Posted March 21, 200916 yr Siem! Graczy chętnych nie mających PS3 tylko PS2 zapraszam na sparringi w tą prze ch ujową bitkę. Najlepiej z Wrocławia i okolic. Gram Wolfem poza tym Lei Fei,Shun,Lau itp Kumpel gra głównie Wolfem, Jeffrym,Sarah ma też jakieś tam pojęcie o Kage,Gohu,Vanessie. Jest nas dwóch ,a fajnie by było jakby ktoś jeszcze dołączył(bez skojarzeń). Pozdro! Edited May 9, 200916 yr by Punisher
March 22, 200916 yr No to podlaczam sie do tematu: jak ktos zainteresowany grą w bialymstoku (weekendy) lub toruniu w vf4 evo to dawac na gg: 6120096. Mashuje przewaznie shunem.
April 4, 200916 yr Author WTF Pun, co sie stało, ze taki come back do VF4 zaliczyłeś? . Pod pozorną przykrywką ''niby nieciekawej'' bitki odkryłem z czasem bardzo ciekawe,wymagające,zbalansowane i rozbudowane mordobicie. Co do tematu założonego przeze mnie 2 tygodnie temu widzę zerowy odzew ale sporo wyświetleń. Ludzie-NIE TYLKO tekken jest fajny są od niego gry lepsze. No ale wiem większość woli ponaciskać sobie w bardziej efektowną,kolorową z rozbłyskami gierkę bo dużo-oczywiście stosunkowo osób w to gra,a praktycznie żadnej sceny tk nie ma(scena halo, cs, pes dla porównania).Nieważne,że gra jest z masą bugów,niepewnym systemem detekcji kolizji,randomowych sidestepów,zerowym balansem postaci itd czyli rozbija sens jakiejkolwiek sensownej potyczki z prawdziwego zdarzenia między dwoma graczami.Tyle o tekkenie(nie to ,żebym go nie lubiał-zawsze popykać można) PS Do wszystkich pochowanych w pokojach cichociemnonieśmiałych virtuowców(nawet tych z wirtualnym skillem): TURNIEJE W VF4EVO POWINNY W POLSCE WYSTARTOWAĆ JESZCZE W TYM ROKU. @Aramis jak coś to przez gg możemy się na spara umówić Ofkoz tylko w vf4evo. Mam taki głód na tą gierkę,że planuję sobie na dniach kupić ps2(po rocznej przerwie)-wszystko po to aby mieć ją przy sobie ,a nie latać do kumpla i od czasu do czasu pożyczyć konsolkę:D:D Edited April 4, 200916 yr by Punisher
April 4, 200916 yr Właśnie, szkoda, ze 4 nie 5 . Postacie mi zmienili w cholere i teraz już nic w VF4 chyba nie wyrzeźbie;d.
April 4, 200916 yr Teraz już chyba granie w Virtua Fighter 4 nie ma sensu, skoro jest o wiele lepsze VF5. Poza tym chyba coś takiego jak scena VF w Polsce nie istnieje. Z tego co mi wiadomo to tylko parę osób gra w to na poważnie (hi GKS). A i w temacie jest błąd
April 4, 200916 yr Author Wiem,że vf5 jest lepsza(8 klatkowe rzuty za bardzo dają radę w evo:/).Ludzie grają w starsze bitki na calym świecie i jakoś to nie przeszkadza nikomu to dlaczego nie vf4evo jeśli się nie ma dojścia do 5tki. A tak poza tym to jaki błąd? PS TURNIEJE W VF4EVO POWINNY W POLSCE WYSTARTOWAĆ JESZCZE W TYM ROKU.
April 4, 200916 yr Nie wydaje mi się, żeby ludzie grali w starsze odsłony bitek, których sequele okazywały się zwyczajnie lepsze. No chyba, że jedynie w starsze części da się popykać online, ale i tu masz zonka, VF5 jest 'lepszy' i ma online. Poza tym, chcesz kupić PS2, przy odrobinie szczęścia (unikaj czarnych kotów i łap się za guzik jak zobaczysz kominiarza) znajdziesz X360 w podobnej cenie. Edited April 4, 200916 yr by Action
April 4, 200916 yr Author Ehhh dobra jadę do Białegostoku w weekend zagrać z jogiohem,a może Konon kandydat podlasia XXI wieku coś pogrywa ambitnie Akirą... PS TURNIEJE W VF4EVO POWINNY W POLSCE WYSTARTOWAĆ JESZCZE W TYM ROKU. Edited April 4, 200916 yr by Punisher
April 4, 200916 yr TURNIEJE W VF4EVO POWINNY W POLSCE WYSTARTOWAĆ JESZCZE W TYM ROKU. Ale u ciebie na chacie z kumplami, czy mówisz o czymś większego kalibru?
April 4, 200916 yr Author TURNIEJE W VF4EVO POWINNY W POLSCE WYSTARTOWAĆ JESZCZE W TYM ROKU. Ale u ciebie na chacie z kumplami, czy mówisz o czymś większego kalibru? U twojej starej w pokoju.
April 4, 200916 yr Punisher, ale w VF5 są instant throwy wchodzące w blokującą postać w jedną klatke - tylko jako kara mają 12;p.
April 4, 200916 yr Author Punisher, ale w VF5 są instant throwy wchodzące w blokującą postać w jedną klatke - tylko jako kara mają 12;p. No to widzę,że w 4ce 8 klatkowe rzuty są ok :o Chcesz mi powiedzieć,że w 5tce są 1-klatkowe rzuty?! Czytałem gdzieś w jakiejś recenzji,że olbrzymim plusem w porównaniu do 4ki było zwolnienie prędkości rzutów z 8 na 12. To w końcu o co chodzi z tymi instant throwami?A zwykły throw ile trwa? Edited April 4, 200916 yr by Punisher
April 5, 200916 yr Jeżeli postać blokuje, a my robimy na nia rzut to łapanie wchodzi natychmiast, bez jakiejkolwiek animacji - rzut ma 12 klatek tylko wtedy gdy uzywamy tego jako kare, bądź gdy oponent nie blokuje tylko atakuje (bo teraz rzut i zwykły atak w kilku klatkach tolerancji mogą się clashować - tzn jedna postac robi rzut, druga puncha i jak sie trafią w tą tolerancje to charaktery się odpychają od siebie i są chyba na równowadze) . Zresztą masz tutaj - (0:35 - normalny 12 klatkowy throw, 0:52 - instant throw bez animacji w blokującą postać).
April 16, 200916 yr Jeżeli postać blokuje, a my robimy na nia rzut to łapanie wchodzi natychmiast, bez jakiejkolwiek animacji - rzut ma 12 klatek tylko wtedy gdy uzywamy tego jako kare, bądź gdy oponent nie blokuje tylko atakuje (bo teraz rzut i zwykły atak w kilku klatkach tolerancji mogą się clashować - tzn jedna postac robi rzut, druga puncha i jak sie trafią w tą tolerancje to charaktery się odpychają od siebie i są chyba na równowadze) . Zresztą masz tutaj - (0:35 - normalny 12 klatkowy throw, 0:52 - instant throw bez animacji w blokującą postać). To jest Virtua Fighter 5R? Skąd tam mają menu podobne do tego z practice (Dojo)?? Przecież 5R nie wyszła na konsole. W automacie da sie takie rzeczy włączyć?? Edited April 16, 200916 yr by janix
April 17, 200916 yr Pewnie Janixowi chodzi o to okno z inputem. To nie jest walka na żywo tylko replay, a tam sobie możesz to właczyć.
April 17, 200916 yr Pewnie Janixowi chodzi o to okno z inputem. To nie jest walka na żywo tylko replay, a tam sobie możesz to właczyć. Dokładnie - chodzi mi o okno z inputem. Thx za odpowiedź.
July 24, 200915 yr Author Dobra temat nieważny kumpel wyjechał na stałe nikt nie chce pograć ja z tępym cpu nie chcę już pocić pada. Poza tym gra ma już swoje lata i jest nowsza część ,a więc pozostała tylko zabawa w tekkena w tym kraju''raz ty mnie wybijesz,a raz ja ciebie''. Wracam do World Heroes 2 Jet(Dragon rulez). Edited July 24, 200915 yr by Punisher
July 25, 200915 yr Fuck a ja już się szykowałem na te turnieje co to miały wystartować w całej Polsce
July 26, 200915 yr Author Gdybyś czytał wstępniak Kaliego do opisu VF4 w Poradniku PSX Extreme to byś wiedział z czego jest beka. A tak nie wiesz i się udzielasz swoimi pseudo ironicznymi komentami.Bez potrzeby.
August 16, 200915 yr Parę lat już w sumie nie grałem, ale chętnie bym se pograł w Evo. Odłożyłem tę bitkę przez brak żywych kompanów do wspólnej gry , a na wszystkie inne bijatyki leję nawet nie ciepłym moczem, bo by im za dobrze było, szczególnie na tekkena. Czesem rekreacyjnie włączę coś 2D, ewentualnie jakiś FN (demo) z kumplami. Grałem głównie Kage i też sporo Akirą + trochę Lei Fei, Vanessa, Wolf.
October 6, 200915 yr Eh...wspaniała produkcja. Łezka mi się w oku kręci, jak sobie o tym kulcie przypomnę. Szczególnie Quest był za(pipi)isty (te podróże po salonach Segi rozwalały). Też za bardzo nie miałem z kim w to grać, bo kumple (pomimo chęci) to za dobrzy nie byli. Do dzisiaj posiadam i pielęgnuję oryginał tej kozackiej gierki. Edited October 6, 200915 yr by ciwa22