Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PROJEKT - KUPMY AUTOMAT DO TEKKENA

Featured Replies

Opublikowano

Siema,

Sluchajcie, niech ktos sie dowie ile ksoztuje sama plyta (bebechy) do Tekkena 6 BR. Cabinet jestem w stanie zrobic ze starych rzeczy. Sama plyta ile moze kosztowac? Super wypasiony 4 stanowiskowy automat z dodatkowym TV kosztuje 36000 USD. 4 automaty to sa. Dzielimy:

36000 - 2000 usd na tv, / 4 TO DAJE 8500 Usd.

Z reguly 2/3 to koszty Caba wiec zostaje jakies 2500-3000 usd za bebechy. Moze jakas spoleczna akcje zeby kupic ta gre? Kto chce czekac rok zeby pograc?

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

widzę, że ktoś chce mnie uprzedzić :) spoko spoko, po nowym roku będzie stał u mnie w salonie, to zorganizuje jakiś mały turniej.

Opublikowano

No, ja bym się z chęcią dołożył do takiej akcji, ale jeśli wyliczymy geometryczny środek Polski, i tam postawimy ten automat, nawet jeśli będzie to szczere pole. Tylko tak byłoby uczciwie ;)

Opublikowano

Oczywiście jestem jak najbardziej za i oczywiście bym się dołożył.

P.S. Już widzę te kolejki do automatu xDDDDD

Opublikowano
  • Autor

Niespodziewalem sie po was wiecej :) Tak tylko myslalem, ze ktos sie powazny sie tu zjawi, a tak teraz, to musze kupic go sam i wyciagac z was kase na blachy... Echh.

Wlasnie znalazlem KIT czyli bebechy (trzeba miec jeszcze monitor, no ale jaki to problem w tych czasach) i kosztuje 3871 USD. Za jakis miesiac wychodzi Upgrade do BRa ktory wymaga tylko podmianki dysku, wiec nie bedzie jakos pasakrycznie drogi. No coz...

Edytowane przez NemoKOF

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

W przypadku golego Tekkena 6 (nie BR) Automat z monitorem 32 cale kosztuje ok. 12.000$ + transport.

Sama plyta z okablowaniem, ktora mozna wpakowac w swoj cabinet kosztowala do niedawna ok. 6800$, jednakze obecnie po wyjsciu BR cena plyty ok. 4000$. W przypadku BR nie orientuje sie, ale zapwne wyjdzie na zasadzie upgrade.

Swego czasu bylem bliski wejscia w posiadanie automatu T6 (po mega cenie), long story.

edit: nie zauwazylem ostatniego posta: ).

Opcja ciekawa, szkoda, ze nie pojawila sie rok temu, teraz niektorzy sklonni zrobic zrzutke tego nie zrobia, bo jednak za te 9 miechow dostana gre. Druga kwestia - gdzie by stal automat,tutaj rozbije sie wszystko.

Edytowane przez solo/ng

Opublikowano

Jeden automat na całą Polske to stanowczo za mało, ale jak kogoś stać to niech sobie kupi. Na pewno mu się koszty zwrócą przez ten rok ;)

Edytowane przez Super Big Boss

Opublikowano

Mashter, Ty się wozisz na bogato. Zrób salon tekkena, dzięki.

Opublikowano

Tak, może jeszcze w podziękowaniu za to żeście mu szyby powybijali ;]

Edytowane przez Snake.

Opublikowano

Po co kupować automat :huh: ? zróbmy to po polsku. Ściągnie się z Wareza jakiegoś albo torrenta :lol: napewno pójdzie na dobrym PC :lol::rotfl: :lol3:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak ktoś skołuje bebechy od automatu T6;BR i cały rys konstrukcyjny to mogę się podjąć skręcenia całości do działającej kupy.A to wyszłoby już duuuuuuużo taniej.

Poza tym my w łodzi mamy już 3 automaty T6 xxxD.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wszystkich potencjalnych sponsorów zapraszam do siebie, chętnie udzielę kredytu na ten cel.

Opublikowano
  • Autor

prawde mowiac, to teraz sporo automatow to wlasnie PCty ktore maja np dodana jakas plytke z chipem wymagana podczas odpalania gry. Nawet niektory z tych automatow chodza na nieco okrojonym Windowsie :) Niestety, akurat Tekken chodzi na bebechach takich, jak ma Playstation 3 wiec o piractwie na razie nie moze byc mowy :/

Dla ciekawych zobaczcie to:

http://en.wikipedia.org/wiki/Taito_Type_X#Taito_Type_X.C2.B2

Na tym czyms chodzi np SF4 i bedzie chodzic KOF12

Budowanie takich maszyn ma bardzo duze uzasadnienie ekonomiczne, czesci sa w miare tanie (maja niskie marze) i jest ich duzo. Jesli zas chodzi o zakup, to w momencie jak pisalem o tym, dolar stal na circa 2zl. Teraz to nawet ja sie nie zrzuce ;)