.... 2 Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 No. W GH jeden i dwa nie gralem, ale z tego co sie orientuje o gameplay uksztaltowal sie juz w pierwszej czesci i do tej pory dotrwal przaktycznie bez zmian. Pasuje Wam to czy cos byscie dodali/zmienili? Mi osobiście z grą na gitarze kojarzy się deptanie pedała stopą ale nie jest to cos czego bym oczekiwal. Prędzej chciałbym doświadczyć możliwości wykonywania takich sztuczek jak vibrato i podciagniecia stuny (pull on, pull off), ale wyobrazic sobie takie moge tylko przy gitarze z dotykowymi przyciskami ktore by wyczuwaly polozenie palca. Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 006 Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Soundtrack. Żeby się wydawcy nie bali wrzucać hardcore'owych kapel chociaż o tym mogę pomarzyć bo moje zespoły nie są specjalnie znane przez co wątpliwa jest opłacalność sprowadzenia ich na marketplace . Notabene nie myślałem Robercie że wrócisz na forum Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 971 Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 (edytowane) Chcialbym by w rb2 byla funckja zrobienie sobie swojej dream listy. Wkurza mnie to niezmiernie gdy chce zagrac dana piosenke to musze przelatywac przez stos by ja w koncu znalezc ;x Edytowane 10 Marca 2009 przez Redmitsu Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Kiedy taka opcja jest Wchodzac w Quick Play na samej gorze gdzie jest opcja wybrania randomowej piosenki jest tez wlasnie mozliwosc zrobienia swojego seta.Mogla by byc tez opcja zapisania kilku setow ale to w sumie nie jest az takie wazne bo w rozne dni rozne songi sie gra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 971 Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 No wlasnie a mi zalezlo by dalo sie zapisac custom setliste i w nich przebierac sobie w co chcialo by sie zagrac ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
.... 2 Opublikowano 10 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Soundtrack. Żeby się wydawcy nie bali wrzucać hardcore'owych kapel chociaż o tym mogę pomarzyć bo moje zespoły nie są specjalnie znane przez co wątpliwa jest opłacalność sprowadzenia ich na marketplace . z wiekszoscia mocnych kawalkow (a takie jak mniemam masz na mysli) jest tak, ze imo dobrze sie tego slucha, ale (pipi)owo gra Notabene nie myślałem Robercie że wrócisz na forum odchodzac nie sadzilem, ze kupie nowa konsole jednak Rock Band mnie do tego zmusil, a FPE mimo jego wszystkich wad jest dobrym zrodlem informacji o grach Cytuj Odnośnik do komentarza
s1ntex 0 Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Zmieniłbym w GH3 i GH:WT animacje postaci na takie jak w serii RB. Cytuj Odnośnik do komentarza
.... 2 Opublikowano 10 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 bardzo lubie koncertowe wersje utworow takie, gdzie wokalista gada jakies glupoty, gitarzysta improwizuje jakies wykrecone solowki a caly zespol przedluza jakis fragment utworu by publicznosc mogla se powrzeszczec slowa piosenki i tak moim skromnym zdaniem mogly by wygladac bisy (encore) znane z serii gh Cytuj Odnośnik do komentarza
DeadFish 0 Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Wszystkie gry poza GH3: Zmienić system HOPO i timing window na taki jaki jest w GH3! GH3: Wydłużyć highway w multiplayer. Seria RB: Dać możliwość kontrolowania prędkości HS. To takie najbardziej podstawowe... Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 006 Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 GHWT: Naprawić grę żeby można było grać na ION-ie Rock Bandy - Naprawić damski głos pod męskim wokalistą i vice versa. Paskudnie to wygląd.a Cytuj Odnośnik do komentarza
DeadFish 0 Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Można grać na ionie w GHWT, lol. Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 006 Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Mi nie trybi - cztery pady należycie działają, talerze się dublują. Pewnie patcha muszę zainstalować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zimol 85 Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 (edytowane) Wszystkie gry poza GH3: Zmienić system HOPO i timing window na taki jaki jest w GH3! GH3: Wydłużyć highway w multiplayer. Seria RB: Dać możliwość kontrolowania prędkości HS. To takie najbardziej podstawowe... Co do pierwszego to nie zgodzę się, system jest uproszczony i pozwala na małe oszustwo i wciskanie HO PO przed wleceniem buttonów na target i nadal zalicza je jako trafienia, traci sens całkowicie poczucie rytmu, inna sprawa, że takie galopy w Raining Bloodzie na początku przed Moshem można grać nie trafiając rytmicznie "trójek" tylko strumując góra-dół odpowiednio szybko, nie działa zawsze, ale w taki sposób nie powinno wcale, a timing window w GH3 jest za długi czyli jak wyżej, dąży to do uproszczania, zawsze wkurzałem się po przejściu z GH3 na inny tytuł, bo tylko w "trójce" można HO PO przyciski zanim dojadą do dołu (targetu) highwaya, a w innych notorycznie przerywałem przez to streaki na HO i PO. Co do długości Highwaya, to zgoda, na HS 5 jest niemal niemożliwym granie na splicie/online. A na kontrolę hyperspeeda nie ma co narzekać, ważne że jest i gra się inaczej, w Guitar Hero też dali to w części nr 3, więc i tu może być podobnie;] A coś od siebie, usunąłbym tryb Battle w Karierze GH3/WT i na online, jeden wielki syf! Edytowane 11 Marca 2009 przez Zimol Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 971 Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Dodal bym w RB2 przy wyborze nutki ile na danym songu zrobilismy % + ile * Cytuj Odnośnik do komentarza
Pelipe 236 Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 A ja w RB 2 dodałbym to co jest w GHWT czy po pauzie jest wstrzymanie na 5 i jazda. Nie raz w(pipi)iałem się gdy musiałem zapauzować, a potem streaka traciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
s1ntex 0 Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 I dodałbym tryb Battle dla RB, super jaja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Keymaker 25 Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 (edytowane) Podczas gry niektórych utworów w RB2 słychać publiczność - dlaczego takich piosenek jest tak mało ? Przecież to podbija dramaturgię koncertu i jest po prostu fajne !!! Jeszcze dodał bym do każdej piosenki ten kilku(nasto) sekundowy jam po zakończeniu właściwej piosenki. Napieprzać sięchce niejednokrotnie, a tylko kilka piosenek daje taką możliwość. W serii Guitar Hero zmienił bym właściciela tej marki -.- Edytowane 12 Marca 2009 przez Keymaker Cytuj Odnośnik do komentarza
Sikor 1 Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 (edytowane) W GH w quickplay jest lista bodaj pięciu najlepszych wyników do każdego kawałka i można bić własne rekordy. W RB też niby można w tourze, ale nie jest to takie "sugestywne" Podczas gry niektórych utworów w RB2 słychać publiczność - dlaczego takich piosenek jest tak mało ? Przecież to podbija dramaturgię koncertu i jest po prostu fajne !!! No, miałem niezły- że sie tak wyrażę- thrill jak to pierwszy raz usłyszałem w "Say it ain't so" ;D Edytowane 29 Marca 2009 przez Sikor Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi