Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

TROFEA,a ich poziom?

Featured Replies

Opublikowano

Dla mnie osobiście plejstejszonowe trofea to bardzo interesujące zjawisko socjologiczne (kij, który ma więcej niż 2 strony medalu), którym bynajmniej nie param się tylko od strony naukowej ;) Wraz z liczbami i rankingami zrodziła się wirtualna rywalizacja, walka o złote kalesony :) Konkurencja nierzadko popycha słabszych/leniwych do pokonywania przeszkody "drogą na skróty", co gorsze rodzi także patologię - oto Gracz katuje się jakąś grą/czynnością która nie sprawia mu najmniejszej przyjemności. Ba! Nierzadko ta gra/czynność doprowadza go do szału, jednakże determinacja wynikająca z chęci/potrzeby awansu na wirtualnej tabeli wyników jest silniejsza. Twórcy gier mają świadomość tego procederu - powstają takie potworki jak Terminator Salvation, Hannah Montana czy Ice Age - gry przeciętne a nawet słabe, wyróżniające jedynie "łatwą platyną" mają szansę zdobyć większą rzeszę nabywców. Oczywiście uprościłem, motywacje są różne - jednym "platyna" wpada bez trudu - przy okazji, drudzy muszą uciekać się do "gliczy", "czitów" czy też angażowania brata czy siostry w "wielką sprawę", tak było jest i będzie - albo się w to bawisz (na miarę swoich możliwości oraz zgodnie z własnym sumieniem) albo olewasz ;)

P.S. nie mam zamiaru nikogo oceniać, gdyż sam mam 100% w Mainichi Issyo ale w przeciwieństwie do takiego Uncharted czy BioShock'a cholernie żałuję straconego czasu, który mogłem poświęcić Dziewczynie, nauce czy też szczotkowaniu zębów :)

Edytowane przez stoodio

• Odpowiedzi 52
  • Wyświetleń 3,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

rkBrain masz racje moze cie to bulwersowac, tylko to rowniez posiada swoja druga strone medalu. Grajac w Fifa 09 chcialem zdobyc trophy za wygranie 5 meczy interaktywnych, caly myk polegal na tym, ze dany mecz musial sie zakonczyc. Jak latwo sie domyslic, przeciwnicy ktorzy przegrywali pod koniec spotkania wychodzili z gry, przez co nie zaliczlo meczu do wygranych. Takie a nie inne bugi (wyjscie z gry powinno oznaczac przegrana)sprawiaja, ze ludzie uciekaja sie do ustawek.

Edytowane przez hanry

Opublikowano

Wniosek jest taki że nie powinno się patrzeć na lvl i na ilość platyn, tylko na to JAKIE są to platynki. Nie ma porównania jak ktoś ma powiedzmy 14 lvl i 20 platyn w samych grach, w których zdobycie platyny zajmuje parę h, a jak gość ma powiedzmy 10 lvl i 5 platyn w gierkach hardkorowych. Po prostu ten pierwszy ma więcej czasu i więcej mamony, ale nie ma skilla. A chyba w trofeach chodzi o pokazanie jako takiego skilla w gierkach.