Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Kurde mam nadzieje, że wieczorem nie będzie takiej błazenady. Bo szkoda mi Girsików trzecich :confused:

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 186 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

A co ma PS3 do X360 powiedz mi ? Kupuje się konsolę do gier. Jak gier nie ma to jakie znaczenie mają dodatkowe ficzery. Jeżeli chodzi o nowego X'a to nie ma do czego się przyczepić, jest w jakimś sensie lepszy od poprzedników więc jest dobrze.

Ciekaw jestem co będzie z Arcade.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Reakcje ludzi po prezentacji Kinect

E3 2010: The Top 20 Kinected Press Reactions

20. @oliviamunn: Walked in late to Microsoft Natal E3 event with every single person in white rob shirt thing.... No. No, I don't want any koolaid, thank u.

19. @jeffcannata: Yes, Kinect does nintendogs, too. But it is a tiger! Extreme!

18. @mattbertz: Somewhere in Los Angeles, Nintendo is laughing

17. @CheapyD: And the only thing better than playing motion control sports mini-games is watching video of other people playing them

16. @Vahn16: That Star Wars trailer was so obviously pre-rendered. I think this event is actually making me angry with it's underwhelming-ness.

15. @CheapyD: I'm in a marketing acid trip!

14. @jwhdavison: At Microsoft thing. Wearing a white sheet, having stepped through a hole in the wall to be greeted by a family in multiple languages.

13. @Vahn16: If any creepy dancing people touch me, I will fight them.

12. @BenKuchera: Guys, you can take the ponchos off, it's called kinect and it has Wii Sports. We know already.

11. @jeffcannata: You know what wod make this event better, Microsoft? Anything.

10. @DanRyckert: According to tweets I've seen, the Kinect event seems to involve: KKK members, magic smocks, floating couches, and people dancing on flowers

9. @GI_AndyMc: In any other place this many people in white sheets would be hit with tear gas. I hate myself right now.

8. @louiethecat: I don't know WTF to think about this but I am scurred and wanna go home.

7. @Andrew_Reiner: I don't even know what to say...

6. @jeffcannata: Microsoft now has a standing army.

5. @jeffgerstmann: So does Sony rename their thing to Müv or Mooove or something now to complete in the misspelled motion controller wars?

4. @Vahn16: From now on, when I'm embarassed, I'm going to imagine everyone in these ponchos.

3.@andrew pfister: Can't wait to see what E3's closing ceremony is like.

2.@Vahn16: The only way this could have been worse was if James Cameron came out and talked for two hours

1. @GI_AndyMc: Now I know why Robbie Bach quit.

Info z NeoGaf.

Opublikowano

Dobry tekst z nowgamer.com

Dear Sony, With Microsoft?s official reveal of Kinect in LA last evening I write to you to point out what I hope is something blindingly obvious, that?s the way not to do it. Flash, pomposity, colour, an animatronic elephant ? these are all good things to have, but the most important thing to show at a games convention is games. Bizarre, I know, but true.

Microsoft stole your thunder a little last year when it revealed Natal (with Spielberg and a virtual boy attached) the day before you live demoed Move for the first time. That was difficult and I sympathise with any anger you may have felt about that. You showed live gameplay, Microsoft had a bunch of canned videos and yet they got all the press and hype. It wasn?t fair, but time has eventually proved you right. We can now see Kinect for the EyeToy impersonator it truly is.

Move may only be a HD Wii controller, but that?s actually a good thing. Your technology is proven, we know that it?s accurate, we know how it can enhance games, we know the kinds of new genres it can support. We also know that it will be very family friendly and offer some hardcore interest too. It?s the best of both worlds and we?re pretty excited. But now we need from you what Microsoft didn?t give us. Games.

The floor is yours. We thought it was an error to bundle in Move with your E3 conference, but now we think you?ve made the right choice. This is your chance to prove to everyone what having a controller in your hand, having accuracy of movement and fidelity of control means to gaming. By all means, throw us some bowling sims and a little lightsabre waving, but give us some meaty stuff too. Real games for those of us melded to our own sofas. If you can give us that then E3 is yours for the taking.

And we only have half a day to find out if you can do it.

kinectlost.gif

f9ogk.jpg

:woot:

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Mozna sie smiac z tych po(pipi)ek typu Kinect i Move, ale trzy rzeczy sa pewne:

- takie gowienka sie sprzedadza

- nie bedzie na to normalnych gier, bo to jest dodatek

- Wii dalej bedzie na pierwszym miejscu sprzedarzy

EDIT: A Itagaki zrobil dobrze schodzac ze sceny. Ninja Giden zasysa, wiec niech sie lepiej nie pokazuje nigdzie ;]

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano

sam bym wyszedl...

ale w sumie M$ odstawil niezly teatrzyk ;] imo normalny casual nadal bedzie wybieral wii zamiast nata... tfu! kinect i x'a. ten produkt ms moga uratowac chyba tylko fanboje i bardzo dobra kampania reklamowa

Opublikowano

BTW. Jeśli ta cena Natala jest prawdziwa, to nie ma co liczyć, że będzie w bundlu za 299. Chyba że rzeczywiście jest tak jak niektórzy sugerują, że w nowej wersji Xa bebechy Natala są w środku i można tanio kamerkę dodać. Ale już wiedzę, jak MS próbuje to klientom wytłumaczyć. Jeśli jednak tak nie jest, to cena kamery jest astronomiczna, a nowy X za 299 z dyskiem i wifi to już wystarczająca "obniżka" i na większy gest nie liczę. Tylko że ja podziękuje za dawanie mi gratis elementów, które w PS3 mam gratis od zawsze.

niektóre gratisy Sony zabrało :confused:

33utzd0.jpg

Opublikowano

Pragne tylko zauwazyc, ze frajernia kupila tez konsole (bez gier na dlugi czas) za 600$ w dniu premiery, wiec nizsza cena XO z tymi dodatkami w srodku to dobra rzecz.

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano

Pragne tylko zauwazyc, ze frajernia kupila tez konsole (bez gier na dlugi czas) za 600$ w dniu premiery, wiec nizsza cena XO z tymi dodatkami w srodku to dobra rzecz.

Dlatego PS3 ma wbudowany BR - by przez pierwsze półtora roku posiadacze mieli co robić. Oglądać filmy ;)

------------------------------------------------------------------

Za 4h powinniśmy już co nieco wiedzieć.

Opublikowano

Grigori raczej wczesny start Xboxa 360 do dzisiaj procentuje. I to na tyle dobrze, że PS3 nadal nie może go dogonić, chociaż przewaga zmniejsza się z każdym miesiącem.

Przez rok zbudowali sobie pewną bazę użytkowników i co najważniejsze, przed premierą PS3 zdążyli wypuścić Gears Of War, który odciagnął część ludzi od zbliżającej się premiery sprzętu Sony. W sumie to była pierwsza gra, która pokazała moc konsol obecnej generacji, co również skutecznie zburzyło na tamten czas mit, że sprzęt Sony jest nieporównywalnie mocniejszy.

To pozwoliło Xboxowi nadal sprzedawać się bardzo dobrze. Playstation 3 jeszcze dobry rok musiała czekać na gry o zbliżonej oprawie (Uncharted, Heavenly Sword, Ratchet).

Raczej mało prawdopodobne, że Microsoft zdobyłby tylu użytkowników, gdyby próbował w tamtym czasie bezpośrednio rywalizować z Sony, czyli w końcówce 2006r.

Opublikowano

Moze i masz racje, M$ sie przejedzie na tym, ze wydali konsole tak szybko, ale powiem Ci jedno. Kiedy Ty ograles wszystkie hity z PS2 i katowales jakies tandetne gierki konwertowane na konsole Sony, inni gracze cieszyli sie juz HD era. Doczekalismy sie najlepszego symulatora wyscigow, ktory zjada GranTurismo na sniadanie, wybornych gier online, mega hitow jak Bioshock i Mass Effect, straty exclusivow Sony, kiedy Wy czekaliscie jak spragniony na wode na swoje system sellery i wkoncu te upragnione Killzone2 i Uncharted. Co z tego, ze my w tym czasie dostalismy kolejnego exclusive'a pokroju Gears of War, ktory przewrocil scene do gory nogami. Jesli kazda generacja Xbox ma tak wygladac, to ja nie bede frajerem i nie bede czekal 2 lata na konkretne gry. Fin.

Opublikowano

Moze i masz racje, M$ sie przejedzie na tym, ze wydali konsole tak szybko, ale powiem Ci jedno. Kiedy Ty ograles wszystkie hity z PS2 i katowales jakies tandetne gierki konwertowane na konsole Sony, inni gracze cieszyli sie juz HD era. Doczekalismy sie najlepszego symulatora wyscigow, ktory zjada GranTurismo na sniadanie, wybornych gier online, mega hitow jak Bioshock i Mass Effect, straty exclusivow Sony, kiedy Wy czekaliscie jak spragniony na wode na swoje system sellery i wkoncu te upragnione Killzone2 i Uncharted. Co z tego, ze my w tym czasie dostalismy kolejnego exclusive'a pokroju Gears of War, ktory przewrocil scene do gory nogami. Jesli kazda generacja Xbox ma tak wygladac, to ja nie bede frajerem i nie bede czekal 2 lata na konkretne gry. Fin.

"My", "wy", "oni"

Star Wars: The Old Republic E3 2010 CGI Trailer

Na razie ex na PC i jego świetny (jak mówiłem) trailer. Szkoda tylko, że na razie to te CGI są lepsze od samej gry, no, ale ta muzyka ma moc.

Opublikowano

Mów za siebie. Swego czasu ograłem wszystkie wielkie hity na X360, kiedy to scena PS była we wczesnym stadium rozwoju, tak samo jak i większość normalnych graczy, którzy stawiają gry ponad podziały. Nie zmienia to jednak faktu, że gdzieś ten impet Xboxa się wytracił i w chwili obecnej mało która gra na X'a może się równać z tytułami 1st party od Sony.

Opublikowano

Nie ma tu fanbojow zadnych, oprocz Grega bo lubi Mario.

Z PS3 tez juz za wiele nie bedzie po tych KZetach 3 itd, optymalnie byloby zeby nowe konsole zawitaly w 2012.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Microsoft tak naprawdę nie miał większego wyboru i musiał po prostu pierwszy wskoczyć w obecną generację, by coś ugrać. Tak jak pisałem, nie mieliby raczej żadnych szans w rywalizacji z Sony (które jeszcze wtedy miało silną pozycję) na równoległe premiery. Tym bardziej po takich akcjach jak szybkie ukręcenie łba pierwszemu Xboxowi.

Następna generacja to będzie już walka bardziej wyrównana, Xbox zdobył już sobie zaufanie, głównie dzięki XL i bardzo dobrej bibliotece gier (Gearsy, Alan Wake, Splinter Cell Conviction, Dead Rising, Forza, Mass Effect) itd, sprzęt w przeciwieństwie do takiego Windowsa nie kojarzy się źle.

I zgadzam się, PS3 coraz bardziej się rozkręca i technologiczna przewaga jest z każdym exclusivem wyraźniejsza (Killzone 2, Uncharted 2, GoW 3). A co jeszcze jest w stanie pokazać Naughty Dog, tego nikt nie wie.

Opublikowano

Z PS3 tez juz za wiele nie bedzie po tych KZetach 3 itd, optymalnie byloby zeby nowe konsole zawitaly w 2012.

Może tak być, ale ja wolałbym jeszcze poczekać. Często bywało tak, że mówiliśmy, że dana gra wyciąga wszystko, a rok później pojawiało się coś lepszego.

Dobrze, że SCE ma kilka doświadczonych first party. Dzięki temu mogą się wymieniać doświadczeniami z konsolą oraz zdrowo rywalizować między sobą jak to ma miejsce na przykład w wywiadzie z GG gdzie facet mówi, że chcą przebić God of War III i Uncharted 2.

Opublikowano

Grigori: Start nowego odświeżonego X'a i nie tylko nie będzie skrobania pięt, ale i straty X360 odrobi (czy też ich część). Nie wiem czy wiesz, ale X360 w tym roku sprzedaje się tylko ok. 5% słabiej w porównaniu z poprzednim.

Wcześniej to M$ musiał się martwić co zrobić by ich Sony nie zjadło, a teraz to prezes Sony leży krzyżem w kościele i modli się by M$ przy kolejnej konsoli tak dobrze lekcji nie odrobił jak po pierwszym klocku.

Opublikowano

Mów za siebie. Swego czasu ograłem wszystkie wielkie hity na X360, kiedy to scena PS była we wczesnym stadium rozwoju, tak samo jak i większość normalnych graczy, którzy stawiają gry ponad podziały. Nie zmienia to jednak faktu, że gdzieś ten impet Xboxa się wytracił i w chwili obecnej mało która gra na X'a może się równać z tytułami 1st party od Sony.

Tak Texziu, z tym, ze ja odnosilem sie do Grigoriego, ktory zamiast grac w nowe gry, wolal 2 lata katowac umierajace PS2 :) Wiem dobrze, ze grales na XO, bo miales ja szybciej ode mnie (N+).

Opublikowano

Jaka gra z PS2 nie miala konkurenta, przewaznie lepszego na Xboxie?

Opublikowano

Grigori: Start nowego odświeżonego X'a i nie tylko nie będzie skrobania pięt, ale i straty X360 odrobi (czy też ich część). Nie wiem czy wiesz, ale X360 w tym roku sprzedaje się tylko ok. 5% słabiej w porównaniu z poprzednim.

Wcześniej to M$ musiał się martwić co zrobić by ich Sony nie zjadło, a teraz to prezes Sony leży krzyżem w kościele i modli się by M$ przy kolejnej konsoli tak dobrze lekcji nie odrobił jak po pierwszym klocku.

Prezes Sony na to RIIIDDDGGE RACCEEER!

http://www.youtube.com/watch?v=eaBUeINW_3s

A tak na serio to racja, Sony było liderem, ale te przechwałki w stylu "nowa generacja rozpocznie się kiedy my o tym zadecydujemy" na pewno im nie pomogły. Szczególnie gdy PS3 raczkowała, a na Xboxie rządziły już Gearsy. Teraz Sony w sumie robi wszystko ok, wydaje coraz więcej świetnych gier, z każdym miechem odrabia trochę straty, no ale nadal ta przewaga jest. Ciekawe, czy Microsoft spodziewał się na początku, że uda im się tak dobrze przełamać hegemonię Japończyków i Sony do dzisiaj nie może się jakoś dobrze odnaleźć na najważniejszym rynku, czyli amerykańskim.

Opublikowano

@Gri: pierdo*lisz. Mam PS2. Gralem w chyba wszystkie najwazniejsze gry na tej konsoli (pomijajc MGSa, ktorego nie rusze przed skonczeniem MGS1). Fail.

Opublikowano

Ico, SotC, MGS3, Tekken 5, Jak, Ratchet, FFX, FFXII, RE4, DMC, Okami... Nie chce mi si więcej wypisywać.

Co z tego, że niektóre stare, ale za to zawsze jare.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

NG>DMC, od MGSa lepsza multiplatforma SC, bijatyki bihajtykami, na Xie DoA, platformowkami wygralo Sony, Kotory>Finale, ICO, SotC i Okami... trolololol :teehee:

Opublikowano

Czytacie to co inni pisza?

Gri powiedzial o grach, ktore wyszly jak juz na rynku bylo XO i ktore byly lepsze na PS2, niz na XO.

@Psyko: w sumie dosc mocna lista ta Twoja :)

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano

Ico, SotC, MGS3, Tekken 5, Jak, Ratchet, FFX, FFXII, RE4, DMC, Okami... Nie chce mi si więcej wypisywać.

Co z tego, że niektóre stare, ale za to zawsze jare.

I Kratos, któremu nawet RROD w 360-tce niestraszny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.