Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Grigori jest zbyt profesjonalnym fanem gier zeby czytac Poligamie xD

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 185,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Zdajesz sobie sprawę, że miliard ma o trzy zera mniej od biliona?

ok.7miliardów ludzi na ziemi i 1.24biliona gier na ps2 sprzedanych ? :teehee: W US/UK Bilion = Miliard u nas.

Opublikowano

Jezeli zrodlo jest z j ang, to miliard=bilion.

Opublikowano

Nie ma emotikonki, nie wiem czy to ironia czy nie :(

;]

Opublikowano

Bigdaddy pewnie teraz skacze z radości i szampana otwiera :lol:

Co do ciekawostki z polygamii

Wartości marek zostały oszacowane na podstawie przewidywań zysków jakie przyniosą w przyszłości. Do siły marki nie wliczano tego, co dotąd zdążyły zarobić.

Millward Brown słabo ocenia potencjał ps3, ale takie mają prawo. Na szczęście to tylko przewidywania jednej firmy. Ale trzeba przyznać że z roku na rok coraz lepiej patrzą na Sony, które wbiło się teraz do TOP100 :lol:

Opublikowano
Boże, aż muszę przyznać Ci racje. Nie wiedziałem tego.

:diablo:

Co do magii PS. To wiele z niej się ulotniło na rzecz xboxa i wii.

Ciekawe kto wyskoczy pierwszy z nową konsolą, Sony ? by się znowu nie spóźnić? MS by się utrzymać ? a może nintendo by zaskoczyć wypasionym WII2 z 50rdzeniami i grami w FHD ? :D

@froni - co drugi dzień otwieram szampana dzięki CW, wpadaj to i poskaczemy :)

Opublikowano

Najlepsze jest to w tym temacie to, ze wystarczy popisac troche i juz ma sie pare minusow na profilu. Awesome.

Opublikowano

W sumie powinno pasować do tego tematu. :]

Lista 100 developerów odnoszących największy sukces. Ranking stworzono na podstawie dochodów wygenerowanych w 2009 roku na terenie Wielkiej Brytanii, czyli trzecim pod względem wielkości rynku gier na świecie. Jest nawet polski Techland. Pierwsze miejsce chyba bez niespodzianek.

http://www.develop100.com/

Opublikowano

Wszystko jest pod katem finansowym i nie ma co sie klocic, fakty.

Opublikowano

Ale przecież już nie ma Blizzard Entertainment, teraz jest Activision Blizzard. I przecież oni zarabiają setki miliardów rocznie :pinch:

Opublikowano
Develop 100 ranks the world's most bankable games development studios based on key sales data.

The 2010 list was formulated with GfK Chart-Track in association with Deep Silver.

Plenty of data and analysis is live here on develop-online.net and the dedicated microsite develop100.com.

The digital edition of the book can be found here on Issuu.com while you can also click here for the list itself.

Profiles of the top 10 studios can be found here, and we've also got profiles of positions 11-30, 31-50, and 51-100.

Sponsor Deep Silver also discusses the challenges developers face in the modern age and why a list like the Develop 100 is important.

We've also got an in-depth look at the data behind the list, written by GfK Chart-Track's Dorian Bloch.

http://www.develop-online.net/features/881/Develop-100-2010-GfK-Chart-Tracks-perspective

http://www.develop-online.net/news/34742/Develop-100-The-Launch

Nie mam powodu by w to watpic, choc fakt sprawa z Blizzardem jest dziwna.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Dziwi raczej brak Naughty Dog, a nie niska pozycja Blizzard. Najwyraźniej na Wyspach nie ma tylu nerdów, którzy tłuką w WoW'a.

Opublikowano

Naughty Dog i Bioware to obecnie dwa najlepsze studia developerskie. Jeszcze Nintendo i Epic bym zaliczył do takiej ekstraklasy. Reszta już stopień niżej

Opublikowano

A R*?

Opublikowano

a najlepsze ze zgodnie z tym ND i GG zarobili prawie tyle samo :o

Opublikowano

Rockstar North ofkoz.

Opublikowano

GTA 4 nie jest wybitne? Oo Przeciez to najlepsze GTA w historii.

Opublikowano

Vice City to najlepsze GTA w historii.

Wracając do tematu pewnie w tym roku, Media Molecule dołączy do grona najlepszych.

Na pewno Epic nie zaliczyłbym do grona obecnie najlepszych, nie ma mowy.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Fakt, zapomniałem o geniuszach z Rockstar. Czwórka i dodatki to rewelacja. RDR też zapowiada się super. Jeżeli chodzi o Nintendo to Nintendo jest jedno jako developer :) Natomiast co do Epic - wydali w tej generacji trzy genialne gry i jedną bardzo dobrą. Mało?

Edytowane przez Albert Wesker

Opublikowano

No a po czym poznac dobrego developera? Po tym, że jego gry dostają dobre noty i się sprzedają. Masz jakieś kryterium poza tymi?

Opublikowano

Fakt, zapomniałem o geniuszach z Rockstar. Czwórka i dodatki to rewelacja. RDR też zapowiada się super. Jeżeli chodzi o Nintendo to Nintendo jest jedno jako developer :) Natomiast co do Epic - wydali w tej generacji trzy genialne gry i jedną bardzo dobrą. Mało?

Gears 1 i 2, Shadow Complex i UT3?

Gearsy choć uważam, za najlepsze gry na XO a i jedne z lepszych tej generacji. To mimo to Epic nie nazwałbym mistrzami kodu. 2 razy spaprane multi, strona techniczna też nie najlepsza (nie mówię o grafice). Przynajmniej jeżeli chodzi o pierwszą część.

SC to "tylko" gra na XLA.

Na pewno ND, Santa Monica, Media Molecule (w sumie racja już to udowodnili).

Na pewno R*, BioWare, no i raczej N choć nie grałem w żadną ich grę w tej generacji. Ale to nie istotne.

Opublikowano

O to chodzi wlasnie, ze najlepsze tytuly/studia wywoluja emocje, Ziman kalkulacja daje top 100 takie jak powyzej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.