Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Amsterdam

Featured Replies

Opublikowano

no coz mieszkam tu juz od jakiegos czasu i moge sluzyc rada jak macie pytania to rzucac:P

nocleg ok 30 euro za nocke w hostelu mozna rezerwowac on line piwo od 3.50 euro za kufel joint do 10 euro i tylko w cofieshop ( jak palisz na ulicy moze cie zwinac policja)- nie wolno sikac do kanalow - to tak na poczatek

• Odpowiedzi 48
  • Wyświetleń 25,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

oplaca sie jechac na poczatku maja ?

ew. jakie miejsca w Holandii warto odwiedzic w tym czasie ? :D

i ile kosztuje pokoj dla 2 osob w godziwych warunkach ? ;p

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
oplaca sie jechac na poczatku maja ?

ew. jakie miejsca w Holandii warto odwiedzic w tym czasie ? :D

i ile kosztuje pokoj dla 2 osob w godziwych warunkach ? ;p

hostel min 30 euro za noc za osobe np stay ok w centrum miasta(vondel park) w maju najlepiej odwiedzic keukenhoff- piekne ogrody z mnostwem kwiatow- bardzo romantyczne... no i pogoda ok ( nie to co teraz) ceny niestety Amsterdam do tanich miast nie nalezy....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z mojej strony pytanie... czy bedac na miejscu, mozna cie porwac na kawe Ewcikson?

Opublikowano
  • Autor
Z mojej strony pytanie... czy bedac na miejscu, mozna cie porwac na kawe Ewcikson?

ja wole cos ,mocniejszego niz kawa ... jest jeden warunek- pracuje codziennie od 11.00 do 18.30 wiec jak po godzinach pracy to zawsze mozna probowac :D

Opublikowano

ja wole cos ,mocniejszego niz kawa ... jest jeden warunek- pracuje codziennie od 11.00 do 18.30 wiec jak po godzinach pracy to zawsze mozna probowac :D

Trzymam za slowo

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Gdzie mozna w Amsterdamie znalezc jakies dobre sklepy z grami? Poki co korzystam tylko ze strony budgetgaming.nl a na niej sa tylko takie co prowadza rowniez internetowa sprzedaz.

Opublikowano

A jakieś pola namiotowe, takie z prądem i prysznicem znajdę w pobliżu Amsterdamu?

I czy obcokrajowcy/turyści nie mają kłopotów z kupowaniem w coffieshopach? Bo słyszałem iż tamtejsza partia konserwatywna ma spore "ale" do takiego "procederu".

Opublikowano

Pozwol ze ja odpowiem: nie ma :)

Ja w wakacje bede sie wybieral na 90% gdzies do NL, wiec mozna by sie bardziej zorganizowac z jakims polem namiotowym najlepiej

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jakiego środka transportu używacie by dostać się do Amsterdamu. Albo inaczej - macie jakieś doświadczenia z pociągiem Jan Kiepura z Wawy do Ams, a konkretniej z ofertą SparNight za 29 euro?

Opublikowano

Nie lepiej wypatrywać okazji las minute i polecieć samolotem? Chyba możne być taniej niż pociagiem, choc czy z Polski będize teniej to w sumie nie wiem.

Opublikowano
  • Autor
Nie lepiej wypatrywać okazji las minute i polecieć samolotem? Chyba możne być taniej niż pociagiem, choc czy z Polski będize teniej to w sumie nie wiem.

Co do coffieshopow - nie ma problemu byleby kasa byla - cemping no problem sklep bol.com chyba byl taki adres ale jeszcze sprawdze i aktualnie:> Ja latam wizzair'em do Eindhoven, a potem pociag i jestes w 2 h w Amsterku:>

pozdro i zapraszam.

Edytowane przez Ewcikson

Opublikowano

Samolot odpada, bo roweru nie zabiorę a bez tego nie jadę do Ams. Na miejscu wynajem na dobę to ~10 euro. A pociągiem sobie biorę nie dość że swoją maszynę, to płacę 20 euro w obie strony za bilet dla roweru. Bilety sparnight też tanie jak barszcz, pod warunkiem że je upoluje.

Z wyjazdem celuje w pierwszy tydzień sierpnia, będę wiedział dokładnie 60 dni przed dniem wyjazdu, bo wtedy zaczyna się przedsprzedaż biletów.

Pytałem o ten pociąg, bo chciałem się dowiedzieć nie tyle o podróż, co o to czy są w nim może randomowe kontrole z psami. :P

Opublikowano
  • Autor
Samolot odpada, bo roweru nie zabiorę a bez tego nie jadę do Ams. Na miejscu wynajem na dobę to ~10 euro. A pociągiem sobie biorę nie dość że swoją maszynę, to płacę 20 euro w obie strony za bilet dla roweru. Bilety sparnight też tanie jak barszcz, pod warunkiem że je upoluje.

Z wyjazdem celuje w pierwszy tydzień sierpnia, będę wiedział dokładnie 60 dni przed dniem wyjazdu, bo wtedy zaczyna się przedsprzedaż biletów.

Pytałem o ten pociąg, bo chciałem się dowiedzieć nie tyle o podróż, co o to czy są w nim może randomowe kontrole z psami. :P

Sa kontrole z psami:> niestety Holandia ma renome jaka ma:> hmm rower.. mozesz pozyczyc moj stoi nieuzywany i jak cie nie zabija na kilku skrzyzowaniach albo nie zwina cii twego sprzetu w ciagu nocki to mozesz byc pewny ze przetrwwasz:> zycze powodzenia mnie ukradziono juz 3 rowery... a mieszkam w amsterku ok 4 lat:> czekam kiedy ukradna mi kolejny.. rower...
Opublikowano
  • Autor
Pozwol ze ja odpowiem: nie ma :)

Ja w wakacje bede sie wybieral na 90% gdzies do NL, wiec mozna by sie bardziej zorganizowac z jakims polem namiotowym najlepiej

A pamietasz Mastachi kiedys umawialismy sie na piwo .. to nadal aktualne mam nadzieje:>

Opublikowano

No trochę mnie zabiłaś z tymi kradzieżami. To aż taka plaga, czy tylko miałaś wyjątkowego pecha? Bo że kradną to oczywiste, ale przy tylu rowerach powinna być relatywnie niższa szansa że ukradną akurat mój... eh. I tak lepiej mój niż wypożyczony.

Opublikowano
  • Autor
No trochę mnie zabiłaś z tymi kradzieżami. To aż taka plaga, czy tylko miałaś wyjątkowego pecha? Bo że kradną to oczywiste, ale przy tylu rowerach powinna być relatywnie niższa szansa że ukradną akurat mój... eh. I tak lepiej mój niż wypożyczony.

wlasnie gorzej jak pozyczony kradna to placisz kaucje-oni maja ubezpieczone i znakowane rowery -ty niestety nie... Poza tym lumpu i cpuny kradna i sprzedaja na czarnym rynku wiec im gorzej wygladajacy rower to tym mniejsza szansa ze ci go ukradna... zawsze mozesz moj porzyczyc:>

Edytowane przez Ewcikson

Opublikowano

Ćpuny w Amsterdamie, to dopiero. xD

Tylko że ja nie przyjeżdżam sam, tylko w kilka osób. Cóż, będziemy raczej ryzykować zabezpieczając rowery pancernymi blokadami, bo jednak studentom 10 euro dziennie piechotą nie chodzi (obyśmy piechotą nie chodzili). Chociaż nic nie jest przesądzone.

A abstrahując od walorów podróżniczych kraju, ciekaw jestem tych ćpunów właśnie - jak wygląda problem narkomanii, zarówno tzw. problemowych użytkowników trawki, jak i tych ludzi uzależnionych od mocniejszych drugów? Na tle krajów które nie zdecydowały się na legalizacje. Niby sporo wiem na ten temat, ale zawsze zdanie kogoś kto w Holandii mieszka jest nieocenione.

Opublikowano
  • Autor
Ćpuny w Amsterdamie, to dopiero. xD

Tylko że ja nie przyjeżdżam sam, tylko w kilka osób. Cóż, będziemy raczej ryzykować zabezpieczając rowery pancernymi blokadami, bo jednak studentom 10 euro dziennie piechotą nie chodzi (obyśmy piechotą nie chodzili). Chociaż nic nie jest przesądzone.

A abstrahując od walorów podróżniczych kraju, ciekaw jestem tych ćpunów właśnie - jak wygląda problem narkomanii, zarówno tzw. problemowych użytkowników trawki, jak i tych ludzi uzależnionych od mocniejszych drugów? Na tle krajów które nie zdecydowały się na legalizacje. Niby sporo wiem na ten temat, ale zawsze zdanie kogoś kto w Holandii mieszka jest nieocenione.

Sa dzielnice gdzie samotna kobieta boi sie pokazac po zmroku... i nie zawsze zwiazane jaest to z narkomania...(ale i pochodzeniem mieszkancow Maroko i Turcja Rulez)... Oczywiscie wyglada to tak samo jak w innych krajach.. maly paradox w kafejkach barach i coffieshopach nie wolno palic papierosow ale trawke juz tak... do tego jak palisz trawke na ulicy policja ma prawo cie aresztowac... wiec z ta wolnoscia tez bym nie przesadzala... potrzebujesz przewodnika w sobote i niedziele moge sie pobawic - nawet za darmo:> hehe

Edytowane przez Ewcikson

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A jak to wygląda w innych miastach z kofi szopami? Są? Można kupować na wynos na legalu? Podziel się ktoś informacjami na ten temat.

edit: W hotelu, tudzież własnym domu normalnie jarać można, no nie?

Edytowane przez Oran

Opublikowano
  • Autor
A jak to wygląda w innych miastach z kofi szopami? Są? Można kupować na wynos na legalu? Podziel się ktoś informacjami na ten temat.

edit: W hotelu, tudzież własnym domu normalnie jarać można, no nie?

w innych miastach jest nielegalnie.. wiec wieksze ryzyko - tak samo jest w domciu i w aucie- jak cie zgarna to sie musisz tlumaczyc i mandat placic, a te nie sa malutkie....

Opublikowano

To jak to jest z tą legalizacją w końcu, w Amsterdamie tylko? Zawiodłem się na tobie holandio, oj zawiodłem! :D

edit: dzięki za odpowiedź tak w ogóle ;]

Edytowane przez Oran

Opublikowano
  • Autor
To jak to jest z tą legalizacją w końcu, w Amsterdamie tylko? Zawiodłem się na tobie holandio, oj zawiodłem! :D

edit: dzięki za odpowiedź tak w ogóle ;]

tak tylko w amsterdamie- btw to dziwne miasto jest....

Opublikowano

Coś pleciesz... Oglądałem film dokumentalny o Holandii i kolesie pokazywali coffieshopy poza Amsterdamem. Ja słyszałem że tylko przy granicy jest kłopot z kupowaniem zielska przez obcokrajowców.

Zresztą na 100% zioło jest legalne w całym kraju.

Opublikowano

No to jak w końcu? 100% pewni jesteście, że tylko w coffee shopach jest pełen legal? Milicja przymyka oko na zapach marihuany w mieszkaniach itepe? Czy jednak cięci są na to?

Kurcze, bo tak właśnie z tym jest, że się dowiedzieć nie mogę dokładnie. :|

Brat był w robocie w amsterdamie i mówi, że nie problem było kupić "na wynos" i ogółem pełen legal. Ale to właśnie w Amsterdamie.