NemoKOF 703 Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Siema, Sluchajcie, niech ktos sie dowie ile ksoztuje sama plyta (bebechy) do Tekkena 6 BR. Cabinet jestem w stanie zrobic ze starych rzeczy. Sama plyta ile moze kosztowac? Super wypasiony 4 stanowiskowy automat z dodatkowym TV kosztuje 36000 USD. 4 automaty to sa. Dzielimy: 36000 - 2000 usd na tv, / 4 TO DAJE 8500 Usd. Z reguly 2/3 to koszty Caba wiec zostaje jakies 2500-3000 usd za bebechy. Moze jakas spoleczna akcje zeby kupic ta gre? Kto chce czekac rok zeby pograc? Quote
Scorp1on 8 Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 A jesli sie doloze to bede mogl sobie wstawic ten automat do pokoju? Quote
mashter 54 Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 widzę, że ktoś chce mnie uprzedzić spoko spoko, po nowym roku będzie stał u mnie w salonie, to zorganizuje jakiś mały turniej. Quote
Snake. 9 Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 No, ja bym się z chęcią dołożył do takiej akcji, ale jeśli wyliczymy geometryczny środek Polski, i tam postawimy ten automat, nawet jeśli będzie to szczere pole. Tylko tak byłoby uczciwie Quote
Smiti 320 Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Sorry ale nie umiałem się powstrzymać To postawcie go tutaj ! A tak naprawdę to poroniony pomysł bo każdy chciałby go mieć u siebie w domu. Quote
Pitrex 1 Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Oczywiście jestem jak najbardziej za i oczywiście bym się dołożył. P.S. Już widzę te kolejki do automatu xDDDDD Quote
NemoKOF 703 Posted December 16, 2008 Author Posted December 16, 2008 (edited) Niespodziewalem sie po was wiecej Tak tylko myslalem, ze ktos sie powazny sie tu zjawi, a tak teraz, to musze kupic go sam i wyciagac z was kase na blachy... Echh. Wlasnie znalazlem KIT czyli bebechy (trzeba miec jeszcze monitor, no ale jaki to problem w tych czasach) i kosztuje 3871 USD. Za jakis miesiac wychodzi Upgrade do BRa ktory wymaga tylko podmianki dysku, wiec nie bedzie jakos pasakrycznie drogi. No coz... Edited December 16, 2008 by NemoKOF Quote
solo/ng 4 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 (edited) W przypadku golego Tekkena 6 (nie BR) Automat z monitorem 32 cale kosztuje ok. 12.000$ + transport. Sama plyta z okablowaniem, ktora mozna wpakowac w swoj cabinet kosztowala do niedawna ok. 6800$, jednakze obecnie po wyjsciu BR cena plyty ok. 4000$. W przypadku BR nie orientuje sie, ale zapwne wyjdzie na zasadzie upgrade. Swego czasu bylem bliski wejscia w posiadanie automatu T6 (po mega cenie), long story. edit: nie zauwazylem ostatniego posta: ). Opcja ciekawa, szkoda, ze nie pojawila sie rok temu, teraz niektorzy sklonni zrobic zrzutke tego nie zrobia, bo jednak za te 9 miechow dostana gre. Druga kwestia - gdzie by stal automat,tutaj rozbije sie wszystko. Edited January 12, 2009 by solo/ng Quote
Super Big Boss 1 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 (edited) Jeden automat na całą Polske to stanowczo za mało, ale jak kogoś stać to niech sobie kupi. Na pewno mu się koszty zwrócą przez ten rok Edited January 12, 2009 by Super Big Boss Quote
szyper 0 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Mashter, Ty się wozisz na bogato. Zrób salon tekkena, dzięki. Quote
Snake. 9 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 (edited) Tak, może jeszcze w podziękowaniu za to żeście mu szyby powybijali ;] Edited January 13, 2009 by Snake. Quote
Dante84 5 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Po co kupować automat ? zróbmy to po polsku. Ściągnie się z Wareza jakiegoś albo torrenta napewno pójdzie na dobrym PC :lol3: Quote
Keii 0 Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Jak ktoś skołuje bebechy od automatu T6;BR i cały rys konstrukcyjny to mogę się podjąć skręcenia całości do działającej kupy.A to wyszłoby już duuuuuuużo taniej. Poza tym my w łodzi mamy już 3 automaty T6 xxxD. Quote
Nevan 1 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Wszystkich potencjalnych sponsorów zapraszam do siebie, chętnie udzielę kredytu na ten cel. Quote
NemoKOF 703 Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 prawde mowiac, to teraz sporo automatow to wlasnie PCty ktore maja np dodana jakas plytke z chipem wymagana podczas odpalania gry. Nawet niektory z tych automatow chodza na nieco okrojonym Windowsie Niestety, akurat Tekken chodzi na bebechach takich, jak ma Playstation 3 wiec o piractwie na razie nie moze byc mowy Dla ciekawych zobaczcie to: http://en.wikipedia.org/wiki/Taito_Type_X#Taito_Type_X.C2.B2 Na tym czyms chodzi np SF4 i bedzie chodzic KOF12 Budowanie takich maszyn ma bardzo duze uzasadnienie ekonomiczne, czesci sa w miare tanie (maja niskie marze) i jest ich duzo. Jesli zas chodzi o zakup, to w momencie jak pisalem o tym, dolar stal na circa 2zl. Teraz to nawet ja sie nie zrzuce Quote
Recommended Posts