Jump to content

American McGee's Alice 2

TomisH

Recommended Posts

Posted

http://www.gamikaze.pl/Aktualnosci/Bedzie_...es_Alice_2.aspx

O takiej informacji marzyło wielu - Electronic Arts ogłasza światu, że w produkcji jest już American McGee’s Alice 2, czyli kontynuacja kultowej, nieźle wykręconej gry opartej na niemniej kultowej literaturze, bo Alicji w krainie czarów.

Tytuł przygotowywany jest przez Spicy Horse pod PC, Xboksa 360 oraz PlayStation 3. "Ten nowy projekt to urzeczywistnienie marzeń dla mnie, jak i fanów, którzy podtrzymywali płomień Alice przy życiu" - powiedział McGee. "EA było bardzo tolerancyjne i wpierało nas przy oryginalnej grze i wyszło z tego coś pięknego oraz odważnego. Ta podróż na drugą stronę lustra będzie jeszcze bardziej emocjonująca".

No to wskakuje na pierwsze miejsce listy najbardziej wyczekiwanych tytułów :D

• Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Tzn ze McGee siedzi nad tym projektem ? (przez chwilke mialem obawy, ale chyba niesluszne - czytajac dalej).

Dla mnie gry tego goscia to takie "male dziela sztuki" , moze nie zrobil dla mnie nic pod kandydature Hiciora przez H, ale kazda z jego gier wspominam cieplo (czy to Alice, czy to Scrapland, Bad Day L.A, Grimm) wszystkie jego produkcje byly cholernie fajne, a jednoczesnie nie wykorzystywaly calego swojego potencjalu ..... Niesamowitego.

Edited by Dr.Czekolada
Posted

Kurde ale niespodzianka :D

Świetna wiadomość! W Alicje gralem lata temu ale do tej pory pamiętam tą wykręconą i niesamowitą grę :) Fajny bylby remake w HD ale dwojkę też przyjmę i mam nadzieje, że świat gry dalej będzie tak unikalny jak w pierwowzorze :)

Czekam teraz na filmik, obrazki i datę wydania ;]