minox 0 Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 Witam mam xboxa 360 podłączonego do monitora HP. ma on niestety tylko jedno wyjście vga i nie mam już gdzie podłączyć Pieca. Czy jest jakaś przejściówka umożliwiająca mi podpięcie pieca i Xa do jednego monitora?. Z góry dzięki Quote Link to comment
grykom 283 Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 (edited) http://allegro.pl/search.php?string=prze%C...vga&order=p Niestety nie wiem jak to się sprawdza w praniu - musisz poszukać właścicieli Edited August 24, 2008 by grykom Quote Link to comment
Kwas_91 0 Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 Nie polecam tego rozwiązania, jakość obrazu przez to urządzenie strasznie spada. Pozostaje przekładanie kabli. Quote Link to comment
Fisiu 4 Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 (edited) Może zalinkuj co to w ogóle za monitor i jaką karte graficzną masz to może coś poradzimy. A tak w ciemno strzelać można, że np. masz DVI i VGA, VGA i HDMI , można tak pare konfiguracji uzyskać. Podaj model monitora. I czy nie możesz z kompa puścić obraz cyfrowo? (DVI) Edited August 25, 2008 by Fisiu Quote Link to comment
minox 0 Posted August 26, 2008 Author Share Posted August 26, 2008 Mam monitor HP w2007v a karte graficzną gigabyte geforce 8600 gt Quote Link to comment
Fisiu 4 Posted August 26, 2008 Share Posted August 26, 2008 (edited) No to komputer pod DVI (jeżeli jest w monitorze), xboxa pod VGA. Jeżeli zamiast DVI masz HDMI (bo nawet na stronie producenta piszę, że masz TYLKO D.sub.) to kupujesz przelotke DVI/HDMI i podłączasz. Chyba, że masz tam tylko jedno złącze w monitorze co jest ... dziwne. Przecież twoja karta według producenta ma 2x DVI, więc nie rozumiem problemu o,0 Edited August 26, 2008 by Fisiu Quote Link to comment
minox 0 Posted August 26, 2008 Author Share Posted August 26, 2008 Chyba nie do końca mnie zrozumieliście. Chodzi o to że mój monitor ma TYLKO JEDNO JEDYNE wyjście VGA . A więc mój problem polega na podłączeniu dwóch urzadzeń do tego jednego wejścia , a sądze że takie przejściówi istenieja tylko nie wiem gdzie ich szukać :blackeye: HELP!? Quote Link to comment
Fisiu 4 Posted August 26, 2008 Share Posted August 26, 2008 O rany - to żeś wybrał monitor... Najlepiej będzie przekładać kable - z wyłączonym monitorem, można coś tam rozwalić (tak ostrzegają w niektórych instrukcjach - jak ma się to w rzeczywistości - nie mam pojęcia). @Kwas Miałeś z tym urządzeniem kontakt? Quote Link to comment
Kwas_91 0 Posted August 27, 2008 Share Posted August 27, 2008 (edited) Miałem. Sam mam monitor z jednym wejściem VGA (kiedyś przy kupowaniu nie myślało się o konsoli), więc napaliłem się na ten przełącznik. Jednak jest on tragicznie wykonany, nieważne jakich kabli użyjesz, BigBena czy chińskiej taniochy, i tak obraz będzie tragiczny. Jedyną opcją jest przekładanie kabli. PS. A przełącznik leży gdzieś głęboko w szafie. Edited August 27, 2008 by Kwas_91 Quote Link to comment
yasiekk 13 Posted August 29, 2008 Share Posted August 29, 2008 http://allegro.pl/item422402113_vga_switch...klep_r2pol.html Ja kupilem to. I przyznam, jakosc byla bardzo chu.jowa. Dopoki nie postanowilem wymienic kabla laczacego to cos z monitorem. Teraz jest taka, jak powinna byc. Po prostu kabel dolaczony od zestawu byl tragicznie wykonany. Powymienialem wszystkie i jestem happy. Quote Link to comment
minox 0 Posted August 29, 2008 Author Share Posted August 29, 2008 Rozumiem że polecasz to kupić to i kabel (jakiś dobry) osobno? Quote Link to comment
Recommended Posts