matiz23 0 Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Witam! Podczas flashowania biosu, wyłączyli na chwilę prąd. Dioda miga na czerwono, mój chip to duox czy da się go jeszcze jakoś odratować? Z góry dzięki za pomoc! Quote
Berion 207 Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 DuoX jaki? DuoX, DuoX2, DuoX2 Lite itd. itd... Doświadczenia nie mam i nie wiem ktoś Ci to montował (ani nawet nie podałeś wersji konsoli...), ale z tego co wiem to na DuoX2 są dwa banki po 256kB - na jednym leży Cromwell na drugim EvoxM8+. Na DuoX2 lite jest jeden, więc możesz od razu lecieć do kogoś z xboxem i zrobić hotswapa chipów (jeśli też ma tego chipa DuoX2/Lite/CromwellE). Generalnie rzecz biorąc to jak się flashuje kość i ma się tylko jeden bank, nie ma w domu programatora itp. to podłącza się sprzęt pod UPS. Quote
matiz23 0 Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 (edited) Zdaje się że DuoX2, przełączyłem na drugi bank i wszystko działa. Czy jest jakiś sposób by przywrócić drugi bank do żywych. Wersja konsoli to 1.0. Dzięki za odpowiedź Berion. Edited July 4, 2008 by matiz23 Quote
Berion 207 Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Rozbierz bydle i zabootuj (chyba, że masz na zewnątrz wyprowadzony przełącznik, ale w tych chipach to chyba byłoby ciężko). Odpal coś do flashowania i przełącz na drugi bank. Przeflashuj i... ta-daaa. Zasada taka sama jak przy hot swap chipsów. Quote
matiz23 0 Posted July 6, 2008 Author Posted July 6, 2008 Rozbierz bydle i zabootuj (chyba, że masz na zewnątrz wyprowadzony przełącznik, ale w tych chipach to chyba byłoby ciężko). Odpal coś do flashowania i przełącz na drugi bank. Przeflashuj i... ta-daaa. Zasada taka sama jak przy hot swap chipsów. Dzięki Ci wielkie! Już wszystko działą na jednym banku mam xecutera 2 a na drugim evox'a m8. Na moim chipie pisze DuoX2 GS wiesz może jaka to jest wersja? Quote
Berion 207 Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 2x256kB (bo jak mniemam to o banki Ci chodzi?). No ale to to już wiesz skoro jakiś wgrałeś. Wersji konsoli po chipie nie rozpoznasz, bo biosie też nie do końca - akurat evoxM8 (plus?) startuje na wszystkich wersjach (jeśli evoxm8 to chyba tylko do 1.5). Xecuterów2 jest od ch... ho ho a może i więcej Quote
Recommended Posts