscilem maila w sprawie wspolpracy, zobaczymy co bedzie Quote
Guest Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Oglądałem ostatnio w Empiku, jakoś nie zaciekawił mnie za bardzo, jest tam coś poza Tiestami, Burenami, Guetami? Quote
=PiT= 13 Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Nie. Kumpel kupil 2 numery. Z DnB to tam sa chyba tylko recki paru plyt. Tak to same Arminy i inne wixy Quote
Cerb 7 Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 U mnie na wsi nigdzie tego nie widzialem, ale z tego co widze to chyba nie ma co zalowac. Chociaz jak bede mial okazje to na pewno przejze. Quote
Guest Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Zaszedłem dzisiaj do Empiku z zamiarem kupna tego periodyku, niestety był zafoliowany z jakąś badziewiarską płytką, więc nie mogłem go przejrzeć. Z okładki zaatakował mnie Armin, jakiś Roger Sanchez i tylko małym promykiem było Pendulum, zresztą i tak s(pipi)iałe obecnie. Lepiej kasę na browar wydać. Quote
Kriseh 26 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Czytam te Wasze "profesjonalne" opinie i pusty smiech mnie ogarnia. Ale ok, skoro uwazacie, ze ciagle tylko Tiesto (ktorego nie bylo chyba od 3 numerow), Armin (ostatnio tylko krotka recka jego albumu) to Wasza sprawa, ale myslalem, ze az takiego ograniczenia tutaj nie ma. Coz, zycie ciagle zaskakuje. Quote
Guest Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 O dramach nic nie widzialem, o brejkorach tez, sam trans i tyle. Quote
Kriseh 26 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 DJ Mag Czerwiec: - artykuly o dj'ach/producentach spoza trance (min. pol strony) Prodigy pol strony Justice pol strony Calabro strona Pendulum strona Tiefschwarz strona Loco Dice strona Roger Sanchez 4 strony Dapayk strona Sanhaji pol strony Antoine strona Dubfire 2 strony Kroecher 2 strony - trance Armin strona Menno de Jong strona Emery 2 strony DJ Mag Maj - spoza trance Cube strona Guetta strona Adamus pol strony Glasse strona Clamaran strona Carl Cos strona Digweed 3 strony Schossow pol strony Roni Size strona Ozgur Can strona Bailey strona Gudowski 2 strony Bunny Lake 2 strony Nic Fanciulli 2 strony - trance Paul van Dyk strona Orkidea pol strony Paul Miller 2 strony Wiec Psyko koncz mi tu ku.rwa pier.dolic glupoty. Quote
Guest Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Sorry Kriesh, ja przedstawiłem swoje subiektywne odczucia. Wszystko poza badziewnym teraz Pendulum nic mnie interesuje z tego non trance. No. Quote
Recommended Posts