Ikoden 0 Posted March 6, 2008 Share Posted March 6, 2008 Niestety kupiłem podrabianego Fire Reda i Emeralda, ale Fire Red ma zwalone save'y,a emerald pięknie śmiga. I właśnie mam takie pytanie, jak mam wymienić w FR baterię odpowiedzialną za sejwy? Quote Link to comment
Gosiek 0 Posted March 6, 2008 Share Posted March 6, 2008 W serwisie retroage.net pojawił się swego czasu artykuł o wymianie baterii w grach na konsole Game Boy i Game Boy Color - link. Przy grach na GBA wygląda to podobnie, chociaż potrzebna jest nieco inna bateria - dodatkowe info na forum retro, w temacie omawiającym ten artykuł - link. Quote Link to comment
raven_raven 12013 Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 Więc tak - to nie jest takie trudne. Jak wiadomo, w piratach jest to troszkę inaczej, u mnie np. była to bateria wetknięta między dwie blaszki i wszystko zgrzane, by się trzymało. Wystarczyło płaskim śrubokrętem podważyć blaszki, potem wziąć i wsadzić nową baterię nową, u mnie plusem do dołu, gdyż tak blaszki prowadziły. Potem kropelka na blaszki i gotowe, gra znowu sejwuje! Quote Link to comment
Recommended Posts