Michas 0 Posted July 21, 2009 Share Posted July 21, 2009 Mam problem z podniesieniem xboxa do życia. Ładowałem już wielokrotnie autoinstalera do xboxa i nigdy niebyło z tym problemu aż do teraz. Drań nie chce się zabootować z płyty , macie jakiś inny sposób na ten przypadek , czy to już całkowity zgon ? Quote Link to comment
Berion 207 Posted July 23, 2009 Share Posted July 23, 2009 A płyta jeszcze nie wyparowała? Wiesz... nie są wieczne. Kompilacja na pewno jest zgodna ze specyfikacją? Quote Link to comment
Michas 0 Posted July 23, 2009 Author Share Posted July 23, 2009 Przy załączaniu xboxa słychać jakby napęd DVD normalnie pracował to znaczy tak jakby chciał odpalić płytke z instalerem ale mu się nie udaje. Niewiem jak sprawdzić czy płyta nie wyparowała , można to stwierdzić optycznie np.spalony kondensator lub jakieś wybrzuszenia ? Jeśli chodzi o instalera to korzystałem z niego kilkanaście razy i nie było nigdy z nim problemu. W dziale pomocy odnośnie gry Heart of Darkness napisałeś że można to zrobić z poziomu PC jeśli mam odblokowany dysk o ile dobrze Cię zrozumiałem , mógłbyś rozwinąć ten wątek ? Pod wieczór postaram się załączyć zdjęcie z ekranu TV , widać na nim jakieś bochomazy u dołu ekranu tam gdzie jest numer błędu.Nigdy wcześniej nic takiego nie występowało. Quote Link to comment
Berion 207 Posted July 23, 2009 Share Posted July 23, 2009 (edited) Płyta optyczna np. DVD-R, a nie płyta główna. ;D Włóż go do PC, podepnij pod ATA jak masz i za pomocą Xplorer360 (nazwą programu się nie sugeruj ) zobacz co się dzieje na partycji0 (to jest C:\ wg. notyfikacji MS). Jak chcesz skopiować inne ważne dane przy okazji to zajrzyj na p4 (E:\) i p5/6 jak masz ( F:\, G:\). Ja bym na Twoim miejscu się nie gimnastykował tylko zobaczył co jest nie tak z tym A-I. Edited July 23, 2009 by Berion Quote Link to comment
Michas 0 Posted July 24, 2009 Author Share Posted July 24, 2009 Płytka z A-I wygląda na dobrą ale na wszelki wypadek próbowałem uruchomić konsole jeszcze z A-I Twojego autorstwa. Niestety nic się nie zmieniło może DVD padło.Chyba jednak będe zmuszony się troche pogimnastykować i podłączyć HD do pieca ale to dopiero za dwa tygodnie po powrocie z wakacji.Wtedy poprosze o dalsze instrukcje co i jak mam zrobić bo nadal nie wiem jak wgrać ten A-I z poziomu pc i gdzie go umieścić oraz czy mam jakoś sformatować dysk C:\ przed załądowaniem nowewgo A-I. Quote Link to comment
Berion 207 Posted July 24, 2009 Share Posted July 24, 2009 A-I sie nie wgrywa. A-I to "oskryptowany dashboard", który automatyzuje pewne czynności. Ja tam nigdy ich nie używałem bo są wg. mnie zbędne (chyba, że dużo chce się wykonać czynności po sobie). Wejdziesz na C:\ (p0) i po prostu wywalisz stary dash, wrzucisz nowy. Może nieopatrznie kliknąłeś na xbox live i Ci podmienił? Wejdziesz to zobaczysz sam. Quote Link to comment
Recommended Posts