Wojtq 782 Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 Witam! Za niedługo będę zmuszony do połączenia bezprzewodowo mojego PC do livebox'a z TP. Czy aby to zrobić, wystarczy kupić obojętnie jaki odbiornik wi-fi na USB i on sam wyłapie sygnał ? Takie coś będzie ok ? http://www.allegro.pl/item719332595_tp_lin..._tl_wn321g.html Zawsze łączyłem się bezpośrednio kablem, to też nie jestem obeznany. Nie muszę kupować żadnej dodatkowej karty sieciowej oprócz takiego pendrive'a ? Oby, bo nie chciałbym się specjalnie wykosztowywać Quote Link to comment
Cerb 7 Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 Przeciez przy livboxsie dostajesz jeden odbiornik, podlacz go i bedzie dzialac. Quote Link to comment
Wojtq 782 Posted August 26, 2009 Author Share Posted August 26, 2009 Chodzi o to, że wprowadzam się na nowe mieszkanie studenckie, i wiem tyle, że mają tam liveboxa, nie wiem czy ktoś używa tego pena ;] Muszę się rozeznać. Quote Link to comment
m3n3lli 0 Posted August 27, 2009 Share Posted August 27, 2009 Chodzi o to, że wprowadzam się na nowe mieszkanie studenckie, i wiem tyle, że mają tam liveboxa, nie wiem czy ktoś używa tego pena ;] Muszę się rozeznać. Sam mam w domu Liveboxa i z doświadczenia radzę Ci nie kupować takie karty WLAN na USB. Mają one dosyć małą siłę zbierania a jak to jest jakiś "silnie betonowy" budynek a LB będzie oddalony o parę pomieszczeń to nie złapiesz sygnału. Do PC-ta kup normalną kartę WLAN pod PCI, bo to wg. mnie najlepsze rozwiązanie. Nie ma w tej kwestii co oszczędzać bo później sprzęt może okazać się bezużyteczny. Karta WLAN na USB pasuje mi tu bardziej do notebooka. Quote Link to comment
Wojtq 782 Posted August 27, 2009 Author Share Posted August 27, 2009 http://www.allegro.pl/item716499765_karta_...am_6121_l6.html coś takiego masz na myśli zapewne ? Quote Link to comment
KiNiO_64 18 Posted August 27, 2009 Share Posted August 27, 2009 Kup sobie taką karte, albo nawet trochę tańszą i dodatkowo antenkę dookulną o zysku, co najmniej o 5-7dBi (32-45cm)... Będzie git :-) Quote Link to comment
Recommended Posts