Guest Kyo Posted August 9, 2009 Share Posted August 9, 2009 (edited) UWAGA NA SPOILERY ODNOŚNIE BOSS'ów! Brąz: Party Pooper Time to break up this party Night Glider Glide continuously for over 100m Rope-A-Dope-A-Dope String up one henchman and drop him to surprise a second (any play mode) Catch! Catch a Batarang (any play mode) Freeflow Combo 5 Complete a combo of 5 moves (any play mode) Freeflow Combo 10 Complete a combo of 10 moves (any play mode) Freakshow Rodeo Ride a beast and unleash its power Freeflow Bronze Achieve 8 medals on combat challenges Freeflow Silver Achieve 16 medals on combat challenges Predator Bronze Achieve 8 medals on predator challenges Predator Silver Achieve 16 medals on predator challenges Invisible Predator Complete one predator challenge by using only Silent Takedowns and without being detected Flawless Freeflow Fighter Complete one combat challenge without taking damage Arkham Analyst Solve 5% of Riddler challenges Cryptic Investigator Solve 10% of Riddler challenges Lateral Thinker Solve 25% of Riddler challenges Mystery Solver Solve 40% of Riddler challenges Conundrum Cracker Solve 55% of Riddler challenges Mental Athlete Solve 70% of Riddler challenges Srebro: Big Bang Complete story mode on Easy difficulty Bigger Bang Complete story mode on Normal difficulty Biggest Bang Complete story mode on Hard difficulty Freeflow Combo 20 Complete a combo of 20 moves (any play mode) Freeflow Combo 40 Complete a combo of 40 moves (any play mode) Mano-A-Mano Take on a beast in hand to hand combat Freeflow Perfection - Perform a perfect combo including all of Batman's combat moves (any play mode) Freeflow Gold Achieve 24 medals on combat challenges Predator Gold Achieve 24 medals on predator challenges Crack The E Nigma Solve every riddle on the island Riddle Resolver Solve 85% of Riddler challenges World's Greatest Detective Solve Arkham's biggest mystery<!--colorc--></span><!--/colorc--> Złoto: Perfect Knight 100% Complete Platynka: The Dark Knight Collect All Batman Arkham Asylum Trophies Ukryte: Shocking Rescue Take down Zsasz in the Patient Pacification Chamber Leave No Man Behind Rescue the guards and henchman from the Joker toxin in Decontamination Malpractice Needs More Practice Survive the onslaught from the deformed Joker henchman Born Free Escape from Intensive Treatment to the island surface Just What The Doctors Ordered Save all the doctors in Medical Daydreamer Survive the nightmare of the Scarecrow's fear gas Baneful Payback Defeat Bane Breaking And Entering Gain access to Arkham Mansion after it is locked down by the Joker Recurring Nightmare Face your biggest fears and keep your sanity Zsasz Cut Down To Size Save Dr. Young from being killed by Victor Zsasz Solitary Confinement Capture and lock up Harley Quinn Double Trouble Defeat two Titan Henchmen at once Resist The Fear Conquer the effects of the Scarecrow's fear gas Crocodile Tears Venture into Killer Croc's lair and come out alive Poisoned Ivy Defeat the giant Titan Ivy plant Edited November 1, 2009 by Kyo Quote Link to comment
hanry 0 Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Ciężko jednoznacznie ocenic poziom trophy w najnowszym Batmanie. Z jednej strony przejście story na hardzie jest w miarę proste, tak CC (walka) potrafi trochę krwi napsuć. Quote Link to comment
Karol633 2 Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 A ja mam pytanie, jak zabić Tytana bez Batarangu? Quote Link to comment
froncz piotrewski 1732 Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 W tym miejscu, gdzie walczysz z dwoma, biegaj tak, żeby na siebie wpadały. Quote Link to comment
Karol633 2 Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 (edited) A jest w Challegnach walka z tytanem? Edited November 20, 2009 by Karol633 Quote Link to comment
Guest Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 Jest, ale tam Ci się tego trofeum zdobyć nie uda. Ja robiłem to za drugim podejściem na hardzie. Quote Link to comment
Karol633 2 Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 To ja mam łatwiej bo drugi raz przejde na easy, bo nie chce mi się męczyć (pierwszy raz na hardzie) hehehe Quote Link to comment
Voytec 2761 Posted December 29, 2009 Share Posted December 29, 2009 (edited) czy aby wybic platyne nalezy znalezc i rozwiazac wszystkie zagadki Riddlera, wszystkie szczeki Jokera, zaliczyc wszystkie predator i combat Challenge na zlote medale? Edited December 29, 2009 by VoytecCFC Quote Link to comment
froncz piotrewski 1732 Posted December 29, 2009 Share Posted December 29, 2009 Tak. Quote Link to comment
Zauborin 0 Posted April 29, 2010 Share Posted April 29, 2010 Ja mam pytanie czy po przejściu gry da się swobodnie eksplorować więzienie? I czy będą wtedy te konary czy w jakiś sposób znikną? Obecnie wyłączam pompy zaraz po motywie z crockiem i nie wiem czy w fabule czegoś nie będzie, co spowoduje, że znikną, bo nie ukrywam, że przez nie ciężko mi teraz dostać się do niektórych znajdek i nie wiem czy nie zostawić sobie ich na koniec. Quote Link to comment
Zauborin 0 Posted April 29, 2010 Share Posted April 29, 2010 (edited) Czyli tak jak myślałem, ale wolałem się upewnić czy jeszcze jakieś badziewia nie pojawią się na wyspie utrudniające poruszanie, dzięki. Ahh i jeszcze pytanko jest jakaś różnica w challenges kiedy gram na hardzie pomiędzy tym jak bym wybrał na easy? Edited April 29, 2010 by Zauborin Quote Link to comment
Pryxfus 820 Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 Nie ma wykrzyknika ostrzegającego o ataku wroga. Quote Link to comment
fredybizkit 99 Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 Witam mam pytanko związane z Crack The E Nigma, czy da się odblokować na mapce te małe zielone znaki zapytania? w kilku miejscach na mapie latały i łatwo było znaleźć ,,skarby,, ale już ich niema w innych lokacjach? Quote Link to comment
McArek 0 Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 Zielone pytajniki pojawiają się gdy z najdziesz mapę z ich usytuowaniem. Każda część terenu i budynek mają swoją osobną mapę. Quote Link to comment
Voytec 2761 Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 (edited) Do platyny dzieli mnie zebranie 24 medali w Challenge Roomach (mam dopiero 3 zaliczone na maksa) i znalezienie wszystkich zagadek Riddlera. Na razie mam ich 90 i zastanawiam się czy się na platynowe trofeum porywać. Z jednej strony chcę przed Arkham City ją wyrwać, a z drugiej obawiam się nieziemskiego poziomu frustracji przy walce w Challenge Roomach. Jakieś rady? Najpierw należy się zająć Riddlerem, żeby odblokować wszystkie CR, c'nie? Jak pomocne jest znalezienie map z zagadkami? Edited July 2, 2011 by Voytec Quote Link to comment
Guest Rozi Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Znalezienie map z zagadkami jest niezwykle pomocne. Tak, najpierw rozwiąż wszystkie zagadki, pozbieraj trofea, porozwalaj szczęki itd. Dzięki temu odblokujesz właśnie challenge, biosy i trofea postaci. Sam myślałem nad platynką, ale zahamowały mnie właśnie te nieszczęsne Combat Challenge. O ile nad Predatorami można pokombinować (choć te Extreme są przegięte z wysadzaniem gargulców), to pojedynki są na maksa hardkorowe i wymagające opanowania systemu walki. Quote Link to comment
Zwyrodnialec 1709 Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Po znalezieniu mapek, odnalezienie wszystkich zagadek itp pierdół (np historia Amadeusza) nie stanowi żadnego problemu. Czasem tylko trzeba się odpowiednio ustawić, by przeskanować teren w trybie detektywa. Quote Link to comment
Voytec 2761 Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Riddler to raczej nie powinien być większy kłopot, a nagrody są zacne, bo uwielbiam takie smaczki jak nagrania pacjentów, modele postaci, itd. Obawiam się Challenge Roomów, ale hej - co to by była za platyna, gdyby wszystko było podane na tacy, co? Quote Link to comment
Tyranio 1 Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 W chellengach po jakimś czasie będziesz naparzał wszystkimi możliwymi kombinacjami, robił cuda nie widy, a drugą ręka drapał się po głowie. Początkowe sprawiają trudności, ale po wdrożeniu się pójdzie jak bułka z masłem. Najtrudniejszy chelleng, to gdzie walczysz na arenie, w której co chwile przebiega prąd w podłodze i zabija. Quote Link to comment
_daras_ 725 Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Voytec- naparzaj najpierw wszystkie trofea a na koniec zostaw sobie Combat Chellenge. Wyzwanie jest naprawde zacne, po jakims czasie bedziesz robil postepy i odkrywal trudniejsze CC. Opanowanie freeflow perfection to podstawa. Zabawa przednia niczym w mordobiciach, gdzie trening czyni mistrza. Uwielbiam takie skillowe wyzwania. Jest to duzo przyjemniejsze niz np. szukanie ostatniego sharda w IF1 Quote Link to comment
Voytec 2761 Posted July 3, 2011 Share Posted July 3, 2011 Tak też postanowiłem zrobić. Dzisiaj kończe Riddlery, bo zostało mi ich 50. To sama przyjemność robić je bez poradnika. Potem będę jechał Chellenge na spokojnie. Mam nadzieję, że wytrzymam, bo od platyny będą mnie dzielić tylko w nich zdobyte medale ;] Quote Link to comment
_daras_ 725 Posted July 3, 2011 Share Posted July 3, 2011 Dasz rade. Zreszta zazdroszcze Ci, bo bedziesz mial dobrego skilla przed dwojka Quote Link to comment
Zwyrodnialec 1709 Posted July 3, 2011 Share Posted July 3, 2011 Dwójka pewnie będzie łatwiejsza, jak większość sequeli. Opcja obijania mord 3 typom jednocześnie na pewno ułatwi zadanie. Quote Link to comment
Voytec 2761 Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 (edited) Jeszcze w żadnej grze nie zbierało mi się tak przyjemnie znajdziek prawie bez żadnej pomocy (przyznaję, około 10-15 znalazłem przy pomocy poradnika z tego względu, że nie chciałem sobie szukania przedłużać). REWELACJA. A informacja, że Riddlerów w dwójce będzie 400 jeszcze bardziej mnie kręci Teraz Challenge... EDIT: Kuźwa, połowa za mną, czyli wszystkie "podstawowe" wersje. Teraz pora na Extrime. MOC! Edited July 4, 2011 by Voytec Quote Link to comment
Voytec 2761 Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 Wybaczcie post pod postem, ale... Wpadła PLATYNA! Uff, było ciężko, lecz się udało. Najbardziej wymagające są oba challenge na Shock and Awe. Wyzwania Predator nieporównywalnie łatwiejsze niż te Combat. Suma sumarum najbardziej satysfakcjonująca mnie platyna jaką zdobyłem. Teraz na spokojnie wymaksuje wszystkie DLC, bo uwielbiam tego Gacka, a te dodatkowe są łatwiejsze. Czuję się gotowy na Arkham City 1 Quote Link to comment
Recommended Posts